Про причину істерик борцунів

Дмитро Вовнянко

Я оце все збагнути не міг – чого останнім часом наші борцуни немов сказилися? А тут помітив новину тижневої давнини – Держдеп США запропонував скоротити фінансову допомогу Україні у три рази – до 204 млн долларів.

А до новини – додаточок. Які суми із зазначеної цифри і на що підуть – не вказано. Мова йде про надання фінансування через такі фонди, як USAID та інші, по проектам у сфері освіти, охорони здоров’я, підтримки інвалідів та інших.

Особливо цікавий пункт “та інших”. Кажучи просто, це – не допомога уряду України на закриття його поточних потреб. Це – ГРАНТИ. Оті самі, з яких живе більшість наших борцунів.

Схоже, наші скандали навколо діяльності борцунів таки дійшли до американських політиків і ті серйозно поцікавилися, нащо ж там витрачають в Україні гроші їхніх платників податків? А поцікавившись – зрозуміли, що в цих галузях Україні борцуни вже більше не потрібні.

Бо чомусь мені здається – американці виділяють гроші, наприклад, на роботу з поліпшення української медицини, а не для підтримки бізнесу з лобізму певних медичних галузей, під маркою боротьби за реформування. Ну, займаються окремі наші борцуни таким – не треба очі відводити.

Отже висновок. Борцуни стануть невдовзі зліші і агресивніші, але стане їх рази у три менше. Може навіть більше ніж у три. Бо грошей грантів тепер на всіх не вистачатиме. Знакові борцуни своїх апетитів обмежувати не люблять, це – не по-борцунськи.

А борцунам рівня поменше доведеться іти опановувати мистецтво закручування гайок, шабрення станін, підгонки деталей напильником і багатьох інших, якими я займався до того, як доріс до конструктора-проектанта. Не все ж вивалювати в лайні власну країну за іноземні гроші – треба і користь принести інколи.

PS. Шабуністи, уважно прочитали? Копіасти знайшли? Темник – не інакше!

Автор