«Популярність» Зеленського продовжує бити рекорди

Euroin

За даними Центру Разумкова, серед кандидатів на посаду президента, за яких не проголосують за жодних обставин, респонденти називали Зеленського (31,9%), Порошенка (31,6%), Медведчука (24,7%).

Варто зазначити, проти Порошенка кілька років працювала ціла медіа-машина, яка щодня формувала по кілька фейків – починаючи від «вбивства» Порошенком брата і закінчуючи «шкідливістю» формули Роттердам+, яка була одним з кращих управлінських ходів, що дав працювати українським шахтам.

А проти Зеленського ніхто такої медіа-війни не вів і не веде. Більше того, провідні ЗМІ у більшості мовчать про топ-тем критики Зеленського, зокрема, замовчали тему офшорів Зеленського – за даними Інституту масової інформації не згадали про Зеленського в контексті розслідування матеріалів Pandora Papers або взагалі не написали про нього видання Коломойського і Ахметова – ТСН, «Сегодня», УНІАН, «Укрінформ» та «РБК-Україна».

Попри замовчування негативів Зеленського олігархічними ЗМІ, рейтинг підтримки Зеленського катастрофічно впав.

Тому те, що Зеленський втрачає рейтинг, – це суто народна оцінка.

Це оцінка майстра спорту з «великого крадівництва» в період пандемії, коли Україна – на другому місці знизу по вакцинації та один з світових рекордсменів по смертності від ковіду. Це оцінка Зеленського як повелителя тарифів, коли в опалювальний сезон Україна вступила з критичним запасом вугілля і газу, а одночасно – з відпущеним на волю тарифами.

Наслідки для Зеленського невтішні: вже зараз, якби у другому турі президентських виборів опинилися чинний президент Володимир Зеленський та Петро Порошенко, то Зеленського підтримали б – 55,6% респондентів, які визначилися із вибором, а Порошенка – 44,4%.

Це означає, що досить 6% переливу виборців Зеленського, щоб на виборах переміг Порошенко.

Як казав Лінкольн:

«Можна довго обманювати небагатьох, можна недовго обманювати багатьох, але не можна нескінченно обманювати всіх…».


Володимир Омелян

Очікуваній перемозі Терехова у Харкові посприяла роздробленість патріотичних сил, які «пішли на мера» декількома фронтами, і не змогла завадити навіть підтримка «від Єрмака» іншого кандидата.

Довибори до парламенту на Черкащині і Херсонщині вирізнялися адмінресурсом, підкупом і апатією виборців. В принципі, як це ми бачили нещодавно на Прикарпатті. Зрозуміло єдине, Слуги Президента не налаштовані вигравати чесно і намагаються з усіх сил втриматися при владі, наплювавши на закон і правила пристойності.

«Популярність» Зеленського продовжує бити рекорди.

Опубліковане сьогодні соціологічне дослідження центру ім. Разумкова вперше дає найбільший антирейтинг саме чинному Президенту (31,9%) з чіткою тенденцією до зростання. Підтримку Зеленському готові надати лише 18,7% виборців.

За два роки Зеленський втрачає, а Порошенко відновлює свої позиції, зберігаючи беззаперечне друге місце за підтримкою людей, і ця підтримка постійно зростає.

36,2% респондентів вважають, що чинна влада гірша за попередню (Зеленський гірший за Порошенка) та лише 20,1% віддають перевагу чинній владі у порівнянні із попередньою.

За безлад в економіці, хаос у політиці та управлінні, офшори і брехню неодмінно настає політична відповідальність. А після програшу настане і кримінальна відповідальність за зраду країни і тотальну корупцію.


Віталій Гайдукевич

У Зеленського найбільший антирейтинг. 31,9% українців за жодних обставин не проголосують за Володимира Зеленського як кандидата у президенти України. © Центр Разумкова.

Якби вибори були минулої неділі, в першому турі Зеленський взяв би 18,7% (від усіх опитаних), а Порошенко – 12.7%. В другому турі Зеленський (поки що!) мав би 26,7% (серед усіх опитаних), а Порошенко – 21,3%. Це сьогодні будуть обговорювати. Що важливо, швидкість падіння рейтингу Потерпіллера лише збільшується. Порошенко позбувається антирейтингу і нарощує рейтинг.

