Порошенко закликав владу підняти людям зарплати і пенсії, щоб компенсувати значне зростання цін і тарифів (відео)

 

Петро Порошенко

Зараз маю визнати, що Зеленський і компанія — справжні «майстри спорту». Тільки не із подолання коронавірусу, а з погіршення рівня життя людей. Саме тому зараз опозиція і парламент заважає партії влади. Бо звідси народ має почути правду.

Із завтрашнього дня встановлені ціни на газ для населення будуть рекордними за всю історію існування незалежної України. Тарифи з урахуванням ПДВ і транспортування будуть становити від 9 до 14 тисяч грн за тисячу кубів, 500 доларів за тисячу кубів. Хіба зросла зарплата, хіба зросли пенсії? А може субсидіями хтось компенсував різке погіршення рівня життя людей? Ні.

Навіть сьогодні у порядку денному ми не бачимо змін до бюджету, яким передбачені кошти на збільшення виплати субсидій найменш захищеним верствам населення.

Навіть так звану «постанову страсної п’ятниці», коли через паперову волокиту в умовах ковіду людей змушували вишикуватися в чергу із довідками перед офісами соцзабезпечення. Якщо не знаєте як, подивіться на наш досвід 2015 року: автоматично 7 мільйонам домогоcподарств були перераховані субсидії, і люди отримали потужний соціальний захист. Ви ж зараз передбачили субсидії лише трохи більше 2 млн.

Скажіть, будь ласка, а 5 млн українських домогосподарств що треба робити? З 1 січня цього року ви вперше з 2017 року скасували пільговий тариф на електроенергію для населення. А як же ваші обіцянки вдвічі знизити тариф? Так само як і обіцянки пересісти із кортежу і не заїжджати на державні дачі. Чому ви так швидко про це позабували?

Твердо переконаний, все це має бути компенсовано. Компенсовано двократне зростання цін на базові продукти споживання індексацією зарплат і пенсій. І з цього приводу нам треба запросити прем’єр-міністра у п’ятницю, щоб виконувати норми закону по захисту українців. Вони передбачають у випадку різкого зростання цін індексацію зарплат і пенсій.

І саме цьому, а не вашим дивним відосикам, має бути присвячене засідання Ради національної безпеки і оборони. Ми маємо захищати Україну і українців.

Владі заважає українська мова. Бо питання самоідентифікації вони замінюють лобізмом. Лобізмом їхніх телеканалів і керівників. Бо Ткаченку, виявляється, дуже важко перекладати українською мовою ті серіали, якими намагаються обдурювати українців.

Не думаю, що зараз законопроект №5554 є тим пріоритетом, який чекає Україна. Якщо вважаєте щось поставити, то моя порада — поставте закон про колабораціонізм, який уже півроку лежить у Верховній раді. І не на підставі сумнівних санкцій, а на підставі закону притягайте до відповідальності «п’яту колону».

 

Автор