Зради і перемоги тижня. 2 – 8 квітня 2021 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

🔽🔼Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 2 – 8 квітня 2021 р.

👎ЗРАДА

❌Україна вийшла на перше місце в Європі по захворюваності на КОВІД. У Києві посилили локдаун. Для проїзду в громадському транспорті тепер потрібна спецперепустка. Різко зросли ціни на таксі.

❌У Харкові вранці стався вибух на підприємстві по переробці насіння соняшнику на олію. В результаті один чоловік загинув, ще один постраждав.

❌«Укрзалізницю» обікрали на 9 мільйонів грн. Працівник не перевірив обсяги поставленого піску на будівництво залізниці Київ-Бориспіль. В результаті компанія-підрядник відвантажила майже в два рази менше, ніж було передбачено договором.

❌Прес-секретар президента заявила про існування в Україні “української російської мови”. Вона закликала демонополізувати право Росії на російську мову. Мовний омбудсмен Тарас Кремінь розкритикував її заяву.

❌Під Івано-Франківською обласною державною адміністрацією влаштували протест через карантинні обмеження. Люди вимагають дозволити роботу промислових ринків та рух приміських поїздів. У Миколаєві працівники ринку “Колос” вирішили продовжити працювати, незважаючи на введення жорсткого карантину. Для закриття ринку задіяли Національну гвардію. У Запоріжжі люди перекрили рух трамвая в знак протесту. Протести відбулися в Ужгороді.

❌Стрілянину в поїзді Костянтинівка – Київ влаштували двоє офіцерів спецзв’язку, які поверталися до столиці. Вони забарикадувалися в купе, тому їх затримували із залученням спецназу. Оголосили підозру тільки одному з них. Другого відправили на гауптвахту.

❌Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін сумнівається у правдивості інформації про те, що Іран висунув обвинувачення 10 причетним до катастрофи літака МАУ. Українська сторона не отримувала офіційних повідомлень про це.

👍ПЕРЕМОГА

✅Відбулася телефонна розмова Джо Байдена і Володимира Зеленського. Президенти України і США провели першу бесіду після вступу Байдена на посаду глави держави. Її темою стало загострення на Донбасі і нарощування військ РФ на кордонах України.

✅Сухопутне командування НАТО (NATO Allied Land Command) вперше опублікувало на своїх офіційних сторінках у соціальних мережах пости українською мовою. До цього всі публікації були англійською.

✅Співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) затримали двох адвокатів. Правоохоронці заявили, що вони планували передати хабар суддям Окружного адміністративного суду Києва. Один з затриманих – Юрій Зонтов, рідний брат голови ОАСК судді Вовка.

✅У Херсонській області почалися 10-денні навчальні збори територіальної оборони. Планується сформувати вісім підрозділів із понад 4 тисяч військовозобов’язаних. Збори вирішили провести у відповідь на подальшу мілітаризацію Росією окупованого Криму, а також на стягування російських військ до кордону з Україною.

✅З народного депутата Віктора Медведчука стягнуть близько 140 тисяч гривень, як відшкодування витрат видавництва Vivat на розгляд справи щодо заборони поширення книги “Справа Василя Стуса”.

✅Заступник генерального прокурора України Гюндуз Мамедов підписав та направив до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду інформацію про воєнні злочини зі сторони РФ. Зокрема, про Іловайську трагедію та бої за Донецький аеропорт.

✅Українська важкоатлетка Ірина Деха, яка виступає у ваговій категорії до 76 кілограм, завоювала три золоті медалі і стала абсолютною чемпіонкою Європи.

🙋🏻‍♂️Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.