СБУ: Конструкторське бюро в Дніпрі співпрацювало з окупантами в Криму (фото)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрито трьох керівників конструкторського бюро на фінансуванні дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 КК України).

За даними слідства, група осіб організувала конструкторське бюро у місті Дніпрі, яке тісно співпрацювало з окупаційною владою Криму, а саме здійснювало модернізацію об’єктів енергетичної інфраструктури – теплоелектроцентралей на півострові.

Щоб приховати злочинну діяльність, вони створили декілька компаній в Російській Федерації, від імені яких брали участь в тендерах та укладали угоди на виконання робіт.

В ході санкціонованих обшуків в офісному приміщенні конструкторського бюро та за місцем мешкання правоохоронцями вилучено технічну документацію, платіжні картки російських банків, печатки утворених на території РФ афілійованих компаній та грошові кошти у розмірі 605 тис рублів, 230 тис гривень та 12 тис доларів США.

Наразі трьох керівників конструкторського бюро затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.

Встановлюються інші причетні до злочину особи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Управлінням Служби безпеки України в області.

Джерело