«Плівки Деркача»: Зеленський продовжує обирати інтереси Коломойського, а не України (брифінг, фото, відео)

 

Експертизу голосів Байдена і Порошенка погодив Зеленський в інтересах Коломойського – Марія Іонова

Продовження розслідування так званих «плівок Деркача» було погоджене президентом Зеленським в інтересах олігарха Коломойського – про це заявила народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Марія Іонова під час брифінгу. Вона зауважила, що за даними видання Цензор.НЕТ  ДБР продовжує розслідування за заявою нардепа Андрія Деркача, якого у США офіційно визнали агентом Кремля. Як свідчать оприлюднені документи, йдеться про ПриватБанк, націоналізацію якого Коломойський оскаржує у міжнародних судах.

«10 лютого 2021 року, тобто через три місяці після виборів в США і через двадцять днів після інавгурації Байдена, ДБР звернулося до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз з вимогою провести експертизу голосів п’ятого президента Порошенка і чинного президента США Байдена», – зауважує Марія Іонова.

«3 березня в міністерстві юстиції дали санкції на таку експертизу. Ми розуміємо, що навряд чи в мін’юсті могли це не узгоджувати з Зеленським. Більше того, слідчих цікавить експертиза розмови, де начебто Байден вимагав нібито від Порошенка націоналізації ПриватБанку», – зазначає депутатка.

«В такій експертизі чітко проглядається інтерес Коломойського, якому ця експертиза потрібна саме для лондонського суду, де він оскаржує націоналізацію ПриватБанку. Нагадаю і про супутню справу Суркіса, який вимагав повернути 350 млн дол., які він незаконно вивів з ПриватБанку, коли вже знав про його націоналізацію», – говорить Марія Іонова.

Вона зауважила, що ДБР давно перебуває у ручному управлінні Офісу президента.

Як зазначив адвокат Ігор Головань, слідчий ДБР Дощенко, який був причетний до штурму Музею Гончара, продовжує активно співпрацювати з Деркачем, попри санкції Уряду США, накладені на проросійського політика.

«Він плідно співпрацює з багаторічним російським агентом. Якісь додаткові флешки слідчий отримує від Деркача і з цими додатковими флешками він звертається до експертної установи, намагаючись встановити там наявність голосу Президента Сполучених Штатів Америки», – констатує Головань.

«Наявні всі ознаки координації відкритого російського агента і слідчих Державного бюро розслідувань, які скоординовано співпрацюють і намагаються зруйнувати партнерські і союзницькі відносини між США і Україною», – переконаний Ігор Головань.

«Ми бачимо, що жодна санкція всередині нашої країни проти Коломойського не застосована. Скільки вже було засідань РНБО, як вже було проголошено боротьбу з олігархами, але чомусь це не стосується саме Коломойського. Так само Деркач під санкціями, а у нас ці кримінальні справи не відкриті. Ми бачимо, що Зеленський продовжує обирати інтереси Коломойського, а не держави Україна», – резюмує Марія Іонова.

Джерело

 

Іванна Климпуш-Цинцадзе: Розслідування проти Байдена і Порошенка посилює токсичність Зеленського для США

Володимир Зеленський продовжує руйнувати стратегічне партнерство України та США. Про це на брифінгу заявила народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність», голова комітету з питань інтеграції України з ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе. Вона прокоментувала інформацію, оприлюднену виданням Цензор.НЕТ щодо експертизи голосів Байдена і Порошенка на так званих «плівках Деркача».

«Всупереч публічній інформації, в тому числі і від Офісу генпрокурора, і щодо рішень Вищого антикорупційного суду, про те, що розслідування так званих «плівок Байдена-Порошенка» припинене, ми отримуємо неспростовні докази тому, що слідство продовжується, і розслідування далі ведеться», – зауважила Климпуш-Цинцадзе.

Вона наголосила, що рішення про дозвіл на експертизу було надано в березні 2021 року Міністерством юстиції України.

