СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 05.07.2021

Ісламська Республіка Афганістан

3 липня внаслідок зіткнення в 9 провінціях між бойовиками руху «Талібан» і силами безпеки вбито 228 бойовиків і поранено 116.

4 липня озброєна група руху «Талібан» захопила без бою повіт Хохон провінції Бадахшан, 94 військовослужбовця відступили на територію Таджикистану.

Консульства Туреччини, Пакистану й Ірану тимчасово припинили роботу в місті Мазарі-Шаріф, дипломати виїхали до Кабулу.

Через вибух бомби, закладеної в автомобіль, загинули секретар губернатора провінції Кандагар та його охоронець.

Федеративна Республіка Сомалі

4 липня урядові сили знищили на південь від міста Галькайо в центральній частині країни 19 бойовиків з угруповання «Аш-Шабаб», які влаштували засідку на дорозі. Серед урядових військ також є втрати, кількість невідома.

Республіка Малі

4 липня поблизу міста Лере у центральній частині країни військовий патруль потрапив у засідку бойовиків, внаслідок чого загинуло чотири солдата.

М’янма

Сили безпеки вбили щонайменше 25 людей у конфронтації з противниками військової хунти в центрі країни в регіоні Сагаїнг.

Федеративна Республіка Нігерія

Щонайменше сім осіб вбито внаслідок нападів бойовиків на населені пункти в штаті Кадуна на північному заході країни.

Республіка Ірак

Влада країни повідомила про обстріл кількох електростанцій в різних районах, що призвело до загибелі семи осіб, 11 отримали поранення.

Об’єднані Арабські Емірати

Вантажне судно, яке частково належить Ізраїлю, під час руху з Джеди у Саудівській Аравії до ОАЕ зазнало ракетного обстрілу поблизу узбережжя Аравійського півострова. Оборонне відомство Ізраїлю перевіряє, чи причетні до цього іранські сили. Внаслідок обстрілу ніхто з персоналу судна не постраждав.

Джерело