Обсяги виробництва все ще набагато менші від показників 2019 року

Як свідчать свіжі дані Держстату, темпи відновлення промислового виробництва у червні 2021 року загальмували до 1,1%, порівняно з 5,4% у травні та 13% у квітні.

У результаті, за підсумками першого півріччя 2021 року, промислове виробництво усе ще залишається на 5,7% меншим, аніж було у першому півріччі 2019 року, коли чинний президент лише перебрав владу в країні.

Навіть у харчовій промисловості, порівняно з 2019 роком, виробництво наразі на 10,5% менше. А в машинобудуванні втрати взагалі становлять 12,4%.

До цього додається катастрофічніший обвал у сільському господарстві, яке за час президентства Петра Порошенка було одним із драйверів економічного зростання.

Тим часом за 1 півріччя 2021 року обсяг виробленої продукції агросектору аж на 25,4% менший, аніж був у 1 півріччі 2019-го.

На тлі неспроможності Зеленського зупинити реалізацію обхідних потоків, якими російський газ постачається до Європи, в Україні катастрофічно падає внутрішній видобуток газу.

І на відміну від міжнародних переговорів, тут йдеться вже про виключну відповідальність чинної влади за це фактичне шкідництво.

Підрив енергетичної безпеки з середини очевидний, адже лише за перше півріччя 2021 року в Україні було видобуто лише 9,3 млрд м3 газу – це майже на 740 млн м3 менше, аніж у першому півріччі 2019 року.

Виправдовуватися більше нічим: карантини залишилися в минулому, але економіка продовжує падати на дно.

А це вкотре підтверджує, що проблеми України, і економіки зокрема, аж ніяк не в пандемії, а в непрофесійності чинної влади.

Джерело

Автор