Наші втрати 11 серпня 2021 року

Загинув боєць 54-го розвідбату Олексій Кайданович, поранений ПТУРом під Мар’їнкою

Стало відоме ім’я українського військовослужбовця, який помер у шпиталі від поранення, отриманого на Донеччині 10 серпня. Це боєць 54-го окремого розвідувального батальйону ЗСУ Олексій Кайданович.

Олексій Кайданович мав 30 років. Народився 9 січня 1991 року в селі Федорівка Новоград-Волинського району на Житомирщині. Звання – старший солдат, позивний “Кардан”.

За даними авторів Книги пам’яті полеглих за Україну, Кайданович був поранений під містом Мар’їнка, коли протитанкова керована ракета (ПТУР) поцілила в кабіну буса.

В Олексія в Новограді-Волинському залишились дружина та двоє дітей.

(Раніше місцем поранення бійця помилково було назване смт Новолуганське).

“Наш батальйон втратив мужнього воїна з неоціненним досвідом участі у російсько-українській війні у гарячих точках. В складі 30 омбр Олексій виходив з Іловайського котла, після цього з 2017 року проходив службу в 54 орб у найбільш небезпечних місцях на лінії фронту. Ми завжди відчували його потужну підтримку, щирість та доброту. Олексій був прикладом мужності та честі для кожного солдата у батальйоні. Приносимо щирі співчуття та розділяємо біль втрати з рідними, близькими та друзями”, – написала у фейсбуці волонтерка Маргарита Самойлова.

За інформацію пресцентру штабу ООС, внаслідок бойових дій 10 серпня один український воїн загинув, двоє отримали поранення. Зокрема, неподалік Мар’їнки російські найманці обстрілювали українські позиції з протитанкових ракетних комплексів.

За даними “Новинарні“, Олексій Кайданович – друга бойова втрата ЗСУ з початку серпня.

7 серпня від обстрілу з ПТРК під Донецьком загинув молодший сержант Ярослав Семеняка із 58-ї омпбр.

Джерело

 

У зоні ООС зупинилося серце офіцера 1-ї танкової бригади Петра Яшина

11 серпня в районі проведення ООС (в місці відведення бойової техніки) помер офіцер 1-ї окремої танкової бригади ЗСУ Петро Яшин.

Про це повідомила пресслужба підрозділу.

Ця втрата не зараховується до бойових.

“Із сумом повідомляємо, що сьогодні, 11 серпня, внаслідок зупинки серця раптово пішов із земного життя старший лейтенант Яшин Петро В’ячеславович.
Сумна звістка полетить в місто Прилуки Чернігівської області, звідки родом був офіцер, якому назавжди залишиться 35…” – ідеться в повідомленні.

Петро Яшин із червня 2020 року проходив військову службу в 1 отбр на посаді інженера ремонтного батальйону – після закінчення факультету військової підготовки ХПІ (Харків).

“Відповідальний офіцер, досвідчений фахівець та просто гарна людина… Без чоловіка залишилася дружина… Без батька – донька… Командування та особовий склад бригади висловлюють щирі співчуття рідним, близьким та друзям Петра. Жодна смерть українського військовослужбовця не мине безкарно для ворога. Вічна слава Захиснику України!” – заявили в Сіверській бригаді.

Джерело

Автор