«Брати по Зброї». Час єднатися!

Гліб Бабіч

Як голова правління ГО “Res_Publica. Брати по Зброї” я маю честь оголосити, що ми запрошуємо учасників війни з росією, своїх побратимів і посестер з усієї країни приєднатися до нас і оголошуємо відкритою реєстрацію заяв на нашому сайті.

Ви можете заповнити форму тут.
Або звернутися до найближчого осередку (перелік буде доповнюватися найближчими днями).

Ми не ховаємося за формулою “ветерани поза політикою” – ми вважаємо, що ми зобов’язані впливати на політичні процеси в Україні.

Ми відчуваємо відповідальність за все, що відбувається в нашій країні. Ми повинні сприяти всьому, що йде їй на користь, і не допускати нічого, що веде до втрати незалежності, державності та національної ідентичності. Саме за це ми воювали. І ми повинні бути запобіжником від будь-яких деструктивних дій.

Якщо ви теж вважаєте, що нам пора об’єднуватися, щоб продовжувати захист своєї країни на фронті та в цивільному житті, приєднуйтесь до нас.
Але перед цим ознайомтеся з нашою Програмою.
А також прочитайте те, що написано нижче. Якщо ви з цим згодні – чекаємо вас серед “Братів по Зброї”.
Так само ми відкриті для співпраці з будь-якими організаціями, створеними учасниками російсько-української війни, якщо у них аналогічні принципи.

Час єднатися!

Отже, якщо ти згоден, що:

1. Україна – єдина, неподільна, незалежна держава. Ми – унітарна держава, і федералізація в будь-якій формі (навіть прихованій) веде до загибелі країни.
2. Україна – європейська Держава. Тому входження в НАТО, Європейський союз і побудова взаємовигідних союзницьких відносин з цивілізованим світом і нашим стратегічним партнером США – безальтернативний шлях.
3. Росія – ворог і агресор. Вона розв’язала війну проти України, анексувала Крим, окупувала частину її східних територій та здійснила в процесі величезну кількість військових злочинів і злочинів проти людяності. Росія повинна відповісти за свої злочини.
4. Війна з росією може закінчиться тільки після повного звільнення території України від російських військ і представників. Без всяких «але». Росії не потрібна частка України. Росії потрібна вся Україна, щоби знищити її як державу. І ми маємо буди готові у будь який час до загострення агресії або до переходу її у повномасштабну війну на всіх кордонах. І ми маємо бути готові стати до її захисту будь-якої миті та у найкоротший строк.
5. Кожен громадянин України має право на захист. Але кожен громадянин України під час війни повинен брати участь у захисті своєї країни в будь-який доступний йому спосіб. Захист України зі зброєю в руках – вища форма громадянської відповідальності.
6. Ніякій союз з росією, ніякі поступки територій, ніяка залежність від агресора неможливі. Всі дії, направлені на це, – злочин. Росія – антипод України.
7. Добровільна відмова від своєї території – це злочин.
8. Українська Нація об’єднує всі національності громадян України на основі проживання на неподільній території, правдивої історії країни, багатовікових традицій, загальнолюдських цінностей і української мови, як єдиної мови Нації.
9. Україна – країна з величезним потенціалом. Її економіка повинна розвиватися на основі законів вільного ринку і бути інтегрованою в світову економічну систему. Кожен громадянин України повинен мати можливість реалізувати свої ініціативи в бізнесі й фаховому рості на рівних умовах. Без корупції та з розумними, справедливими податками, сплата яких – обов’язок кожного. Сильна економіка – основа авторитету і джерело потужності країни.
10. Україна повинна мати сильну армію, достатню за чисельним складом для відбиття будь-якої агресії, добре оснащену, озброєну і забезпечену матеріально. Будь-які дії, які ведуть до послаблення армії та обороноздатності України (особливо в період війни) – злочин.
11. Політична система України ні в якій мірі не повинна бути орієнтована або пов’язана з країною-агресором. Будь-які політичні сили або персоналії, які прямо або приховано відстоюють інтереси ворога – п’ята колона і злочинці.
12. Всі органи влади України повинні діяти в суворій відповідності з законами України, її Конституції та в інтересах свого народу і побудови сильної незалежної держави. Незаконна концентрація влади в руках вузького кола людей (або однієї людини) веде до диктатури. І це – злочин.
13. Учасники війни з росією – найбільш мотивована і відповідальна частина Нації. Вони мають права, які необхідно захищати. Але, також, вони мають підвищений ступінь відповідальності за країну. Ми не можемо допустити будь-якого «відкату» державності, незалежності та свободи. Саме за це гинули наші побратими. Саме за це ми воювали, піддавали себе ризику, а багато хто отримав поранення і каліцтва.
14. Ми вважаємо гасло «Ветерани поза політикою» глибоко помилковим. Учасники війни з росією повинні максимально впливати на політичні процеси країни. Вони повинні максимально входити в виборні органи і в органи влади всіх рівнів. Саме це є гарантією збереження України вільною і незалежною державою. Саме це допоможе очищенню і вдосконалення системи влади.
15. Для нас «Україна понад усе!» є не гаслом, а основним принципом. Це наша здатність поставити інтереси України вище особистих. Що ми вже зробили і робимо на війні.
16. При своїй відносній нечисленності, в порівнянні із загальним числом населення України, учасники війни з росією є величезною силою. У них є підвищена мотивація, доведена здатність приймати на себе вищу ступінь відповідальності, переконаність і впевненість у собі.
17. Бойове братерство – це те, що об’єднує людей у вищому ступені. Іноді більше, ніж кровна спорідненість. Ми повинні підтримувати зв’язок, взаємодіяти і впливати на своє життя і життя нашої країни. Ми повинні бути готові в будь-який момент знову встати на її захист. Ми повинні оберігати її від зовнішнього ворога і ударів в спину. Коли ми разом – нас не можна перемогти. Ми це довели.
18. Учасники війни з росією повинні бути братерством. Ми зробимо все, щоб об’єднати максимальну кількість людей і ветеранських організацій. Ми знайдемо спільну мову. Ми – брати по зброї.

Хочете допомогти нам? Поширте пост.
Підписуйтесь на нашу сторінку у ФБ.

Автор