Це 2.5 роки ЗЕправління. Банкова, ймовірно, вже розуміє, що в разі планових виборів ані Зеленському, ані його слугам не світить нічого. Вони вже думають, як втриматися у владі, бо в іншому випадку усім або тікати, або за ґрати. Що робитимуть? Жорсткий варіант – закручування гайок а-ля Путін-Лукашенко…

До слова, сьогодні на мітингу під судилищем директора Кузні на Рибальскому мусора (це не поліція) підійшли до мітингувальників і попередили (чи це вже погроза?), щоб протестувальники не згадували прізвище Зеленського. Ще раз – цербери режиму вимагають, щоб на мітингу не згадували Зеленського. WTF! Уявіть рівень “сситься жабка” і параної на Банковій!

Так от, перший варіант у Банкової – ескалація авторитаризму. Другий – імітація нових виборів. Самотужки кинути виклик Пороху і ЄС вже важко (ЗЕрейтинги і надалі валитимуться, ЄСрейтинги і надалі ростимуть), тому Єрмак, Подоляк і непублічні кардинали процесів роблять ставку на розмивання українського і патріотичного поля. Тадам (!) – білі пальта версія 3.0 і показово-демонстраційні націоналісти будуть повертатися. Логіка без змін – чучелом\тушкой відгризти рейтинг у Пороха.

Що робити Громадянам?

1. Надавати максимальну підтримку об’єднавчим процесам, що будуть довкола Європейської Солідарності. Можливо, зараз їх не видно, але вони будуть. Так, це буде складно комусь, потрібно буде пробачити один одному купу емоцій і потиснути руки, але іншого варіанту немає. Чому саме довкола ЄС? Дивимося усі соціології – єдина політична партія, котра гарантовано буде в наступному парламенті. У решти – поки шанси на межі похибки. Про розпорошення голосів буде нижче.

2. Вже зараз своїм часом, хистом і грішми допомагати партіям, які є опонентами ОЗУ Зеленського-Єрмака. Це одна парламентська, одна поки що позапарламентська (доля ще однієї парламентської мені незрозуміла – потрібно стежити за рухами обох частин).

3. Вимагати від опозиційних нині партій не просто критики дій Банкової, а сценаріїв порятунку країни – “якщо завтра ви влада, що будете робити з газом, із податками, із…”. Така вимога від Відповідальних Громадян буде примушувати політиків до конкретики, те, що Зелена Жаба і оркестр – це злочинні рукожопи, усі притомні і так зрозуміли. Критики вже мало, потрібен план дій.

4. Розуміти, кожен, хто починає тужливу пісню “потрібні нові обличчя”, – або дурень, або посіпака Банкової. Чому? Бо потрібні не нові, а компетентні.

Можна вести дискусії з висновками/пропозиціями, але головне на понеділок – Зеленський має НАЙБІЛЬШИЙ АНТИРЕЙТИНГ. Вже. Негатив зростає, симпатій меншає. Чи зможе приземлитися лайнер без втрат, залежить більше не від команди, а від притомності пасажирів.


Сергій Марченко

Епідемія covid19, бездарно профукана владою, стала чорним лебедем для Зеленського. На початок епідемії Україна мала вигідні стартові можливості й ряд факторів, що сповільнювали розповсюдження вірусу.

По-перше, Україна не глобалізована. У нас набагато менше контактів із зовнішнім світом, ніж у європейців чи американців. Тому, коли італійці вже вмирали сотнями, в нас ще закидали камінням нещасних туристів у Нових Санжарах.

По-друге, Україна не надто урбанізована. У нас велика частка сільського населення, де менше закритих громадських просторів з високими ризиками зараження.

По-третє, українці взагалі мало подорожують навіть всередині країни. За опитуваннями, близько третини українців за все своє життя не виїжджають за межі своєї області.

І до появи вакцин смертність у нас була навіть меншою, ніж у Ізраїлі. Але з’явилися вакцини, і тут щось пішло не так. Замість закупівлі вакцин уряд почав збагачувати друзів президента з будівельного картелю. Займатися пропагандою вакцинування було ніколи: з усіх сил піарили Велике Будівництво. І коли, нарешті, великі держави подарували владі вакцини, вакцинуватися було нікому. Мудрий нарід надивився ютубівських експертів і мав ту вакцинацію в носі. А коли щодня стало гинути по 600 людей, всі схаменулися, але було вже пізно.

