Петро Порошенко в ефірі спільного марафону трьох телеканалів «ЗЕ ЕКВАТОР» 20.04.2021 р. (відео)

 

Петро Порошенко: Перефразовуючи Подерв’янського, хочу сказати Путіну – відчепись від України!

 

Путін обов’язково буде нести відповідальність за усі злочини його режиму – про це в ефірі телемарафону на телеканалах Прямий, Еспресо та 5 канал заявив п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Я Путіну дуже багато разів казав прямо в очі те, що йому було неприємно слухати. Але зараз мені приходить на пам’ять фраза мого друга Леся Подерв‘янського. Я спробую перекласти на мову, яку можна використовувати в телеефірі. Звучить це приблизно так: Путін, відчепись від України. Я думаю, що це гарний, правильний вислів: виведи своїх бандитів. Виведи війська, припини вбивати українців, виведи артилерію. Перестань руйнувати нашу державу. Ми все одно не дозволимо тобі це зробити», – зауважив Петро Порошенко.

«Подивіться, у що перетворили Росію з 2013 року. Подивіться, ніхто вам в світі не подає руки. Подивіться, у вас є жорстке падіння економіки, рівня життя. Навіщо вам це?», – наголошує Порошенко.

«Я твердо вірю в нашу перемогу. І я твердо вірю, що Путін буде нести відповідальність за агресію проти нашої держави як організатор. І нестиме відповідальність за тисячі українців, які загинули під час російської агресії. І за підриви військових складів в Чехії. Буде нести відровідальність за втручання у вибори в США, за втручання в референдум в Нідерландах, де він хотів заблокувати референдум по ратифікації Угоди про асоціацію. Буде нести відповідальність за МН -17, який був збитий російською ракетою над територією України. Буде нести відповідальність за агресію проти наших катерів у Керченській протоці. Коли Україна, захищаючи свої національні інтереси, з ризиком для життя боронила українські території, територіальні води», – нагадав лідер «Європейської Солідарності».

Джерело

 

Порошенко показав документи зі зверненням до ООН щодо миротворчої місії: Якщо у Зеленського не знають, де шукати, ми готові допомогти

 

Україна офіційно звернулась до ООН щодо запровадження миротворчої місії на Сході нашої держави ще у 2015 році. Про це під час телемарафону в ефірі телеканалів Прямий, Еспресо та 5 канал розповів лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент Петро Порошенко. Він показав офіційні листи і закликав нинішню українську владу не повторювати меседжі країни-агресора.

«Вони не знають, де шукати. Але дуже погано, що це збігається з тим, що кажуть представники країни-агресора щодо миротворців. Так само вони сказали – «ми не бачимо взагалі дорожної карти, її не було». Я хочу підказати. Документ офіційний, називається файл Ради Безпеки ООН. Підписаний він паном Сергеєвим, це лист від 30 березня 2015 року з Постійного представництва України. Перше – лист міністра закордонних справ, який виданий за моїм дорученням. Який стверджує, що вони інформують Постійних членів Ради Безпеки ООН про рішення парламенту, яке було прийняте за ініціативи президента Порошенка щодо запрошення миротворців в Україну з мандатом ООН. І до цього докладається мій особистий лист, який датований березнем 2015 року. Ми синхронізували це з підписанням Мінських угод, бо це є складова частина – щоб разом не тільки з перемир’ям і звільненням заручників, але й виведенням окупаційних військ, виведенням важкої техніки і артилерії, роззброєнням незаконних збройних формувань в пакеті Security first ми мали поставити на всю окуповану територію з неконтрольованою ділянкою україно-російського кордону миротворців з мандатом. ООН», – пояснив Порошенко.

«Не треба дуже шукати, подивиться мої прес-конференції включно з керівниками країн – членів нормандського формату в 2015-2016 роках. З Меркель, де ми кажемо, що Німеччина і Франція прийняли пропозицію президента Порошенка щодо дорожньої карти імплементації мінського процесу. Це заявляють лідери нормандського формату і лідери країн Європи», – зазначив Петро Порошенко.

