Всі ми тепер благодійники (фото, документ)

Ірина Геращенко

Українські військові, які брали участь в параді, скаржаться, що їм виплатили «премію» 370 грн. Ми з Іванною Климпуш-Цинцадзе, Марією Іоновою та Іриною Фріз підготували відповідний запит до МО, аби перевірити цю інформацію.

Тим часом приходять перші відповіді на наші звернення щодо концертів для обраних на День Незалежності. Отже, з українського бюджету, з кишені кожного українця лише на концерт на Олімпійському витратили 64 мільйони гривень! Нагадаю, Зеленський анонсував, що всі заходи на День Незалежності будуть безкоштовні, й запрошував на них українців.

Правда виявилася інакшою. Для українців були автозаки, якими перекрили урядовий квартал. Концерти в Маріїнському і на Олімпійському були для обраних. Там не було лікарів, вчителів, воїнів, які боронять нашу незалежність. Зате слуги в повному складі.

Влада тепер стверджує, що це були благодійні заходи, де збирали кошти на Музей Івана Марчука. Всім серцем підтримую створення музею видатного українського художника. Але вже пройшов тиждень з дня благодійних концертів, на які витратили мільйони платників податків! Й ЖОДНОЇ інформації, а скільки ж зібрали на Музей.

Й ключове – в стрічці вигулькують файно вбрані в вечірні сукні й метелики міністри, депутати, радники і порадники ОП. Й жодної приписки, що хоч хтось з них взяв участь в зборі коштів і вніс свій внесок в майбутній Музей.

Підготували офіційні запити до ОП і Мінкульту з вимогою негайно оприлюднити інформацію про зібрану суму (на Олімпійському і на концерті Бочеллі), інформацію про перераховані кошти родиною Зеленських, також міністрів і депутатів, рахунки збору коштів на музей. Бо наша фракція також на таку добру справу хоче зробити свій внесок. І нам для цього зовсім не потрібні запрошення на концерти для обраних 😛 .

Називати вечірку для обраних за 64 мільйони бюджетних гривень «благодійним заходом» – це гумор рівня 95 кварталу.

Всі ми тепер благодійники, друзі 😆 .

Автор