Справа генерала Павловського шита зеленими нитками

Ірина Геращенко

Влада продовжує ницо воювати з бойовими генералами, які в час російської агресії взяли на себе відповідальність за переоснащення армії.

Генерала Павловського вже 2 місяці незаконно тримають в СІЗО і фактично позбавили права на апеляцію.

Сьогодні мав відбутися розгляд апеляційної скарги. За годину до засідання суддя оголосила…, що йде у відпустку.
До того в судове засідання не з’являлися прокурори, також був «замінований» суд.

Творити таке може один офіс, який має безпосередній вплив на прокуратуру і судову владу. Це Банкова. Яка змарнувала життя Ріфа і Юлі Кузьменко, тепер намагається дискредитувати генерала Павловського, директора заводу «Кузня на Рибальській» Шандру лише за те, що вони посміли випускати українські військові катери і взяти їх на оснащення української армії.

Справа шита зеленими нитками. Це політично вмотивовані переслідування і тортури. Бо як інакше назвати те, що слідчі жодного разу не проводили жодних слідчих дій, а самим Павловському і Шандрі відмовлено в праві на апеляції.


Юрій Бірюков

Ровно семь лет назад генерал Павловский организовывал оборону Мариуполя, имея в распоряжении два недоукомплектованных добробата и групировки 72-й и 79-й бригад, которые за месяц до этих событий вырвались из Изваринского окружения. Это все против регуляров России, которые открыто захватили Новоазовск.

Прошло семь лет.
И дальше – сухая хронология.

2 июля 2021 года ему предъявляют подозрение и просят суд содержать его под стражей. Суд заседал 6 раз, каждый рабочий день, не вынося никаких решений. Каждый день он ходил на суд, прекрасно понимая вердикт.
12 июля 2021 года его помещают под стражу.
29 июля заседание Апелляционного суда переносится на месяц в виду отпуска судей.
26 августа заседание Апелляционного суда переносится на полторы недели из-за “минирования” суда.
6 сентября заседание Апелляционного суда переносится из-за того, что следователь запретил вывозить его из СИЗО в суд, а интернет в СИЗО… не работает.

ДВА месяца его держат в клетке, не давая возможность провести заседание апелляционного суда.
ДВА месяца его держат в клетке “просто так” – за это время не проведено НИ ОДНОГО следственного действия.

Вот отношение Зеленского к армии. Не больше и не меньше.


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Показове знущання з генерала Павловського триває.

Я дуже гарно пам’ятаю ті бої біля Маріуполя у другій половині серпня 2014 р. Саме там разом з прикордонниками Донецького загону діяв наш добровольчий загін – Добровольча козацька рота «Бук» ім. Тараса Шевченка. Інакше як одним суцільним божевіллям ті події назвати важко.

Військ у Маріуполі практично не було. Сектор «М» тоді обороняли бійці Донецького прикордонного загону (прикордонники техніки і важкого озброєння практично не мали) з мобільними заставами «Маріуполь» і «Амвросієвка», та посилені на КПП «Новоазовськ» нашим козацьким добробатом, Вінницького батальйону територіальної оборони та якийсь підрозділ бату «Дніпро-1» (бачив їх на блокпостах). Ще на схід від Маріуполя стояв 23-й батальйон тероборони «Хортиця». А на базі в Урзуфі – бійці батальйону «Азов». Ще в район Пікуз була перекинута ротна група 17-ї танкової бригади, але вона потрапила в засідку і була знищена.

Оце і все. Те, що я тоді бачив наколо себе, – полковник Лисюк, командувач Донецького прикордонного загону, полковник Куценко, командувач Вінницького БТрО… А над ними – генерал Павловський, командувач Сектором «М». Як йому тоді було командувати? Думаю, він там був не військовим, а дипломатом. Бо доводилося координувати дії підрозділів трьох різних відомств – ЗСУ (батальйони тероборони), МВС («Азов» та «Дніпро-1») і Держприкордонслужби. А це було вкрай непросто – «терки» між відомствами я застав ще й потім. Генерал Павловський впорався. Маріуполь був врятований.