Сьогодні пропаде магія тефлонового рейтингу Зеленського, до якого не прилипали ні корупція Єрмака, ні обмін беркуту на таксистів, ні російське вугілля Коломойського, ні зрада з вагнерівцями, ні купа інших речей.

Попередню владу багато критикували і нерідко заслужено. Але станом на сьогодні вдвічі більше людей вважають владу Зеленського гіршою!

У Порошенка гігантський антирейтинг. Але у Зеленського ВЖЕ більший!

Після цього опитування багато людей зроблять висновок, що Зеленський – кульгава качка. Там, де раніше відпадав найгірший бруд, почне налипати найменший. З кожним днем кожна негативна новина буде відштовхувати від влади все більше і більше прихильників.

Звичайно, рейтинги можуть змінюватися. Але магія переможця була дуже важливою, і ось тепер її вже нема. А попереду ще зима. Без газу, вугілля, дизелю, електрики. Зате з новими платіжками.


Алла Комарова

Найвеличніший знову перший! Цього разу у списку тих, кому б не віддали свій голос у жодному випадку. Так-так, Владімір Оманський – лідер антирейтингу, і це явно привід Банковій продовжити святкування ночі всіх святих (і несвятих). Та й взагалі не зупинятися й дорости з колишніх вже примарних +73% до абсолютно реальних -73%.

По-перше, це буде красиво: закільцювати початок та кінець історії – це гарний сюжетний троп. А Вавасік же в нас виключно мірками сінематографу міркує? Ну от і нехай виконує вказівки сценаристів. Поясніть йому там хтось, що це дуже велично, от прям найвеличнішому – найвеличніше.

А по-друге, так він точно зможе «удєлать» цього ненависноготм Пороха! Він вже нижче у антирейтингу нашої Моніки Зеленської, тож треба явно закріпити успіх! Заб’йом Мікє бакі – нехай не тільки рейтинг, але й антирейтинг стане недосяжно великим!

За 2,5 роки у драматичному піке спланувати з вершин Олімпу до його підніжжя і явно цілити на подальший спуск у долини до «черні» – це явно достойно сучасного Голлівуду, де давно взяли курс на нормалізацію негероїв і нахваляння посередностей.

Ну а тепер до нормальних новин. У тому ж самому рейтингу, який показав сьогодні Вавасіку його антирейтинг, є ще одна пара цифр. А саме – комбінація 55% Зеленського проти 45% Порошенко. Саме так би проголосували виборці, якби вибори Президента – другий тур! – проходили у найближчі вихідні. І я вам трішки нагадаю – ще пару місяців тому ця комбінація виглядала, як 60 на 40. І це добрий знак. Це дійсно дуже добрий знак.

А от наша основна задача на сьогодні – не допустити перетворення режиму Зе на режим кривавого Луки в Білорусі. Бо Віслючок наш ну дуже лякливий і з чергового великого переляку може вирішити, що краще попри закони триматися у кріслі, як воша за комір, аніж відповідати за всі ті десятки злочинів, які встиг наворотити під час цього свого піке з Олімпу.

Бо тоді буде біда. Звісно, що і з неї виберемось, але навіщо нам ще цей сезон знімати?


Олексій Петров

Можно просто написать «ЗЕленый клоун политической наружности возглавил антирейтинг доверия», но это было бы слишком просто. Тут нужно разобраться в нюансах вопроса. Безусловно, за два с половиной года каденции такой политический «успех» – это тема для докторской диссертации. «Как, за короткую единицу времени просрать всеобщую обожаемость и не привлечь внимание врачей?».

Но всё же… Более чем уверен, что позитивные и тех, кого ещё не взяли в долю, сейчас запоют свою привычную песню, «Это не такой антирейтинговый антирейтинг, как у вашева Порошенко. Это другое». Аххххх… Уже запели? Ну вот видите, опоздал.

Да, конечно. У Порошенко был свой антирейтинг. Был и остался. Правда, лидирующее место сейчас оседлал уклонист Вовка, но тем не менее. Вот только эти антирейтинги действительно разные. Совершенно разные. И да, тут не поспоришь.

Пороху пришлось тогда, в 2014 году, разгребать Авгиевы конюшни. Армия в тапочках, в казне дыра размером с боком стоящий ледокол, а на международной арене делают ставки – сегодня рухнет Украина или через день? Двери закрыты. Мы никому не нужны. В Кремле потирают руки. Вы, други (и недруги), никогда не представляли себе Зеленского на посту Президента Украины в 2014 году? Ну так, ради эксперимента?! Хотел написать «Чиста поржать», но вовремя одернул себя. Если сейчас не до смеха уже, то представляю, что было бы тогда. Вернее, не представляю.

