Добуковелились

Антон Сененко

Той, хто читає статистику від Evgeny Istrebin, знає, що наша країна за рівнем госпіталізацій на мільйон населення займає перше місце серед великих країн Європи, третє – серед усіх країн Європи, але щоденно, щогодинно “пре” в лідери.

Графіки реанімацій та під’єднань до апаратів ШВЛ – вражають.

Це – ганьба.
Ганьба – те, що спочатку поклали країну в локдаун, вигравши необхідний час, але… тупо його спустили на дороги на крові.
Відбулися хвилею надлишкових смертей восени-взимку 2020 і почали буковелити, кварталити. Допилювати мільярди.

А науковці попереджали. Вони завжди так роблять, коли зробити їм ніц не дають.
І ще 18 лютого отут писали, наскільки важливо відстежувати штами вірусу. Тепер, коли вже пізно, і коли червоні зони вже не допомагають зупинити приріст госпіталізацій, ось що кажуть науковці: привіт, мутації “британця”.

Мабуть, найсумніше, люди пішли хворіти по другому колу.

Сьогодні розмовляв з найближчими друзями нашої родини. Перший раз восени вони перехворіли відносно легко. Зараз вірус відтягнувся на них по повній. Привіт свідкам колективного імунітету.

Тому, що роблять розвинені країни? Правильно. Масовану вакцинацію, по 800 тисяч-мільйони доз на день.
Що у нас? 3 тисячі на день? А я ж не забуду, як якийсь клоун в радіоефірі НВ від МОЗу розповідав, що розвинені країни вакцинують синусоїдально (то більше, то менше), а у нас зараз мало, зате будемо невпинно нарощувати.

Ага, я бачу.
Нарощують.

Брешуть, кривляються, скликають Ради через побиті шибки, а вдячні виборці після того, як оцінили ціни на комуналку та інфляцію в магазинах, їдуть по свіжовідремонтованим дорогам хто в лікарню, а хто в останню путь.

Шкода, що пекла не існує.
Чи ми в ньому вже?

Майте гарний вечір.


Ігор Артюшенко

За місяць вакциновано 108 тис. українців, що складає 0.25% від населення країни. І це тільки перша доза! Якщо вакцинування буде продовжуватися такими самими темпами, то для того, щоб забезпечити вакцинацію половини населення, необхідно буде витратити 16 років.

Якщо вважати, що після вакцинування імунітет від коронавірусу зберігається пів року (цифра приблизна, бо до кінця це не вивчено), то сенсу від цієї великої імітації немає жодного! Бо такими темпами неможливо створити достатній пул осіб з імунітетом, щоб зупинити епідемію.

А за минулий тиждень в Україні від коронавірусу загинуло 1 342 людей. І ці смерті на руках майстрів боротьби з коронавірусом.

РНБО не бажає розглядати проблему вакцинації – керівництву країни важливіший піар, а визнати імпотентність уряду, Міністерства охорони здоров’я та Зеленського вони не здатні. Тому цей орган і зайнявся минулим, а сучасні проблеми занадто болючі, але їм не цікаві.

* * *

Міністерство охорони здоров’я провалило програму тестування, яку вони самі прийняли в травні 2020 року. Відповідно, ми досі не маємо реальної статистики хворих на коронавірус.

Кабінет міністрів України не забезпечив фінансовими ресурсами для обіцяних надбавок лікарів та медичних сестер. Як результат, з початку 2020 року з України виїхало 66 тисяч медичних працівників.

Зеленський не виконав власної обіцянки та не забезпечив Україну необхідною кількістю доз вакцин. Як результат, щеплення першою дозою на сьогодні отримало близько 0.25% населення. Такі обсяги вакцинації не здатні навіть призупинити зростання статистики хворих та померлих.

333 людини в Україні сьогодні померло від коронавірусу – це, на жаль, рекорд.

Економіка ж показує системне падіння вже півтора роки.

Все це є наслідком недолугого керування країною! А вся політична відповідальність лежить на Зеленському, бо це він сам себе проголосив головою Координаційної ради з питань протидії пандемії коронавірусу.

При цьому РНБО не збирається з питань протидії епідемії. А збирається у зв’язку з обмальованою табличкою на будівлі Офісу президента.


Марк Савчук

Пока ФБ страничка Офиса Президента рассказывает, что Зеленский запустил процесс деолигархизации в Украине, я просто поделюсь с вами одним скрином, после которого станет очевидно, “как там у нас дела с деолигархизацией”.

Сайт МОЗа показывает, сколько у нас людей получили две дозы вакцины… 1! (прописью – один) человек! Наверное, это был Президент… или сам Степанов. БРОСИЛИСЬ ГРУДЬЮ НА АМБРАЗУРУ и получили не одну (которая сама по себе мало чем помогает), а 2 дозы вакцины!

Думаете, это все? А вот и нет.

