Зеленський старанно робить вигляд, що «перемир’я» в ООС існує

Юрій Бірюков

Глава Офиса Президента Украины изобразил из себя Капитана Очевидность, сообщив о том, что большинство воинов ВСУ сейчас гибнет от действий российских снайперов. Ну, ок…

Для противодействия вражеским снайперам есть достаточно эффективный механизм – использование специальных антиснайперских групп, которые специально обучены, специально экипированы, обеспечиваются особой разведкой.

Но вот беда – наши антиснайперские группы были отозваны с линии фронта распоряжением нашего же высшего военного руководства.

А, там в интервью еще есть фраза “… за что должна быть введена ответственность”. Это он сам себя в тюрьму посадит? Да лаааадно!


Euroin

А. Єрмак, в офісі якого Зеленський грає роль президента, сам визнав, що режиму тиші, про який увесь час торочить Зеленський, насправді немає.

Так, на офіційному сайті президента повідомляють, що Єрмак запропонував прийняти на рівні “Нормандської четвірки” спільну заяву про повернення до режиму повного припинення вогню на Донбасі, який був встановлений з липня минулого року.

Голова української делегації в Тристоронньої контактній групі (ТКГ) Л. Кравчук також вважає, що перемир’я на Донбасі, про яке сторони домовилися в липні минулого року, більше не дотримується. Його підтримує глава МВС Арсен Аваков, який заявив, що на Донбасі «жодного мирного процесу вже немає».

Натомість офіційний речник Зеленського визнала, що «на Донбасі» (хоча насправді – в зоні проведення ООС) збільшилася кількість обстрілів з боку бойовиків, проте «це не повинно критично вплинути на хід переговорів про повне припинення вогню». Цим самим вона дала всім зрозуміти, що для президента Зеленського постійні обстріли з боку гібридних військ Росії та смерті українських захисників є «некритичними» відхиленнями від режиму «тиші».

Сам же Зеленський справді вважає «перемир’я» реальністю і своїм досягненням. А обстріли та смерті в зоні ООС називає лише ескалацією ситуації.

Завдяки «всеосяжному перемир’ю» кількість обстрілів з боку ворога за період до березня 2021-го справді скоротилася в 2,8 рази порівняно з тим самим проміжком 2019-2020 року.

Але, схоже, Зеленський не знає, що бойові втрати за період «тиші» (27 липня 2020 – 25 березня 2021 року) становлять: 30 загиблих (з них 22 – з початку року), 67 поранених (з них 37 – з початку року ) та 12 травмованих.

Тобто лише за лютий 2021 р. вибито стільки, скільки разом у лютому 2019 та 2020 рр., коли «перемир’я» не було.

То ж не дивно, що українська делегація в ОБСЄ, сформована указом Зеленського, під час засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ цинічно занизила втрати, заявивши, що з 27 липня 2020 року та станом на 10 березня 2021 р. загинули 16 українських військових. Навіть з урахуванням того, що за цей час загинули 6 українських бійців, втрати ЗСУ з якоюсь метою суттєво занижені. Це щоб продемонструвати, що «перемир’я» Зеленського справді існує?

Зеленський мовчить з цього приводу, а його «слуги» збираються на позачергову сесію. Але не з приводу «ескалації ситуації», а тільки тому, що хтось на акції протесту проти несправедливого переслідування патріотів та ветеранів АТО написав на будівлі Офісу президента щось про Зеленського.

Автор