Весь антирейтинг Пороха аккуратно взращивался круглосуточными медийными толстолобиками. Скрупулёзно считалось сколько липецких фабрик было открыто в Челябинске, Тюмени и Сыктывкаре в 2016 и 2017 годах? С какой стороны ставить знак «+» к городу Роттердам? Всё же в 83 раза он стал богаче или таки в 98? Одного брата кердыкнул или же двоих? Куда закопали американские кунги? За рейтингом борща следили наче за котировками на Лондонской бирже. Безвиз с утра до вечера на хлеб мазали. Всё делалось со знанием дела, чтобы в финальном акте всё это Зеленский, практически подпрыгивая от возбуждения, громко и с выражением, прочитал с трибуны на стадионе. А толпа взревела от радости!.. Всё! Порох повержен.
(Ехидно) Угу… Повержен…

А вот антирейтинг самого Зеленского – он настоящий. Фактический. Основательный. Потому так и страшно на Банковой. Тут и придумывать ничего не нужно. Сами, всё сами! Всего два с половиной года, а Оман, многомиллионные офшоры, шашни с Коломойским, шоу «Арестант Медведчук на вилле», террор в отношении боевых генералов и офицеров… мир в глазах Путина… Татаров, Трухин, Ермак, слитое дело «вагнеровцев»… Полная жопа в экономике и энергетике, профан на посту Министра обороны… Всё это уже высыпается через край.
Всего лишь, два с половиной года!

Боюсь себе представить список «успехов» ещё через год.

© Остап Біндер

Валерій Прозапас

1. У Зеленського в декларації є офшори.
2. Міжнародне журналістське розслідування знайшло офшори Зеленського, які передані його найближчим друзям, і через які, можливо, Коломойський легалізував крадені в ПриватБанку гроші.
3. Зеленський на ефірі сам зізнається, що користувався офшорами.
І тут…

“соцопитування показало, що 55,3% українців вірять, що у Зеленського і його партнерів є офшори”…

Це те саме, що – “55,3% українців довіряє таблиці множення”. Або “55,3% українців вірять, що Дніпро впадає в Чорне море” (думаю, що менше).

Уявляєте, в якому інформаційному терорі треба тримати людей, щоби майже половина з них впритул не помічала очевидних речей? Якась орвелловщина, чесне слово. Навіть гірше, бо там хоч тоталітарна система з пролів робила худобу, а тут – от вам, все як на долоні, тільки ДУМАЙТЕ!

Майже половина відмовляється. А ще частина іншої половини заявляє “ето друґоє”. І ще неясно що гірше. Біда.


Юрій Бірюков

Все настолько грустно, что пришлось выпускать Кракена задерживать Киву. В общем, вы уже, наверное, в курсе – у Вовы опять упал.

Нет, не все упало, антирейтинг… ммм… (встал?)… подрос, да. Настолько подрос, что он на первом месте теперь по политикам, за которых не проголосуют ни при каких обстоятельствах. Сей факт вызвал кипение мозгов у свидетелей секты “антирейтинга Порошенко”, ведь надо придумывать новые тезисы.

Но я про упал.

А упал у Вовы рейтинг при потенциальных выборах президента. Если начало осени давало нам гипотетический результат 60%-40% (в паре Зеленский-Порошенко), то в ноябре уже 55%-45%. Это означает, что еще 6% нужно убедить в их ошибке. И усе, картина Репина.

А для иллюстрации я искал картинку “мы медленно спустимся с горы”…


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Дві новини, одна за іншою.

Перша, на виборах мера Харкова і довиборах депутатів ВР явка виборців не досягла навіть 30%. Конкретно, було 28,6% на виборах харківського голови, 21,4% – на окрузі №184 на Херсонщині та 25,6% – на окрузі №197 на Черкащині. Більше 70% виборців на вибори там НЕ прийшли.

Новина друга, за опитуванням Центру Разумкова, президент Зеленський став лідером антирейтингів, а кількість тих, хто вважає нинішню владу гіршою за попередню майже удвічі перевищила кількість тих, хто вважає навпаки, – 36,2% і 20,1% відповідно. Що це все означає?

