Зеленський і його слуги вирішили «забетонувати» русифікацію медіапростору

«Слуги народу» вирішили знищити норми закону про українську мову фільмів і преси!

Зеленський і його партія розпочали найнахабніший за час свого правління наступ на українську мову.

Кожен етап запровадження в дію нових положень закону про мову викликав у проросійських політиків істерику і бажання реваншу. Бо з кожним таким етапом Україна стає міцнішою і віддаляється від Росії.

Втім намагання «слуг народу» зірвати перехід на українську мову в освіті та сфері послуг провалився. Українці не лише не вірять у страшилки про «распятих русскоязичних бабушек», але й підтримують подальше втілення закону про мову.

З 16 липня набуває чинності частина 6 статті 23 закону про мову, яка передбачає, що «мовою поширення та демонстрування фільмів в Україні є державна мова», і регламентує виконання цього правила в кінотеатрах, на телебаченні й інтернет-платформах. Для кінотеатрів це практично нічого не змінює, адже фільми там і так демонструються українською.

А от для Зеленського і проросійських олігархів-власників телеканалів це замах на «святе». Адже серіальчики і фільми в телевізорі мають бути на общєпонятном язикє, а українська мова, цитуючи скандальну продюсерку «1+1», «годится только для комедий».

І депутати монобільшості Микита Потураєв і Євгенія Кравчук внесли законопроєкт №5554, яким під приводом ковіду (!) пропонують перенеси вступ у дію цієї норми з 16 липня на «через два місяці після закінчення карантину», який закінчиться невідомо коли, але точно не цього року і навряд чи наступного.

Реальними ініціаторами цього проєкту є особисто Зеленський, а також проросійські олігархи, з якими він на публіку нібито бореться, а в реальності разом займається промивкою мізків і русифікацією через олігархічні телеканали. Вже цього вівторка проєкт хочуть форсовано протягнути в порядок денний сесії ВР і ухвалити в турборежимі.

Одночасно анонсовано атаку на іншу норму закону. З 1 січня 2022 року всеукраїнські газети й журнали повинні мати україномовну версію, що покладе нарешті край штучному засиллю російськомовної преси. «Слуги» хочуть скасувати і цю норму, бо, мовляв, «додаткова» україномовна версія спричинить збитки для видавців. Насправді україномовна версія має бути головною, а охочі економити можуть не випускати російськомовну версію.

Зеленський і його слуги вирішили реалізувати одну з головних цілей москви у гібридній війни проти України – забетонувати русифікацію українського медіапростору.

Кожен, хто голосуватиме за ці антиукраїнські закони, відверто працює на Кремль, якими б байками про «збитки від української мови» це не прикривалося.

Наш обов’язок – зупинити цей нахабний російський реванш.