Зради і перемоги тижня. 19 березня – 1 квітня 2021 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

🔽🔼Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 19 березня – 1 квітня 2021 р. Нарешті вчасно…

👎ЗРАДА

❌Відкрито кримінальне провадження за фактом дій протестувальників під Офісом президента під час акції протесту проти переслідування Сергія Стерненка. Акцію супроводжував погром фасаду офісу.

❌Валовий зовнішній борг України протягом 2020 року виріс на 3,951 млрд доларів і досяг 125,69 млрд доларів. Розмір боргу перевищив рівень, який був досягнутий на кінець III кварталу 2015 року (124,03 млрд доларів).

❌Президент України Володимир Зеленський скасував підписаний Януковичем указ про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду України. Дії Зеленського суперечать Конституції.

❌В січні-березні 2021 року Україна імпортувала з Росії і Білорусі 593 млн кВт годин електроенергії. Це майже в 3 рази більше, ніж за весь 2020 рік. Про це заявив нардеп Волинець.

❌Поблизу Запоріжжя з колії зійшов поїзд “Інтерсіті” Київ-Запоріжжя. З рейок зійшли шість з 9 вагонів поїзда, в яких на момент інциденту перебували 88 пасажирів.

❌На 50 виборчому окрузі перемогу з великим відривом здобув міський голова міста Добропілля Андрій Аксьонов, якого звинувачують у наявності в нього російського паспорту.

❌У Київській області сиротами залишилися 12 дітей. Їх батьки захворіли на коронавірус і померли. У подружжя-переселенців з окупованої Макіївки було 5 рідних дітей і 7 усиновлених. А медустанови «Укрзалізниці» абсолютно не готові приймати пацієнтів з коронавірусом. У відділеннях немає не тільки кисневих точок, але навіть засобів захисту і дезінфікуючих розчинів.

❌Путін, Меркель і Макрон обговорили питання Донбасу – без Зеленського. Про принцип «нічого про Україну без України» можна забути.

❌Паризький апеляційний суд відхилив рішення Міжнародного арбітражу від 26 листопада 2018 року у справі Ощадбанку проти Російської Федерації. Суд скасував стягнення з Росії збитків за окупацію Криму.

👍ПЕРЕМОГА

✅Журналіст та історик Вахтанг Кіпіані виграв суд проти народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука. Позов стосувався книги “Справа Стуса”.

✅Президент Зеленський запровадив санкції проти низки компаній з Росії, серед яких безліч інтернет-видань. Зокрема, заборонена діяльність медіа-холдингу “Росія сьогодні”.

✅У Дніпровському трамвайному депо № 3 почали повторно використовувати очищену воду для миття трамваїв.

✅Вищий антикорупційний суд в черговий раз підтвердив сумлінність та законність процесуальних дій керівників у справі “Роттердам+”, які після аналізу зібраних слідством матеріалів закрили справу через відсутність у ньому складу злочину.

✅Служба безпеки України припинила діяльність воєнізованого формування, метою якого була підготовка до тяжких злочинів. До його складу входили понад 150 осіб, а до організації причетні екс-нардеп Семен Семенченко та агент НАБУ Євген Шевченко.

✅В Україну прибула перша партія китайської вакцини від коронавірусу CoronaVac виробництва компанії Sinovac. Всього Україна замовила 2 мільйони доз вакцини.

✅Офіс генпрокурора повідомив про підозру трьом керівникам ініціативних груп громадського руху “Український вибір”, лідером якої є нардеп Віктор Медведчук. Їх підозрюють в участі в організації та проведенні незаконного “референдуму” в Криму.

✅Українському хакеру, який розробив один з найбільших у світі фішингових сервісів для атак на банки, повідомили про підозру. В результаті атак хакера постраждали банки 11 країн світу.

✅В Україні закупівлю “пакунків малюка” відновлять через Prozorro.

🙋🏻‍♂️Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор