Зради і перемоги тижня. 4 – 17 червня 2021 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

🔽🔼Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 4 – 17 червня 2021 р.

👎ЗРАДА

❌До України повернувся колишній народний депутат від Партії регіонів Микола Левченко, якого підозрювали в сепаратизмі. Раніше кримінальну справу стосовно нього було закрито і його зняли з розшуку.

❌Доходи Пенсійного фонду України за січень-травень 2021 року склали 200,1 млрд гривень, видатки – 211,1 млрд гривень. Таким чином, дефіцит коштів Фонду досяг 11 млрд гривень. Розмір міжнародних резервів України протягом травня 2021 року скоротився на 160,2 млн доларів. На 1 червня розмір резервів склав 27 839,86 млн доларів.

❌Радник глави Офісу президента і української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) по Донбасу Олексій Арестович вважає, що позиція Києва щодо поставок води до окупованого Криму може змінитися в обмін на поступки з боку Росії. Але Міністерство закордонних справ категоричне – дніпровська вода потече тільки в деокупований Крим.

❌В Офісі президента фальсифікували стенограму телефонної розмови Зеленського і Байдена. Невідповідності помітили американські ЗМІ.

❌Нарахування за житлово-комунальні послуги з урахуванням електроенергії у квітні 2021 року склали 17,8 млрд грн. Це на 56,1% більше, ніж у квітні минулого року (11,4 млрд грн). Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” оприлюднила місячний тариф на газ для населення у червні 2021 року на рівні 11,94 грн/куб. м. Це на 50% вище, ніж тариф “Фіксований” (7,96 грн/куб. м), який діє протягом року (з 1 травня). Бензин з початку року подорожчав більш ніж на 15%, автогаз – на 25%. Бензин різко подорожчав після публікації нової максимальної ціни

❌Юлія Тимошенко заявила що представники президентської політсили в ЦВК зірвали референдум по ринку землі. Подія показова – характеризує реальне «народовладдя» за Зеленського.

❌Розпорядження уряду про призначення Юрія Вітренка головою правління НАК “Нафтогаз України” є незаконним. Контракт з ним має бути скасовано. Про це йдеться у приписі голови Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

👍ПЕРЕМОГА

✅Активісти ГО “Справа Громад” спільно з українцями шляхом краудфандингу за два дні зібрали кошти й спільно з Фондом Петра Порошенко придбали два комплекти відеоспостереження та оптичної розвідки, і бригадний комплекс спостереження. Комплекси були передані 10 ОГШБр.

✅В неділю було презентовано оновлену форму збірної України, в якій вона гратиме на чемпіонаті Європи. На ній зображена карта країни з Кримом, а також нанесено вже традиційне привітання “Слава Україні – Героям слава”. Все це призвело до збурень різних чиновників і персонажів в Росії. У посольстві США заявили, що їм “подобається нова форма”.

✅Білоруського президента Олександра Лукашенко позбавили звання почесного доктора Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Відповідне рішення ухвалила вчена рада.

✅Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Сполучених Штатів Джо Байденом. Бесіда двох лідерів відбулася перед зустріччю Байдена з президентом РФ Володимиром Путіним.

✅Співробітники Служби безпеки України провели обшуки у засновників громадської організації “Партія Шарія”. Вони можуть бути причетними до розповсюдження агітаційних матеріалів, спрямованих на зміни меж території або державного кордону України.

✅Україна піднялася на дев’ять позицій у щорічному рейтингу сталого розвитку ООН. Таким чином, Україна опинилася на 36 місці зі 165 країн. У рейтингу Україна випередила такі країни, як Ізраїль (38 місце), Греція (37), Люксембург (42), Російська Федерація (46).

✅Шевченківський суд оголосив вирок у справі “беркутівців” Віктора Ейсмонта та Володимира Мохоня за розгін Майдану 30 листопада 2013 року. Їх засудили до трьох років позбавлення волі.

🙋🏻‍♂️Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.