Смешко намагається притягнути до відповідальності тих, хто розслідував справу про отруєння Ющенка

В ефірі «Свободи слова» екс-голова СБУ І. Смешко заявив, що «На сьогоднішній день я сказав би, що треба порушувати кримінальну справу про фальсифікацію» (справи отруєння Ющенка).

І. Смешко не вперше порушує тему отруєння Віктора Ющенка. І не випадково: адже саме після вечері за участю І. Смешка та його заступника В. Сацюка Віктор Ющенко був госпіталізований. Вечеря відбулася 5 вересня 2004 року на дачі заступника Смешка Володимира Сацюка на Осокорках. Вранці 6 вересня Ющенко почав скаржитися на нудоту і шлунковий біль. 10 вересня Ющенку в австрійській клініці «Рудольфіннергаус» було встановлено діагноз «гострий панкреатит» з ускладненнями, викликаними отруєнням токсинами. 11 вересня 2004 керівник австрійської клініки «Рудольфінергаус» Міхаель Цімпфер повідомив, що В. Ющенко був отруєний діоксинами.

Варто зазначити, що Смешко робить цю заяву, коли весь світ вже знає про те, що отруєння стало фірмовим стилем російських спецслужб в розправі над опонентами режиму Путіна. Отруєння російського екс-розвідника Скрипаля і його дочки, отруєння Навального є доведеними фактами роботи російських спецслужб. До цього треба додати отруєння Єгора Гайдара, Володимира Кара-Мурзи, отруєння колишнього офіцера ФСБ О. Литвиненка, болгарського торговця зброєю в Україну Е. Гебрева та його сина. Замість того, щоб сьогодні відновлювати провадження про отруєння Ющенка у світлі нововиявлених обставин, Смешко пропонує покарати тих, хто розслідував цю справу.

Цинізм Смешка у тому, що отруєння Ющенка було написане на його обличчі, спотвореному до невпізнаваності, що шокувало всю країну. І заявляти, що ця справа була фальсифікована, – це спробувати переконати 40 мільйонів людей, що цього не було, що ця жахлива зміна їм здалася.

Джерело

Автор