«У 2018 році, коли формувався після виборів в Бундестаг новий уряд Німеччини, то в коаліційній угоді, у статті 149-150 уряду Німеччини в якості надважливих спеціальних завдань значиться запровадження миротворців, миротворчої місії ООН в Україні», – нагадав п’ятий Президент.

«Ми готові взяти участь у засіданні РНБО, ми готові повністю передати, хоч через два роки, бо ви два роки згаяли, позицію розгортання миротворчої місії під мандатом Ради Безпеки ООН», – наголосив Петро Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко: Роздача російських паспортів сотням тисяч громадян України – це фактор небезпеки, який вимагає реакції влади

Указ Путіна про роздачу російських паспортів сотням тисяч українських громадян, який він ухвалив рівно два роки тому, є фактором додаткової небезпеки для України. Про це в ефірі телеканалів Прямий, 5 канал та Еспресо сказав п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він зауважив, що у такий спосіб Кремль свого часу виправдав свою агресію проти Грузії. На думку Порошенка, «паспортизація» наших громадян вимагає реакції української влади.

«Рівно два роки тому в квітні 2019 року, одразу ж після другого туру президентських виборів, ми мали указ президента-вбивці Путіна «Про спрощення порядку видачі російських паспортів мешканцям ОРДО, ОРЛО». До чого це призвело? На 1 січня півмільйону українських громадян навмисно всунули російський паспорт з двоглавою куркою. За ці 4 місяці ще пару сотень тисяч отримали російські паспорти», – констатує Петро Порошенко.

«У 2008 році роздачею російських паспортів в Абхазії і Південній Осетії виправдовували брутальну, пряму агресію РФ на території суверенної, незалежної і дружньої нам країни Грузії. І після цього насправді ситуація значно погіршилася», – зауважує п’ятий Президент.

«Росія вторглася, вдерлася і стояла де-факто біля Тбілісі. Ми зупинили в 2014- 2015 роках, відвоювавши дві третини Донбасу», – нагадав лідер «Європейської Солідарності». Він закликав Зеленського запровадити санкції проти Росії, як це днями зробили США.

«У вас є конституційне право підписати санкції, синхронізувавши їх з санкціями США. Важко пояснити світу, чому США, наші партнери по коаліції санкції проти росіян приймають, а єдина країна, яка їх не приймає, це Україна. Що вам ще потрібно для того, щоб побудувати довіру з нашими партнерами, яку ми крок за кроком будували 5 років?», – наголошує Порошенко.

Він також зауважив, що досі немає реакції влади на фактичне блокування з боку Росії акваторії Азовського моря.

«Президент Зеленський що завгодно коментує, крім захоплення суверенної території. Простір Азовського моря – це територія України. Росіяни її захопили. Де дії української влади? Де санкції за це захоплення?», – говорить Петро Порошенко.

«Я переконаний, що зараз, не зважаючи на те, що змарнували ці два роки, ми як Україна маємо об’єднатися. Ми готові, об’єднавши зусилля в парламенті, уряді, в РНБО, захистити життя і здоров’я людей, захистити існування Української держави», – резюмує Петро Порошенко.

Джерело

 

Повне відео телемарафону:

Спеціальний гість: п’ятий Президент ПЕТРО ПОРОШЕНКО

А також:

  • Олександр Турчинов, секретар РНБО (2014-2019 рр.)
  • Гео Лерос, народний депутат, позафракційний
  • Вікторія Сюмар, народна депутатка, фракція “Європейська Солідарність”
  • Руслан Рябошапка, генеральний прокурор (2019 – 2020 рр)
  • Павло Розенко, віце-прем’єр міністр України (2016-2019 рр.)
  • Микола Княжицький, народний депутат, фракція “Європейська Солідарність”
  • Василь Мокан, народний депутат, фракція “Слуга народу”
  • Інна Совсун, народна депутатка, фракція “Голос”
  • Іванна Климпуш-Цинцадзе, народна депутатка, фракція “Європейська Солідарність”
  • Михайло Волинець народний депутат, фракція “Батьківщина”
  • Анна Скороход, народна депутатка, позафракційна
  • Дмитро Чекалкін, диломат, шоумен
  • Мирослав Гай, громадський діяч, керівник БФ “Мир і КО
  • Олексій Кошель, генеральний директор КВУ