«Ми з вами оснастили системою відеоспостереження 42 кілометри або 10% лінії фронту» – Порошенко (фото, відео)

Петро Порошенко

42 кілометри, 10% протяжності лінії фронту, на яких стоїть 10 ОГШБр, тепер оснащені системою відеоспостереження і розвідки. Тепер наші хлопці захищені, менше ризикують, переміщуючись під ворожим прицілом.

І усе це ми з вами зробили разом!

Ми спільно зібрали більше 2 мільйонів гривень для повного оснащення 10 ОГШБр. Попереду ще 10% лінії фронту і наступна бригада, яку ми оснастимо такою ж системою відеоспостереження і розвідки.

Продовжимо захищати наших воїнів, боронити українську землю, як ми це робили, починаючи з 2014 року.

Волонтери і добровольці в умовах не зовсім ефективних дій влади робитимуть свою справу разом.

Слава Україні! Героям Слава!


Гліб Бабіч

Степ бай степ (або полуниця до полуниці, як кому подобається).

8-й гірсько-штурмовий батальйон 10 ОГШБр отримав свою частину тактичної системи спостереження “Вій”. І це зробили саме ви.

Дуже скоро прийде черга об’єднання у бригадну систему, яка також майже готова.

І ми вже працюємо з наступною бригадою на не менш напруженій ділянці фронту. У якої скоро теж буде свій “Вій”.

Йдемо далі. Степ бай степ. Полуниця до полуниці.

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
№ карти 5169 3305 2068 6400
Антоніна Бузіло (Голова правління ГО)

Для ІНШИХ банків:
№ карти 5375 4115 0177 8331
Антоніна Бузіло (Голова правління ГО)

Або за реквізитами по IBAN
IBAN рахунок UA193052990000026002016226051
код ЄДРПОУ/ІПН 42992954
Назва банку: АТ КБ “ПРИВАТБАНК”
Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД ГО
Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО від ПІБ

* * *

Дякуємо всім, хто дав нам тисячу порад “як треба робити” і навів тисячу аргументів, чому у нас нічого не вийде.

Ваші слова дуже важливі для нас, залишайтеся на лінії, ми обов’язково зв’яжемося з вами найближчі тисячу років!

А ми вважаємо за краще залишатися в колі фантастично упертих, переконаних і світлих людей. У ВАШОМУ колі, друзі мої. І тому робимо реальністю все, що вважаємо необхідним.

Низький уклін кожному з вас.

* * *

Звіт про майбутнє.

Ото з вами тільки зв’яжися…

І ось ти їдеш на фронт «закривати» черговий етап великої справи, а коли сідаєш писати для вас звіт, виходить дивно, що ти пишеш не тільки про минуле (що вже встановлено і працює). Навіть не про сьогодення (про те, що повним ходом робиться зараз). А про майбутнє, яке вже точно буде завдяки вам. І яке на очах стає сьогоденням і йде ще далі на два кроки вперед, тому що ми не звикли зупинятися. А фронту дуже потрібно те, що ми робимо.
Тримайте – все буде разом.

Ми, ГО Справа Громад, привезли крайній батальйонний комплект тактичної системи спостереження і розвідки «Вій» 10 гірсько-штурмовій бригаді. Цього разу для 8 гірсько-штурмового батальйону. І тепер нею «закриті» всі батальйони на небезпечній ділянці фронту Зайцеве-Шуми-Новгородське.

Ми на дві третини зібрали комплект обладнання, який об’єднає цю систему в бригадний комплекс, подвоїть тактичні можливості та дасть можливість командному пункту бригади бачити всю свою лінію фронту відразу, аналізувати, приймати швидкі рішення і керувати боєм.

А ще ми були в бригаді, в зоні відповідальності якої буде встановлений наступний «Вій». Ми там не перший раз (підготовча робота – складний процес). На ці вихідні там вже працював Серж Марко, який хоч і забанений, але як і раніше залишається одним з основних кураторів проекту.

Ми планували, задавали один одному питання і шукали рішення. А потім поїхали разом в 10 бригаду, де можна подивитися відразу працюючу систему, процес установки і планування нових сегментів. І там фахівці наступної бригади теж «задавали питання». І пробували користуватися самі. І ставили «несподівані завдання». І дивилися, як вони вирішуються за допомогою «Вія». Це дуже корисно для розуміння, що потрібно робити на своїй ділянці «лінії зіткнення».

