Не асфальтом єдиним…

Володимир Омелян

Державна авіаційна компанія, космодром, супутник, нове курортне місто, олімпіада – ці та ще ряд інших чудових ініціатив Зеленського мають бути профінансовані за кошт платників податків.

Навіть я зі сміливою, але реальною ідеєю Гіперлупу був скромнішим – фінансування передбачалося виключно з небюджетних джерел і грантів.

Тепер нова ініціатива від Зеленського – новий державний університет.

У ньому все нове: будівлі, викладачі, матеріально-технічна база. Умовно назвемо його президентським. Термін завершення будівництва і початку роботи – кінець 2023 р. Акурат перед черговими президентськими виборами.
Маючи під 300 університетів в Україні – реально нічим зайнятися?

А подумати, як створити декілька потужних престижних вищих навчальних закладів, важко і нецікаво? Краще збудувати 301 такий самий, але назвемо його ім. Володимира Зеленського з золотою кінною статуєю на вході?
І по дорозі ще попиляємо 200 млн дол кредиту Світового Банку на реформу вищої освіти і декілька мільярдів гривень з державного бюджету на його будівництво. Не асфальтом ж єдиним…

А ректором Великого Науківництва призначимо Тищенка або батька Зеленського?

Реально, економіка падає, в країні криза і пандемія, на сході та півдні війна, влада – клуб дегенератів, а Зеленський випилює лобзиком чергову фігуру…

Мандела, якого ми обрали і заслужили.

Автор