По-перше, це означає, що загальна тенденція лишається такою, якою я її описав раніше, – на нас чекає період суспільної апатії. На вибори ходитиме лише біля 30% виборців. Всім іншим громадянам буде абсолютно фіолетово, кого оберуть, і хто конкретно ними керуватиме.

І нема у цьому нічого дивного. Типові українські ідеалізм і класова ненависть стали пасткою для більшості виборців. Вони ненавидять олігархів? Але за кожною політсилою стоїть крупний бізнес, і кожен з політиків із бізнесом співпрацює. Вибори – штука недешева.

Виборці не хочуть голосувати за кандидата, який має вади? Але вади мають всі люди. Безгрішні тільки янголи, але янголи не ходять по землі. Люди не бачать серед кандидатів тих, за кого вони хотіли б проголосувати? Добре. Владу для них обере меншість. Ті, хто підтримує певні поличні проекти.

Повторю те, що вже написав. Наступні парламентські і президентські вибори будуть боротьбою фан-клубів різних політичних сил. Виграє той, чий фан-клуб виявиться більш консолідованим і більш чисельним. Всі шанси на момент виборів зібрати такий фан-клуб має Петро Порошенко.

Так, низька явка може бути для влади гарним способом для фальсифікації виборів. Але. Так буде доти, доки розрив між представниками влади і опозиції становить кілька відсотків. Тільки-но розрив стане відчутний, адмінресурс у влади поламається, таке траплялося вже не раз. Чиновники дуже сильно тримають ніс по вітру. Тільки-но вони бачать, що влада втрачає підтримку, вони починають робити не як наказали, а по-закону.
Власне, це ми і спостерігаємо. Обирає меншість.

Тепер про антирейтинг.

Лідером антирейтингу вперше від виборів 2019 р. став Володимир Зеленський, він обігнав Петра Порошенка. За чинного президента точно не проголосують 31,9% виборців. Очевидно, для ОПУ цей результат болісний так само, як і рейтинг КМІС, де лідером серед партій стала ЄвроСолідарність.

Знаєте, я навіть нічого не буду придумувати, я просто процитую «великих»:

«Порошенко має завеликий антирейтинг, тому йому нічого не світить і треба висувати іншу кандидатуру і міняти оточення Порошенка».

За цією логікою тепер нічого не світить Зеленському, і тепер йому треба висувати іншу кандидатуру і міняти своє оточення. А Петру Порошенку навпаки треба все робити, як робив. Бо його антирейтинг падає все більше й більше, і це означає, що його команда працює ефективно. Логічно? Як на мене, це мусить бути зрозуміло кожному алабаю.

Друга цитата:

«Перший тур виборів – за кандидата, другий тур – проти. Тому більшість голосувала весною 2019 р. проти Порошенка – зіграв його антирейтинг».

Знову таки висновок очевидний, чим далі, тим більше Зеленському в другому турі не світитиме нічогісінько. Його антирейтинг більший, ніж у Порошенка, який наразі за рейтингами твердо проходить у другий тур. Логічно?

Насправді ж, залишимо цитати їхнім авторам. В умовах боротьби фан-клубів антирейтинг важитиме мало, бо більшість його носіїв на вибори просто не прийдуть. Діятиме антирейтинг, в першу чергу, як антиреклама певного кандидата і його політсили. Для Порошенка це не страшно, він це пекло антирейтингів уже пройшов. А от для Зеленського антирейтинг – це катастрофа.


Костянтин Зоркін

А чотам антирейтинг?
Как там теперь мудрое кивание головой и вздохи “но его же с таким антирейтингом никогда не изберут”?

Так вы уж определитесь теперь – изберут или не изберут с таким-то антирейтингом? И кого именно из них не изберут?

Или опять про “нам нужны новые лица” будете рассказывать?

А, не, наверное, нам предстоит услышать, почему у Пороха антирейтинг плохой, негодный, зато у потерпиллера – хороший, годный, прекрасный, замечательный, смотри как растет, вот это антирейтинг, не то что у барыги сбитого с его антирейтингом плохим, негодным.

И ваще, это свидетельство глубины, ширины, высоты, объема, температуры, значения, курса валют, таблицы мер, весов и умножения тех великих реформ, которые нам нареформил величайший. Потому что такой антирейтинг может случиться только из-за тяжелых, но необходимых величайших и мудрейших реформ, а не то что у вашего барыги.

Тяжела корона Владимира Монохама.

На заставці ілюстрація © Гліб Бабіч