Знущання над армією та її бойовими генералами мають бути припинені!

Юрій Бірюков

Давайте сразу определим – это вообще не про Павловского. Это не про корабли Кентавр или санитарные машины Богдан. Это не про Кузню на Рыбальском. Это даже не про Порошенко, которого, естественно, зеленая плесень пытается прицепить к любому процессу.

Это про то, что в XXI веке в столице европейского государства устроили пытки. Фактические и формальные.

Фактические пытки – целую неделю человека (вот без фамилий) каждый день приглашают в суд, чтобы его арестовать. Держат весь день в суде. А потом переносят на следующий день. И он приходит, каждый день.

Формальные пытки – решениями Европейского Суда по Правам Человека определено, что установление суммы залога без учета материального положения подсудимого является формой пытки. А при формальной стоимости контрактов в 443 миллиона гривен, сумма залогов по этому делу уже почти ПОЛТОРА МИЛЛИАРДА.

Это пыточная камера – помещение Печерского суда. И это зверство.

Пока мы держимся в рамках закона. И завтра мы идем протестовать под суд в законных формах. Пока.


Валерій Прозапас

Як і минулого року Порошенка, так цього року генерала Павловського “реформована” Зеленським і Портновим судова система день за днем тягає на багатогодинні засідання з однією метою – принизити та продемонструвати акціонерам реваншу, що суспільство в стійлі.

А ще, скоріше за все, вони дуже сподіваються, що в генерала не витримають нерви, і він втече. Премудре сподівання, після того, як, наприклад, не втік генерал Марченко, не втік генерал Назаров, ну і, звичайно, не втік Порошенко.

Зелена шобла дуже хоче, щоб її боялися, але нічого крім огиди та зневаги вони не отримують і дуже бісяться через те.

Тому суспільству знову час нагадати про це тим зарвавшимся зрадникам.


Гліб Бабіч

У понеділок буде вирішальний день в затяжному суді, який триває вже 7 днів. Так, рівно тиждень слідчі разом із суддею знущаються над бойовим генералом Павловським, якому обирають запобіжний захід. Просять утримання під вартою. Як і у інших фігурантів справи, які сидять під фантастичні суми застави.

Знаєте, чим схожа ця справа зі «справою бронежилетів» генерала Марченка (яку до цих пір не закрито, хоча вона повністю розсипалася)? Військових судять за чітке виконання своїх обов’язків. За звинуваченнями, які висмоктані з пальця. За домислами замість складу злочину. За думками замість експертиз. За дурницями і непрофесіоналізмом, які ручний суд підшиває у справу.

Загалом-то, навіть якщо б у справі був би якийсь сенс – це була б чисто господарська справа. На рівні замовник-виконавець. Де відповідальність – повернення грошей і штрафи. Нудна рутинна справа.

Хоча ось вони – катери. Їх можна помацати руками. Можна зазирнути у документацію і здивуватися їх багатофункціональності. Можна навіть посперечатися про технічну сторону з фахівцями – як було б краще.

Але клоуни з цирку абсурду так не можуть. За допомогою політичних фокусів, практично не приховуючи маніпуляцій, вони перетворюють господарську справу на кримінальну. І те, що обвинувальний акт не можна читати без сміху, тільки підсилює ефект. Бо вони окремо і наполегливо попереджають військових – терпіть і не сіпайтесь. Вони хочуть, щоб ми всі знали – вони можуть це зробити з будь-ким.

Раз ми не зрозуміли натяку зі справами Марченка, Ріффа, Кузьменко та інших, пора нагадати нам, хто в домі прокурор. Щоб ми сиділи по щілинах. Тихо.

Але вони не вгадали. Ми прийдемо в понеділок під суд. Не тільки, щоб підтримати Павловського. А тому що їх цирк абсурду набрид. І ніхто не буде мовчки чекати своєї черги.

Отже, 12 липня 2021 року о 10:00 ми збираємось під Печерським судом (адреса незмінна: Володимирська, 15).

Поширюй і приходь.

Автор