Санкції Мінфіну США: Гетманцеву приготуватись!

Helgi Sharp

Появилась информация, что Минфин США в ближайшие недели планирует наложить санкции на одного из наиболее одиозных членов команды Зеленского – главу налогового и таможенного Комитета ВР Украины Даниила Гетманцева.

➡️ Дело в том, что Гетманцев 8 лет работал официальным помощником “регионала” Сивковича – одного из фигурантов санкционного списка США. А как известно, после своей депутатской карьеры Сивкович был “правой рукой” Андрея Клюева, с которым он продолжает сотрудничать, и будучи сегодня в России. Кроме того, Сивкович был вице-премьер-министром в первом правительстве Азарова и заместителем секретаря СНБО Украины в период правления Януковича.

➡️ Но главное даже не это. Известно, что во времена СССР с 1983 по 1992 год Владимир Сивкович работал в органах КГБ, куда он был завербован в качестве агента-осведомителя особым отделом Центра космической связи КГБ СССР. В КГБ Сивкович занимался доносами на непосредственное руководство, а позднее, в 1990 году, он был переведен в Германию, где ушел в отставку только в 1992 году, то есть не в связи с распадом Советского Союза, а, как сообщалось, после скандала с разворовыванием военного имущества в ГСВГ, который был замят высокопоставленными чинами КГБ СССР.

➡️ О том, что Сивкович после этого, уже будучи политиком в Украине (в частности, помощником Леонида Кучмы), продолжал работать на ФСБ, утверждал руководитель СВР Украины генерал Николай Маломуж – информация Depo.ua.

Учитывая изложенные факты, американцы считают, что Гетманцев не мог быть непричастным к агентурной деятельности Сивковича и, скорее всего, был завербован последним в интересах ФСБ.

Таким образом, существует вероятность того, что глава налогового и таможенного Комитета ВР – действующий агент ФСБ и подчиняется непосредственно резиденту “Козырь”. Вот будет интересно, если о разоблачении российского крота первыми сообщат американцы, а не наша доблестная СБУ!

Всё чудесатее и чудесатее становится в Украине…


Тарас Чорновіл

Тут засвітилося одне цікаве повідомлення. Поки бачив його у Шарпа.

Йдеться про те, що Мінфін США планує накласти санкції на таку одіозну особу, як Данило Гетманцев. Ні, поки не через злочинну податкову політику, корупцію й розкрадання бюджету та сприяння наповненню корупційних фондів ОПи. США в санкційних процедурах на такі речі теж реагують, але дуже повільно. Гетманцев має шанс піти в чистилище вагончиком за вже підсанкційним Сівковичем, як його довголітній помічник і соратник. Тобто одного з найближчих соратників Зеленського, який контролює значний блок діяльності виконавчої влади та багато тіньових потоків в Україні, можуть піддати американським санкціям саме як російського агента, який сприяє проведенню політики та спецоперацій рашистських спецслужб. Адже саме за подібну діяльність під санкції попав сам Сівкович.

А це вже колосальний скандал, бо, якщо це справді станеться, то буде відкрито полювання на чинних представників зеленої команди. Хоча дана інформація може виявитися лише вкидом-попередженням. Для американців Гетманцев не надто цікава фігура. Це в нас він мега-одіозна персона. Але такими сигналами Зеленського можуть попереджати, що якщо він не змінить своїх нехороших вчинків та заяв, то удар можуть нанести й по значно ближчому колу. І тоді асоціації з самим Зеленським стануть зовсім однозначними. Зараз у США дуже невдоволені всіма вже доволі відверто антиамериканськими заявами та новою сверблячкою позаглядати в очі пуйлу. Ну, й переслідування опозиції, підтримка Коломойського та дика корупція й маніпуляції навколо САП не залишаться поза увагою.

Отже, якщо Гетманцев не просто автоматична вагонетка за Сівковичем, а сигнал, то стосуватися на цьому етапі він може лише однієї людини, яку американці мають усі підстави піддати санкціям, але поки не хочуть цього робити. Щоб не бити по самому Зеленському й не робити послугу путлєру. Це одіозний Татаров. Він так само мав би піти причіпною вагонеткою за своїм шефом, партнером та наставником Портновим. Логіка повідомлення наступна: Сівкович під санкціями – слідом за ним має шанс піти його помічник Гетманцев. Отже, коли під санкціями Портнов, то ще більші підстави попасти в санкційну м’ясорубку має Татаров, який не лише соратник Портнова, але й активний продовжувач його чорних справ.

Про головного агента Єрмака поки мова не йде, бо Зеленський продемонстрував, що це не Єрмак працює у нього, а він в Єрмака, а мати контакт з кимось у цей час усе одно потрібно. Але в цій комбінації від Міністерства фінансів та Держдепу США є одна прогалина – Зеленський не розуміє знаків і натяків. До нього доходить лише так, як з ним спілкувалися в його дитинстві та юності в Кривому Розі: б’ють по морді та в пах – значить, знак, пропетляв між кварталами – знач, усе нормально.