Та головна заслуга генерала Павловського навіть не в обороні Маріуполя. Головна його заслуга в тому, що саме він займався забезпеченням Збройних сил технікою. Це була робота, яку не оспівує преса, але яка потребувала в першу чергу талантів організатора. Йшлося про те, аби реанімувати низку підприємств, які виробляли оборонну продукцію за СРСР, але які на 2014 р. перебували в стані практично руїни. Потрібно було провести ремонти будівель та комунікацій, полагодити та закупити обладнання, знайти кадри, дати продукцію і забезпечити якість. Треба було вибивати своєчасну оплату підприємствам за продукцію та зарплатні працівників серед іншого.

Просто замисліться над цією цифрою. За 5 років президента Порошенка Міністерством оборони було відновлено і закуплено 24 458 одиниць техніки і важкого озброєння. По 94 одиниці кожного тижня! А це танки, гармати, міномети, САУ, кораблі, безпілотні літальні апарати, яких у 2014 р. в ЗСУ взагалі не було (крім волонтерських). Левова частка цієї техніки – заслуга генерала Ігоря Павловського.

У Радянському Союзі про людей, які налагоджували виробництво у тилу, знімали фільми («Особо важное задание», «Главный конструктор» тощо). В Україні Зеленського їх кидають за грати. Першим під каток потрапив генерал Марченко, керівник Центру розвитку ЗСУ. З буцегарні він вийшов, бо заставу за Марченка вніс Петро Порошенко. Тепер гноблять генерала Павловського.

Вчора в суді мав відбутися розгляд апеляційної скарги на утримування генерала Павловського за ґратами з безпрецедентною заставою. Проте за годину (!) до засідання суддя заявила, що вона уходить у відпустку. Депутатам фракції «Європейської Солідарності» вдалося добитися, аби справу передали іншому судді. І тут з’ясувалося, що слідчий заборонив везти генерала Павловського на суд, а підключитися по скайпу не можна, бо в слідчому ізоляторі нема інтернету. Додамо до цього, що вже другий (!) місяць по генералу Павловському не ведеться жодних слідчих дій. До нього вчасно не допускають лікаря.

Гадаю, очевидно, що влада просто шантажує Павловського і його сім’ю. Влада хоче, аби Павловський оговорив сам себе та п’ятого президента Петра Порошенка. Після Ріффмастера зелена влада чітко натякає, що тримати Павловського за ґратами вона буде стільки скільки захоче, аж допоки він не вийде на волю розбитим інвалідом.

Та генерал Павловський тримається. В тому числі через нашу з вами підтримку.


У справі генерала Павловського на людей тиснуть, створюють нестерпні умови і застосовують тортури, намагаючись вичавити свідчення на Порошенка – адвокат

Влада взяла в заручники генерала Павловського та інших, щоб вибити свідчення на Порошенка. Про це, відповідаючи на запитання журналістів щодо чергового зриву розгляду апеляційної скарги Павловського, заявили адвокати п’ятого Президента.

«Ми, звісно, дуже уважно відслідковуємо справу генерала Павловського. Тому що за тими документами, які вже опубліковані, абсолютно очевидна ситуація, коли на чотирьох людей тиснуть, створюють реально тортурні умови. Це не перебільшення, це реально відповідає критеріям Європейського суду з прав людини. З однією великою метою – отримати від них брехливі, придумані слідством покази проти Петра Порошенка», – наголосив адвокат Ілля Новіков.

«Це вже не якась хитра схема, це досить прозоро читається. Що ми бачимо сьогодні. Засідання Апеляційного суду по справі Павловського за його апеляційною скаргою, яка за законом має розглядатися впродовж п’яти діб, щоб людина не перебувала під вартою, поки його справу не переглянув апеляційний суд, відбувається тоді, коли двомісячний термін, на який його арештували, вже сплив. Перше порушення», – зауважив Новіков.