Вчера глава Еврокомиссии заявила, что они не будут делиться ни с кем вакциной:

Европейский союз не будет жертвовать вакцины против COVID-19 развивающимся странам, пока не решит проблем с поставками для себя. Об этом заявила глава Еврокомиссии Урсула фон дер Ляйен, передает Deutsche Welle.

И ЛОГИЧНО. Нормальные страны о себе заботятся. Тем более нафига давать вакцину стране, где, как минимум, ЧАСТЬ ПАРТИИ ВЛАСТИ считает, что “Коронавирус – это маркетинговый ход”?!

Вот какой позор мы получаем в итоге в стране, где “пануют” олигархи. Коррупция, рекордный госдолг, высокая смертность от пандемии и международный позор.

Вот результат работы Зе-команды.


Олексій Петров

Очередные радостные возгласы «Ура! Мы успешно боремся с коронавирусом. Гоу всем в Буковель» сменяются квадратными от испуга глазами и, как следствие, очередным локдауном. Я даже не знаю, как это уже комментировать. Напоминает медпункт в советской армии. Таблетку аскафена разламывали пополам и протягивали солдатам – «Это тебе от головы, а тебе от живота. Только не перепутайте». Ведь больше всё равно ничего не было.

Год назад всё выглядело так…

✔️ О! Самолёт с Уханя. Срочно всех на изоляцию. Что вы говорите «Там ещё туева хуча самолётов из Рима, Кракова, Мюнхена, Стамбула, Лондона и Тбилиси?». Ну и что? Не из Уханя же… Короче, отвалите. Мы знаем, что делаем. Вон целого министра отправили на изоляцию с уханьцами. Или уханистами, как правильно?

✔️ Оххххх… Вашу ж мамашу. Где-то просочилась гадость. Люди стали болеть. Сто пудов кто-то в Санжарах кашлял, стоя на балконе. Всё! Объявляем локдаун. Всех под замок. Позакрывать на хрен всё, что можно закрыть. Нет, ломбарды не трогать. Они полезные.

✔️ Фуууххххх… Пронесло. Видите, всё пошло на спад. Заболевших всё меньше и меньше. Понимаете, тут логика проста. Если делать мало тестов, то получается мало заболевших! Что Вы говорите «Офигенная математика?». А то… Мастера спорта, как никак. А вот не нужно считать среднее арифметическое и прикидывать хрен к носу на сто тысяч тестов или же двести. Ты смотри, повыучивались в своих институтах.

✔️ Ой… Кислород. Больницы. Койки… А что, надо было кислородом снабжать ковидные палаты? Хм! А просто дышать в форточку не поможет? Может всё же попробовать? Никак?.. Вот засада, а мы и не подумали. Ведь были уверены, что эта напасть лечится зеленкой и витаминами. Ах да, и позитивными видеороликами величайшего лидера. Ну ничего. Свалим всё на Супрун. Это она мерзавка провтыкала вопрос с кислородом. Да и волонтеры смотрю зашевелились. Воооот… Вот и молодцы. Могут, когда хотят.

✔️ Вакцина. Вакцина. Заипали этой вакциной. Давайте скажем, что скоро будет? Когда скоро? Да откуда я знаю. Скоро… Через месяц или через три. Короче, думайте, а я махну в Буковель. Утомился что-то.

✔️ Что с тестами? Всё окей? Вы же помните, да? Меньше тестов сделали, шире морды. Имеется в виду радостней лица. Успешно же боремся. Может даже и вакцина не понадобится.

✔️ Что, бл*дь? Как это мест в больницах нет? А статистика позитивная? Тестов делали мало? Ну вот… Тогда почему мест нет в больницах? Люди болеют?.. Вот блин. Все мне показатели похерили. Ну что лупаешь глазами?.. Давай вводи новый локдаун…


Сергій Марченко

Якщо cпитати Zelebobicus Vulgaris, що він думає про куртку міністра Степанова за 620 тисяч гривень, він спочатку на секунду заціпеніє. Бо справді ж, чужі куртки за 620 тисяч гривень викликають у нього рішучий протест десь на клітинному рівні. Але він швидко прийде до тями і з радісним блиском у очах закричить: Мальдіви, Свинарчуки, Ліпєцкая фабріка, баригі, торгівля на крові!!!

Насправді, будь яка притомна людина розуміє, що попередня влада не має ніякого відношення до того, що міністр Зеленського 3,14данув десь наших грошенят, заніс Єрмаку, Шефіру та всім, кому треба, і в нього ще залишилося не тільки на хліб з маслом, а й на куртку за 620 тисяч грн.

Але ми говоримо не про притомних людей, а про Zelebobicus Vulgaris. І якщо вони не помітили, що вакцинація і взагалі вся боротьба з коронавірусом провалена трохи більше ніж повністю, то закликати їх відкрити очі на корупцію влади так само беззмістовно, як закликати владу брехунів і злодіїв припинити брехати і красти.