Ми були на 108 батальйоні, де закінчують монтаж системи, яку привіз Петро Порошенко. Де відразу отримали пакет завдань, що потрібно доповнити. Наприклад, 3 кілометри оптоволоконного кабелю. На вчора, ага. А також вивчили приклад, що відбувається з камерою, коли практично в неї влучає блискавка, і що потрібно для додаткового захисту (сама камера жива, до речі, і працює).

Загалом, йде нормальна, масштабна і дуже потрібна робота. Я один з тих, хто брав участь в плануванні системи. Але як же здорово чути «фідбек від користувача» і розуміти, що вони отримали більше плюсів і можливостей, ніж ти хотів і планував.

Загалом, накрутили ми справ. «Вій», який народився трохи більше трьох місяців тому, виріс і зміцнів. І скоро увійде в повну силу.

У сумі тільки на цю систему ви зібрали порядку 1 300 000 гривень. А Фонд Порошенка довів цю суму до 2 000 000. А якщо додати все, що довелося зробити додатково для вдосконалення системи, плюс потужні коптери-розвідники – це вже буде щось порядку 3 000 000. І МИ З ЦИМ ВПОРАЛИСЯ.

Тепер ми просто переходимо до наступної бригади та наступної ділянки. Тому що у нас проста і зрозуміла мета. Наші не повинні вмирати. Наші повинні бачити кожен крок ворога на величезній відстані та не підставлятися під вогонь.

А ворог, за допомогою цієї системи, повинен міцно отримувати по зубах при будь-яких агресивних діях. Тому що наші тепер це бачать ще на етапі «підготовки до капостей».

Що я можу ще сказати? Мені не треба вас «мотивувати». Тому що саме ваша завзятість мотивує нас, учасників цього проекту, працювати ще швидше і ефективніше. Тому що ви робите це можливим. І даєте на це кошти. І підганяєте нас – швидше, швидше! Рухайтеся далі. «Накривайте» фронт.

Дякую вам за це. І, головне, не від мене подяка. Від тих, хто нас всіх прикриває. Від хлопців і дівчат з окопів. Від тих, хто не загине завтра, тому що ви займаєтеся їх безпекою сьогодні.
Крутіше вас немає. Сильніше вас немає.
Тому робимо як зазвичай. Задоволено посміхаємося зробленій купі роботи. І продовжуємо.
Тому що війна триває. І там – наші.
Вперед! Слава Україні!

Цей пост потребує вашої інформаційної підтримки. Поширення і коментаря.
Охочих приєднатися до нас багато. Дамо їм цю можливість.


Олександр Погребиський

ГО Справа Громад передала чергову партію обладнання тактичного відеоспостереження на лінію фронту, і тим самим ми закрили 42 кілометри лінії фронту, за який зараз відповідає 10 гірсько-штурмова.

Обладнання на фото – це обладнання вже для 3-го за рахунком батальйону, а згодом ми разом з вами передамо бригадний комплекс, який замкне батальйони в єдину систему спостереження, що дозволить оперативно приймати рішення на всіх рівнях!

В той час, коли вже досить тривалий час діє заборона на активну роботу контрснайперських пар, такі комплекси є дуже важливими з точки зору збереження життя та здоров‘я наших військових.

Ця система дозволяє без зайвого нараження на небезпеку вести спостереження за зоною відповідальності того чи іншого підрозділу.

Тепер важливою є задача, щоб ми разом з вами продовжили комплектувати наступні 40-50 км лінії фронту!
Ви можете долучитись до цієї важливої справи.


Юрій Бірюков

И про клубнику, да.

Про клубнику, камеры наблюдения, компьютеры, источники бесперебойного питания, генераторы, видеорегистраторы и так еще длинный список всего.

Еще можно про 42 километра линии фронта в зоне ответственности бригады, то есть 10% всей протяженности всей линии фронта. Про 42 километра, которые теперь оснащены системой разведки и наблюдения. За счет вашей помощи и помощи Петра Порошенко. Проект стоимостью больше 2 миллионов гривен, проект протяженностью в 42 километра, много цифр, можете сами считать “себестоимость” на метр.

Но это все про жизни наших военных. Которые теперь могут быть более защищенными. Которые теперь могут меньше перемещаться под прицелом. Которые снова чувствуют заботу НАРОДА.

10% линии фронта мы закрыли. Теперь следующие 10%, следующая бригада уже выбрана. Пока соберем и закупим, клубника закончится, но начнется черешня и абрикосы.

Присоединяйтесь.

Фото © Alice Biriuk