«Ініціативи» Зекоманди демонструють не проактивність, а профнепридатність влади

Спікер української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Олексій Арестович у ході інтерв’ю журналісту Роману Цимбалюку заявив, що Україну потрібно перейменувати в Русь-Україну, «щоб відняти у Росії право на історію і спадщину Київської Русі».

Ця «ініціатива» дуже добре демонструє «адекватність» влади: зараз на Донбасі один найкровопролитніших періодів війни останнього року – за 10 днів ми маємо 5 загиблих, 13 поранених і 4 солдатів з бойовими травмами. Україна на жодному з майданчиків не підняла це питання, натомість спікер української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Олексій Арестович виходить з якимись дивними ініціативами про перейменування держави Україна.

Це вже стає тенденцією – ховати свою профнепридатність за шароварно-патріотичними проектами. То Зеленський пропонує ВРУ без жодного громадського обговорення прийняти проєкт Великого герба з численними історичними, геральдичними і естетичними вадами, то тепер ще один «мегапроект» – перейменовувати державу. До речі, і ця ініціатива оголошується без жодного громадського обговорення.

Все це відбувається на тлі відверто антинародної соціальної політики, повного провалу політики на Донбасі, повного провалу державного оборонного замовлення, русифікаційних ініціатив «слуг народу». Однак людям пропонують поговорити про герб і назву держави.

Джерело

Автор