До 8 років за ґратами реально засуджено танкіста НЗФ РФ (відео)

Танкіст незаконного збройного формування так званої «ДНР» отримав 8 років ув’язнення. Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на пресслужбу СБУ.

Його затримали 15 вересня при спробі перетину лінії розмежування в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Затриманий танкіст – Артем Костенко у 2016 році вступив до лав незаконних збройних формувань так званої «ДНР», що є підконтрольним Росії, та проходив службу у батальйоні «Дизель» на посаді водія-механіка танку.

За словами затриманого, батальйон розташовувався в окупованому Донецьку. Члени цього формування проходили постійно навчання.

Він воював проти підрозділів Збройних Сил України та інших українських військових формувань, задіяних у проведенні АТО та ООС на території Донецької області, у м. Шахтарську та прилеглих районах.

Наразі Приморський районний суд Маріуполя визнав зловмисника винним у вчинені злочинів, передбачених:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України),
  • ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації),
  • ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Заходи із документування протиправної діяльності проводили співробітники Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

СБУ продовжує системну роботу з викриття і притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

Ось про що він розказав нашим захисникам коли його затримали:

 

Також він розказав, що серед керівництва батальйону багато росіян, а серед бойовиків досить поширеною практикою є вживання наркотиків.

Всі тяжкі наркотики, які існують, спробував в цій «армії». В житті ніколи в руки голки не брав, поки не потрапив в «армію ДНР», — розказав затриманий.

Окрім того він сказав, що шкодує про свій вчинок та запевняє, що нікого не вбивав.

Джерело

Автор