СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 01.11.2021

Федеративна Демократична Республіка Ефіопія

Урядові сили Ефіопії залишили стратегічно важливе місто Дессе на північному сході штату Амхара. Місто перейшло під контроль повстанців Тиграю.

Управління засобами масової інформації Ефіопії оприлюднило рішення, згідно з яким місцеві ЗМІ повинні припинити трансляцію програм, що надходять до Ефіопії зі супутникового та інших видів зв’язку, оскільки радіостанції, які транслюють програми іноземних ЗМІ, за змістом не враховують поточну ситуацію і завдають шкоди національним інтересам країни.

Військово-повітряні сили Ефіопії завдали ударів по об’єкту сепаратистів з «Народного фронту звільнення Тиграю» у місті Мекелі на півночі країни, знищено військовий навчальний центр.

Ісламська Республіка Афганістан

Велика Британія виділить 50 мільйонів фунтів стерлінгів на надання гуманітарної допомоги Афганістану.

Республіка Ємен

Хусити атакували житлові квартали в районі Аль-Джуба, на південь від провінції  Маріб за допомогою двох ракет, які влучили у мечеть та  релігійний центр. Загинули 29 мирних жителів.

Внаслідок терористичної атаки біля в’їзду до  аеропорту Адена загинули 12 осіб, багато людей отримали поранення.

Турецька Республіка

Турецькі збройні сили  нейтралізували трьох бойовиків PKK/YPG на півночі Сирії в зоні проведення контртерористичних операцій «Джерела світу» та «Оливкова гілка».

Республіка Судан

У місті Омдурмані під час демонстрації з вимогою відновити цивільне правління в країні три особи загинули, ще 110 дістали поранення.

Джерело

Автор