Петро Порошенко зустрівся зі Спеціальним посланником Уряду ФРН в Україні Ґеорґом Мільбрадтом (фото)

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко провів зустріч зі Спеціальним посланником Уряду ФРН в Україні з питань децентралізації, доброго врядування та публічної служби Ґеорґом Мільбрадтом.

Петро Порошенко відзначив важливість і правильність кроку, зробленого ще у 2017 році, щодо призначення Спеціального уповноваженого Уряду Німеччини з питань децентралізації для допомоги Україні.

«Глибоко вдячний пані Канцлеру Меркель за її підтримку у цьому питанні», – наголосив п’ятий Президент України. Вірність обраного шляху пройшла перевірку часом і підтвердила свою ефективність.

Наголошено на необхідності продовження руху шляхом децентралізації за кращими європейськими практиками та забезпечення незворотності цього процесу, уникнення пробуксовування чи саботажу на будь-якому владному рівні. Завершення цієї реформи потребує справжнього політичного лідерства.

«Це питання не лише про успіх окремої реформи. Це питання європейської інтеграції України», – наголосив Петро Порошенко. Він наголосив, що «Європейська Солідарність» твердо стоятиме на принципах зміцнення засад місцевого самоврядування в Україні.

Важливу увагу приділено ситуації на Донбасі та шляхам її розв’язання у політико-дипломатичний спосіб, а також важливості зміцнення міжнародної єдності і солідарності з Україною для відновлення суверенітету і територіальної цілісності нашої держави, включно з Кримом.

Джерело