«Очевидно, це не було зроблено без відома Офісу президента України і самого президента Зеленського. Рішення про експертизу, рішення про продовження слідства працюють проти національних інтересів України. Вони точно далі будуть ускладнювати наші взаємини зі США. Вони будуть руйнувати стратегічні взаємини з ключовим нашим союзником у боротьбі і протидії російської агресії», – наголошує голова парламентського комітету.

За її словами, це особливо небезпечно в тій ситуації, коли є ескалація на фронті.

«Ми бачимо, що протягом місяців, незважаючи на те, що є контакти на рівні МЗС і Держдепу США, на рівні міністрів оборони, Байден уникає прямого, особистого контакту з президентом Зеленським», – констатує Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона наголошує – президент Зеленський у такий спосіб поглиблює свою токсичність, а відповідно і токсичність України для американського політикуму.

«Нагадаю, токсичність Зеленського розпочалася із сумнозвісної розмови з Трампом, коли він натякав на готовність 100-відсоткового «свого» прокурора допомогти розслідувати справу проти Байдена. Далі його токсичність посилилася тим, що він співпрацював з агентом ФСБ, з посібником і агентом Кремля – Андрієм Деркачем. І безпосередньо співпрацював з учасником російського втручання у виборах в США Дубінським», – нагадала Климпуш-Цинцадзе.

Вона також зазначила, що практично вся фракція «Слуга народу» свого часу вимагала розслідувати так звані «плівки Деркача», а проект постанови про створення ТСК досі не відкликаний.

«Ніхто не зробив ніяких висновків після всіх цих події. Сліпа ненависть до конкурентів і зосередженість на внутрішній боротьбі Зеленського з лідером опозиції примушує забувати про інтереси країни», – обурюється депутатка.

«Я бачу, що той щит безпеки для України із залученням величезної кількості демократичних цивілізованих країн, наших міжнародних партнерів, який був вибудуваний п’ятим президентом України, нашою командою між 2014 і 2019 роками, активно продовжує руйнуватися президентом Зеленським і його командою», – констатує Климпуш-Цинцадзе.

«На жаль, очільник країни сьогодні керується особистим інтересом. Далі продовжує керуватися впливом Коломойського, який найбільше зацікавлений в тому, щоб довести, що націоналізація ПриватБанку відбувалася нібито під тиском США. Тепер вже абсолютно неважливо, коли відбудеться розмова між президентом Зеленським і президентом США, тому що довіра активно продовжує підриватися, а це руйнує не тільки особисті взаємини, це руйнує взаємини між державами», – резюмує Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Джерело

 

«Європейська Солідарність» вимагає від Зеленського пояснень, чому досі немає справи проти агента Кремля Деркача, а ДБР продовжує розслідування проти Байдена і Порошенка

«Європейська Солідарність» вимагає врешті решт притягнути до кримінальної відповідальності народного депутата Андрія Деркача, якого уряд США оголосив агентом ФСБ і наклав на нього санкції за втручання в американські вибори. Про це під час брифінгу заявила народна депутатка Марія Іонова, коментуючи інформацію щодо призначеної експертизи голосів Байдена і Порошенка у так званій справі «плівок Деркача».

«Служба безпеки України, на жаль, не відзвітувалася за відкриття кримінального провадження проти Деркача за можливу державну зраду», – нагадала вона.

«Ми вимагаємо призначити службове розслідування і за результатами цього службового розслідування прийняти рішення про початок кримінального провадження щодо відповідальності слідчого Дощенка, який продовжує розслідувати кримінальну справу проти президента США Байдена, всупереч рішення Вищого антикорупційного суду. Так само відсторонити і звільнити слідчу групу і групу нагляду в ДБР», – наголошує Іонова.

«Ми вимагаємо відкликати ТСК по «плівкам Байдена-Порошенка» у Верховній Раді України. І ми вимагаємо публічних пояснень від президента Зеленського щодо тих документів, які оприлюднило видання Цензор. Бо інакше це відбувається під його керівництвом. Складається враження, що Зеленський продовжує брехати як суспільству нашої країни, так і нашим міжнародним партнерам», – резюмує Іонова.

Джерело

Автор