СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 06.09.2021

Ісламська Республіка Афганістан 

Глава Вищої ради порятунку Афганістану Мохаммад Акбар Ага заявив, що  таліби зацікавлені в налагодженні стосунків із Росією, Іраном і Пакистаном.

Глава розвідки Пакистану провів у Кабулі переговори з талібами.

Посол Катару в Афганістані заявив, що технічна група, яка минулого тижня прибула до країни, допомогла відкрити аеропорт Кабула для прийому гуманітарної допомоги. Найближчим часом він буде готовий для прийому цивільних рейсів.

4 вересня понад 17 людей було вбито в Кабулі під час святкування талібами захоплення провінції Панджшер.

М’янма

У штаті Шан поблизу кордону з Китаєм сталося бойове зіткнення між ЗС М’янми та Армією національного демократичного альянсу М’янми (MNDAA). Загинуло 23 військовослужбовці армії М’янми.

Королівство Саудівська Аравія

Сили ППО КСА знищили три безпілотних літальних апарати єменського руху “Ансар Аллах”, що були спрямовані на територію Королівства.

Гвінейська Республіка

У  Гвінеї військові скоїли державний переворот, доля президента країни Альфа Конде наразі невідома. Сухопутні та повітряні кордони країни закриті. Переворот у Гвінеї засудив генеральний секретар ООН А. Гутерріш, закликавши негайно звільнити президента країни.

Республіка Ірак

ВПС Туреччини завдали авіаударів по об’єктах терористів РКК у районі Гара та знищили сімох бойовиків. Також ліквідовано п’ятьох терористів РКК на півночі Іраку: три терористи вбито із застосуванням артилерії і бойових вертольотів у зоні операції Pençe Şimşek, ще двох членів угруповання, які готували теракт проти турецьких військовослужбовців, літаки ВПС Туреччини знищили в районі Зап.

Щонайменше 12 співробітників поліції Іраку загинули через напад бойовиків терористичного угруповання «Ісламська держава».

Ісламська Республіка Пакистан

На блокпосту, розташованому на південному заході Пакистану у провінції Белуджистан, терорист-смертник скоїв терористичний акт, через що загинуло чотири співробітники служби безпеки, 19 цивільних осіб зазнали поранення.

Джерело

Автор