СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 07.10.2021

Ісламська Республіка Афганістан

Бойовики терористичного руху «Ісламська держава» відкрили вогонь по патрулю талібів на овочевому ринку в місті Джелалабад. Двоє патрульних загинуло та троє мирних  жителів поранено.

Внаслідок вибуху в одній із мечетей у провінції Хост на південному сході Афганістану одна людина загинула, 14 дістали поранення.

Республіка Ємен

Збройні формування хуситів напали на урядових військовослужбовців поблизу  міста Маріб. Під час перестрілки знищено 74 бойовиків. З боку урядових сил загинули вісім військовослужбовців.

Сирійська Арабська Республіка

Двоє офіцерів сирійської поліції застрелені невідомими в місті Езра.

Центральноафриканська Республіка

Внаслідок підпалу бойовиками  «Коаліції патріотів за зміни» трьох вантажівок, що перевозили пасажирів, загинуло 12 людей.

Республіка Ірак

Під час проведеної Національною розвідувальною організацією Туреччини (MİT) операції в іракському районі Гарабуло нейтралізовано одного з ватажків терористичної організації РКК О. Йилдиза.

Збройні сили  Туреччини нейтралізували чотирьох терористів РКК у зоні проведення операції «Pençe Şimşek» на півночі Іраку.

Військово-повітряні сили спільно зі спецслужбами Туреччини нейтралізували чотирьох терористів PKK у районі Хакурк на півночі Іраку.

Джерело

Автор