«Ми знаємо, що правосуддя, надане занадто пізно, – це правосуддя, у якому відмовили. Воно навіть не було надано – сьогодні не відбулося засідання. Дивіться, який збіг факторів: суддя пішла у відпустку; не з’явилися прокурори; Павловського не доставили із СІЗО, тому що слідчий не дав суду дозвіл його звідти доставити. Чому взагалі слідчий може заборонити чи не заборонити людині з’явитися перед судом, а суду вислухати цю людину? І як вишенька: коли вже суд погодився заслухати Павловського за відеозв’язком, виявилося, що в СІЗО саме в цей день не працює інтернет», – говорить Новіков.

«Однозначно це скандальне позбавлення генерала Павловського базового права – права на доступ до правосуддя, права бути вислуханим судом, яке він не отримав. Ми бачимо, що вже продовжили заново строк тримання під вартою на наступний період. А Апеляційний суд Києва все ще не висловився – чи законно обрали тримання під вартою в перший раз. Ми розуміємо, що це незаконно», – наголошує Ілля Новіков.

«Влада просто взяла Павловського та інших в заручники і тримає їх, знущається з них, катує їх для того, щоб змусити їх дати якісь наклепницькі свідчення. Звичайно, ці люди поки що тримаються. Ми сподіваємось, що покарані будуть ті, хто їх катує зараз, а не ці герої», – резюмує адвокат Ігор Головань.

Джерело

 

Біля Апеляційного суду відбулася акція на підтримку бойового генерала Павловського

Представники громадськості, народні депутати, волонтери і ветерани вимагають звільнити героя оборони Маріуполя, колишнього заступника міністра оборони Ігоря Павловського. На цьому наголосили учасники акції на його підтримку біля будівлі Київського апеляційного суду.

Народний депутат з фракції «Європейська Солідарність», ветеран Михайло Бондар зазначив, що влада Зеленського піариться на військовій техніці, а тих, хто її створював, тримають за ґратами.

«Приємно дивитися, як з 2014-го року змінилося озброєння і забезпечення нашого війська. Нічого не заважає владі заявляти, що Україна готова вступати до НАТО, показуючи озброєння і досягнення, які здійснені за президентства Порошенка. Але щоб просити вступ до НАТО, треба виконувати своє домашнє завдання і підтримувати захисників України – генералів, солдатів і офіцерів, які боронили і боронять нашу державу. А не влаштовувати проти них політичні переслідування», – сказав він.

«Ті, хто прийшов з 2014-го року і до цих пір боронять кордони нашої держави, чудово знають, який важливий суверенітет держави. І як важливо зберігати законність на теренах нашої держави. Вони розуміють, що таке братерство і підтримка один одного. Тому дякую кожному, хто підтримує наших побратимів. Ми не здамося», – додав Бондар.

Народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність», волонтерка Софія Федина наголосила, що застава, призначена генералу Павловському, є неприпустимою і непідйомною для військового.

«Генералу Павловському, бойовому генералу, захиснику України, тому, хто переоснащував армію за останніми зразками, ставлять абсолютно непідйомну заставу – більше півмільярда гривень. Натомість Медведчуку дають і домашній арешт, і набагато спроможнішу для нього заставу. Ми розуміємо, що Зеленський боїться армії більше, ніж боїться Медведчука, який є людиною Путіна. То може у Зеленського договорняк із Путіним, щоб знищувати тих, хто захищає Українську державу?» – сказала Софія Федина.

При цьому Федина підкреслила, що чиновники, народні депутати-«слуги», які скоювали злочини, не просто не притягнуті до відповідальності, – їм створюють всі умови, щоб уникнути покарання взагалі. «Ми бачимо дуже конкретну тенденцію і дуже конкретне спрямування всіх тих, хто працює на Зеленського – і Генеральна прокуратура, і ДБР, і МВС, і суди, і слідчі органи, – у них є тотальна зневага і боязнь самої української держави», – зазначила депутатка.

Джерело

 

Автор