Зради і перемоги тижня. 30 липня – 12 серпня 2021 р.

🔽🔼Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 30 липня – 12 серпня 2021 р.

👎ЗРАДА

❌Підозрювані у справі щодо “Кузні на Рибальському” подадуть позов до Європейського суду з прав людини через політичні переслідування. За інформацією захисників підозрювані знаходяться під вартою протягом майже місяця і за цей час не здійснено відповідних слідчих дій.

❌Викраденого в Молдові українського суддю Миколу Чауса знайшли в Україні. Його виявили в селі Мазурівка Вінницької області звідки його забрала СБУ. Працівники НАБУ і СБУ влаштували на вулицях Києва перегони що завершилися конфліктом під будівлею СБУ – сторони з’ясовували хто мусить затримати Чауса.

❌Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним звільнення і відновив на службі колишнього бійця спецроти “Беркут” Олександра Маринченка. Він звинувачується в розстрілі 48 активістів Євромайдану. Також обвинувачені у викраденні і тортурах активістів Луценка і Вербицького вийшли на свободу.

❌У Києві голову “Білоруського дому в Україні” Віталія Шишова знайшли мертвим. Він займався верифікацією співробітників Комітету державної безпеки Білорусі, які могли працювати в Україні.

❌Дві третини українців (67,1%) відносять себе до бідних. 1,0% відносять себе до представників середнього класу. Держстат не зміг виявити серед українців заможних громадян. Тільки 7,1% українців вважають, що їх матеріальний стан в наступні 12 місяців покращиться. Думають, що стан погіршиться, 44,3% громадян.

❌У Києві чоловік зайшов в будівлю Кабінету міністрів України з гранатою і погрожував її підірвати. Нападника затримали, поліція відкриє кримінальне провадження за чотирма статтями. Нападник виявився учасником АТО. Пізніше у Києві в урядовому кварталі затримали чоловіка, який погрожував перехожим. Чоловік підходив до людей та говорив, що у нього є вибухівка.

❌В історичному центрі Києва, на Софійській площі, відбувались рекламні зйомки з використанням екстремальних елементів. Слідами автомобільних коліс забруднили покриття на площі. Участь у шрифті взяла українська реперка Alyona Alyona. Прокуратура вилучила автомобілі, які брали участь у дрифті.

👍ПЕРЕМОГА

✅Лікарі третьої Черкаської міської лікарні швидкої допомоги вперше провели операцію з вилучення серця, нирок і печінки від одного донора для їх подальшої пересадки кільком пацієнтам.

✅Служба безпеки України повідомила, що нейтралізувала “силовий осередок” проросійського громадського об’єднання, яке контролював народний депутат України Ілля Кива.

✅У Харківській області ліквідували банду, яка обкладала “даниною” місцевих бізнесменів. До складу цієї банди входили співробітники поліції та учасники бойових дій. Щомісяця їх “прибуток” становив понад 1 млн гривень. Нацкорпус називає затримання політичними переслідуваннями, замовником яких є влада.

✅Шевченківський районний суд міста Києва вирішив скасувати цілодобовий домашній арешт фігурантці справи про вбивство журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко. Юлія Кузьменко вийшла на роботу.

✅Українець Жан Беленюк приніс “золото” для України на цьогорічних Олімпійських іграх. Також українська команда здобула 6 срібних і 12 бронзових медалей.

✅З космодрому Уоллопс в американському штаті Вірджинія успішно запустили ракету Antares з вантажем для Міжнародної космічної станції. Головна конструкція маршового ступеня ракети розроблена українським КБ “Південне” і вироблена на заводі “Південмаш”.

✅Правоохоронці скерували до суду справу щодо народного депутата Олександра Юрченка, якого звинувачують у корупції.

🙋🏻‍♂️Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор