Хлопчик знайшовся – в трусиках, але не розіп’ятий

Ростислав Павленко

У ЗМІ з‘явилася інформація про «винайдення» Чауса.

З моменту його викрадення незалежні медіа попереджали, що таке «винайдення» відбудеться для легалізації його «показів».

Зеленський, Єрмак і на догоду їм керівництво спецслужб і правоохоронців зробили все настільки неоковирно, що зараз мають рятувати себе. Фактично, очікувана «легалізація» Чауса покликана замести сліди ще одного злочину влади – кіднепінгу (незаконного викрадення людини) на території дружньої до України держави.

Майже три місяці Чаус перебував в заручниках у злодіїв в погонах, і щоби він тепер не говорив під тиском і шантажем спецслужб, приховати очевидне вже не вдасться.

А істину вже встановили правоохоронні органи Молдови: на території цієї країни Чауса викрали українські дипломати, співробітники військової розвідки та представники інших спецслужб. Це ганьба. Мало, що сама по собі операція носила злочинний характер, ще й виконана була вкрай непрофесійно, з безліччю слідів, які й дозволили молдовській стороні вкрай швидко розплутати цей клубок.

Виникає питання, чи могли спецслужби України за власної ініціативи вплутатися у таку авантюру, яка ганьбить і честь офіцерів, і імідж України?
Відповідь очевидна, ні.

Ясно, що зроблено це за наказом згори, і віддати його міг або сам Зеленський, або – його іменем – Єрмак, особа, яку він, всупереч Конституції, номінував на некоронованого віце-президента.

Очевидно для того, щоб знайти відповідь на це питання, слід створювати парламентську ТСК. Кіднеппінг – це дуже серйозний злочин, співставний з державною зрадою, яка 2020 року відбулася в тому ж самому місці, де весною поточного року спланували викрадення Чауса.


Helgi Sharp

Чаус жив. И пускай скажет за это спасибо Майе Санду – она прижала хвост Зеленскому, подняла на ноги Лондон с Вашингтоном, организовала шум в прессе.

Если бы не эти факторы, я бы не поставил на жизнь судьи (посмотрите на его лицо – как он работал в очистке?) ни пенни. Как результат, тупо сварганенную операцию пришлось сливать таким вот маскарадным образом.

Что дальше? Дальше СБУ будет несколько месяцев держать Чауса под тщательным наблюдением или даже на конспиративной квартире, предвосхищая любую возможность утечки информации об истинных бенефициарах и заказчиках данного спектакля.

Как окончательно закрыть этот кейс, Зе пока не знает, – он привык работать по той же схеме, по которой управляет страной, и которую давно уже озвучила Скарлетт О`Хара: “Об этом я подумаю завтра”.

Сведения, которые зелёная камарилья хотела получить от Чауса в отношении Порошенко, нормальным образом легализовать уже не получится – так бывает всегда, когда трагедия превращается в фарс.

Впрочем, Бог с ним, с этим чудаком – гораздо страшнее, что фарс власти превращается в трагедию. Трагедию для страны.


Володимир Омелян

У пабліках блогерів Банкової запала гнітюча тиша…

Як коментувати чергове диво Зеленського – Чаус повернувся, поки що їм не повідомили.

Якщо Ви бачите одноактову п’єсу: а давайте тут натиснемо – ой, палець зламали, а давайте тут щось зробимо – ой, стало гірше, а давайте викрадемо Чауса – ой, а що далі робити, ми його відпустили – ой, не там, давайте знову викрадемо, – знайте, режисер – Зеленський, продюсер серіалу «Гей, славяни» – Єрмак…

Єдина велика проблема для веселих хлопців з гуртка «Квартал 95» – за все це чекає кримінальна відповідальність.
Скажіть хтось Олені Зеленській.


Валерій Прозапас

Ну ладно, у фантазіях Зеленського і його кварталівської камарильї жила наївна надія отримати від Чауса якісь свідчення проти Порошенка.

Але як могли піти на це викрадення з Молдови кадрові дипломати, розвідники, держслужбовці – це ж у голові не вкладається.

Тепер всі силовики України грають в якусь дику гру, викрадаючи того нещасного суддю один в одного, а ми виглядаємо перед світом якимись дикими папуасами, а не державою.

Уявляєте, в яких руках знаходиться національна безпека?

* * *

Півтора роки без жодних доказів обмежено свободу Антоненка, Кузьменко та Дугар. При цьому Антоненко 500 днів просидів у клітці, як до того генерал Марченко та його підлеглі.

Генерала Павловського позбавлено волі, призначено знущальну заставу у 470 мільйонів, на апеляцію не з’явилися прокурори, а суддя різко “пішов у відпустку”.

До двічі викраденого судді Чауса не допускають адвокатів, навіть не називають його місце перебування.

Правоохоронна система держави розтоптана, влада фактично узаконила утримування людей в заручниках.

У нас ВЖЕ диктатура, просто вона ще не набрала масштабів, але це справа часу.


Олексій Петров

Чаус нашёлся.

Случайно, конечно, дяденька в трусиках обнаружился в Винницкой области.

Потом Чауса вместе с трусиками спеленали копы. Шутка ли, целый международный скандал из-за этого Фигаро. Задолбались искать.

Правда, тут же прискакали орлы Баканова и отбили судью у копов.

Теперь якобы НАБУшники уже блокируют эсбэков!.. Давайте, орёлики, зафигачте ещё одни Княжичи! Ну чтобы пиф-паф, огневой контакт, как учили!

А Чаус будет считать двухсотых! Он считать умеет…
Шоу маст го он!


Тамара Горіха Зерня

Пишуть, що сьогодні до сільського старости у Вінницькій області прийшов суддя Чаус. І фото є на Цензорі, де Чаус у одних трусах.

Обалдівший староста викликав поліцію, але одночасно з поліцією зявилося СБУ, і, за повідомленням, вони там відбивали суддю одне в одного, мало не розірвали. СБУшники виявилися кріпшими і від’їхали з більшою частиною Чауса у клювику.

Повторюю, все це на очах у дезорієнтованого старости. Не знаю, що зараз робить Чаус (чого він такий радий?), а от староста, скоріше за все, викликав секретаря і сидять, нерви лікують.

А я казала!тм

Не здивуюся, якщо вони спробують Чауса підкинути назад молдаванам. Сіном притрусять, трояндами обсадять, щоб стало краще, ніж було.

А ще мені здається, що староста села, до якого прибився Чаус, був чоловіком. Бо з-під крила жінки його б навряд чи забрали. Ну або я мало старостих у своєму житті бачила 😆


Сергій Марченко

Чому Чаус у трусах?

Елементарно. Якби він був нормально вдягнений, він нікому не був би цікавий. А фотку в трусах усі репостять, ліплять фотожаби. Чаус в трусєлях став вірусним, і про нього тепер знають навіть інстаграмні уточки. Це чудовий інформаційний фон, щоб Чаус озвучив компромат на політичних опонентів влади, і його почула вся країна.

Заради цього Чауса і викрали в Молдові, наплювавши на відносини з сусідами. Смішно бачити підстаркуватого корупціонера в трусах з голим пузом. Сумно бачити цілого президента, який зраджує державні інтереси, щоб поквитатися з політичними опонетами.


Олександр Михельсон

А в цілому, канішно, мають рацію ті, хто в “шоу” з Чаусом не бачить нічо веселого.

Це “шоу” як ніщо демонструє, що головний мотив для верхівки наших доблесних правоохоронців – “успішно” виступити перед Головним Глядачем. Ладно, що не закон – та господи, який там закон, – але ж навіть не політична доцільність! А тіки показатися у вигідному світлі господарю з Банкової.

Бо тіки він може відлучити від годівниці. А крім як годівниця їхня служба для них сенсу НЕ МАЄ.

Звичайно, почалося це не вчора, не сім років тому і навіть не тридцять. Але от саме в такі моменти не без жаху розумієш, наскільки там все прогнило, – і що воно продовжує гнисти 🙁 .

“Страшно это было, до обморока страшно, а вовсе не смешно”.


Віктор Трегубов

Кучму в свое время хотелось прогнать.

Януковича хотелось повесить.

Этих – Ермаков, Зеленских, Арахамий, Яременок, Брагарей – хочется просто привязать к стулу и сутками на них орать в духе сержанта Хартмана, узнавая, почему их мамы в роддоме чек не взяли, и нельзя ли вернуть по гарантии.

Когда страной управляют люди, чьей квалификации недостаточно за котом лоток выносить.

Это я все еще про похищение Чауса, да. Меня не попускает. Так выставить мою страну на посмешище мало кому удавалось.


Уляна Дідич

Все частіше сьогодні в стрічці зустрічаю питання: від чого нас відволікають суддею Чаусом?
Вчора те саме запитували про арахамію.
Позавчора ще про щось.

Так от. Не відволікають. І не від чогось конкретного.

Просто заполонюють простір і наші мізки інформаційним лайном, щоб ми втратили здатність сприймати й аналізувати інформацію. Взагалі, а не якусь конкретну.

Технології змінилися.

Принагідно рекомендую книжечку з картинки або однойменний відеокурс на ютубі (гуглиться).

Автор