Петро Порошенко зустрівся з делегацією провідних політологічних центрів США (фото)

Лідер «Європейської Солідарності», п’ятий Президент України Петро Порошенко зустрівся з делегацією політологічних центрів США, у тому числі директором Євразійського центру Атлантичної Ради Джоном Хербстом та президентом CEPA Аліною Поляковою.

Обговорено результати візиту Президента України до Вашингтону та зустрічі Глави Української держави з Президентом США Джо Байденом.

Петро Порошенко висловив вдячність американській стороні за тверду та послідовну підтримку України.

Відзначено важливу допомогу Вашингтону у справі консолідації міжнародних зусиль для протидії триваючій російській агресії проти України та підтримки реформ в нашій державі.

Наголошено на критичній важливості зміцнення трансатлантичного фронту санкцій проти Росії забезпечення деокупації Донбасу і Криму.

Окремо обговорено ситуацію у сфері розвитку і зміцнення демократії, верховенства права, судової реформи, стійкості інститутів держави в Україні.

Зауважено на тому, що ефективна і системна боротьба з корупцією має й надалі залишатися в пріоритетах, а також виступає одним з визначальних маркерів ставлення міжнародних партнерів та інвесторів до України.

Наголошено на важливості єдності всіх демократичних сил для відновлення територіальної цілісності та впровадження реформ заради добробуту України і забезпечення членства в ЄС і НАТО.

Джерело

 

Євразійський центр Атлантичної Ради сприяє діалогу між регіональними лідерами, а також з колегами з ключових сусідів та світових лідерів. Поєднуючи розуміння історії Євразії з інформацією про політику, економіку та енергію, Центр надає дослідження та поради урядам та компаніям. Вона спрямована на заохочення порядку денного регіонального співробітництва та інтеграції на основі спільних цінностей та спільних інтересів у вільному, процвітаючому та мирному майбутньому.

Центр аналізу європейської політики (CEPA) завдяки найсучаснішим дослідженням, аналізу та програмам надає урядовцям та установам нове уявлення про енергетику, безпеку та оборону; допомагає трансатлантичному бізнесу орієнтуватися у зміні стратегічних ландшафтів; будує мережі майбутніх лідерів атлантизму, забезпечуючи міцний та стійкий трансатлантичний альянс, що базується на демократичних цінностях та принципах із стратегічним баченням, передбаченням та впливом на політику. CEPA є позапартійною, некомерційною, державною політичною установою.

Автор