СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 25.03.2021

Ізраїльська армія завдала авіаційних ударів по військових об’єктах ХАМАС у секторі Газа. У Кенії на саморобному вибуховому пристрої підірвався пасажирський автобус, чотири людини загинули. Сили безпеки Нігерії ліквідували 57 бойовиків терористичної організації «Боко Харам».

Ісламська Республіка Афганістан

Щонайменше 11 осіб було вбито внаслідок бойових зіткнень у чотирьох провінціях Афганістану. Серед загиблих – дев’ять мирних жителів, один військовослужбовець та один бойовик “Талібану”.

Радник з національної безпеки Афганістану Х. Мохіб заявив, що уряду Афганістану необхідна не військова присутність США у країні, а фінансова підтримка сил безпеки. За його словами, усі підрозділи афганської армії, поліції і національної безпеки були об’єднані під загальним командуванням у рамках підготовки до виведення військ США і НАТО та здатні самостійно захищати країну.

Республіка Кенія

В окрузі Мандера на саморобному вибуховому пристрої підірвався пасажирський автобус. Внаслідок теракту чотири людини загинули та декілька десятків отримали поранення. Наразі ніхто не взяв на себе відповідальність за теракт.

Республіка Ірак

У гірському районі Махмур поблизу Мосула військово-повітряні сили Іраку знищили 27 бойовиків терористичної організації «Ісламська Держава» (ІД).

Сирійська Арабська Республіка

Збройні сили Туреччини знешкодили 11 терористів YPG, які здійснили спробу атакувати їхні позиції на півночі Сирії.

Федеративна Республіка Нігерія

У районах Дамбоа і Гвоза штату Борно сили безпеки Нігерії ліквідували 57 бойовиків терористичної організації «Боко Харам».

Держава Ізраїль

Ізраїльська армія завдала авіаційних ударів по військових об’єктах ХАМАС у секторі Газа у відповідь на обстріл території Ізраїлю.

Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії

В офіційній шотландський резиденції британських монархів в Единбурзі сапери знешкодили підозрілий пристрій. У зв’язку з цим інцидентом було затримано 39-річного чоловіка. Обставини події з’ясовуються.

Джерело

Автор