«Справа Шеремета» – це дзеркало влади

Гліб Бабіч

“Справа Шеремета” – це дзеркало влади. Реальне. В якому відбивається її справжня суть. А не спроби перефарбуватися під суспільний запит. Їх дійсне ставлення до України, до війни з ворогом, до ветеранів, до цінностей і розуміння слова «патріотизм».

Справа Ріфа, Кузьменко і Дугарь – їх великий «чемодан без ручки». Вони не можуть його кинути. Тому що патріотичні сили України як і раніше представляють для них загрозу. Вони не можуть піти на поступки, тому що їх тримають за яйця з двох сторін їх антиукраїнська суть і популізм.

Але все занадто затяглося. І пора міняти ситуацію. І «справа Шеремета» має зависнути в них на яйцях не валізою власної нікчемності, а гирею, що загрожує відірвати їм нахрін все. Вже час.

Тому завтра у нас особливий день. Ми не дарма висунули Юлю Кузьменко депутатом від своєї політсили.

Європейська Солідарність, Справа Громад, наші прихильники і друзі підтримували переслідуваних у «справі Шеремета» з самого початку. І всіма можливими способами.

А тепер настав час закріпити розуміння, що це – саме «політичне переслідування» брехливою владою справжніх патріотів України.

Тому ми оголошуємо великий збір своїх однодумців і прихильників. І завтра, 16 березня, о 14:00 ми прийдемо під Шевченківський суд за адресою Дегтярівська 31-А.

Ці чорти думають, що ми звикли просто ходити під суд. І Ріф буде продовжувати сидіти, а Юля і Яна перебувати в положенні злочинців на ланцюгу.

Кажете, недобре тиснути на суд? Ну ОК. Можливо. Але нехай вони згадають, що таке найдієвіша і легальна форма тиску – громадська думка, виражена в особистій присутності. І нехай роблять з цього будь-які висновки. Але ця циркова справа має бути нарешті закрита. Ріф повинен вийти на свободу. І з усіх «підозрюваних» повинні бути зняті всі звинувачення.

А потім ми займемося тим, як ці нікчеми компенсуватимуть втрачений час життя. І як будуть нести відповідальність.

Ми чекаємо вас.
Величезна подяка всім, на кому це тримається. І хто відстоює справедливість під судами раз за разом. Але тепер ми ВСІ повинні їх підтримати. Щоб ці самі «не залізні яйця» звело в дві маленькі холодні грудочки. І нехай вони це зроблять хоча б від безвиході. Хоча б від страху. Але так повинно бути.

Приходьте завтра. Реєструйтеся за посиланням і приходьте.

Так само нам потрібна інформаційна підтримка. Ваші репости і коментарі.

Нас має бути ДІЙСНО багато.
Слава Україні!


Демократична Сокира

Чи можеш ти уявити, що цей вечір проведеш не вдома на дивані, а в холодному СІЗО? Ріффмастер теж, певно, не міг такого уявити. Але 12 грудня 2019 року в його квартиру прийшли з обшуком. І це був останній день Ріффмастера на свободі.

Хто такий Ріффмастер, він же Андрій Антоненко, мабуть, розповідати не варто. Це заручник. Не підозрюваний, не обвинувачений, не підсудний. А саме заручник. Його взяла в полон українська правоохоронна та судова системи.

Ріффмастер вже 1 рік і 3 місяці за ґратами через абсолютно сфальсифіковану справу. Слідство не має доказів. Вони брешуть та затягують справу. Антоненко ж просто сидить. Не пише нових пісень, не відзначає свят, не виховує дітей, не обіймає дружину. Він за ґратами просто тому, що так захотів Аваков. І завтра ми будемо вимагати зміни запобіжного заходу для нього.

Лише активна позиція таких як ти допоможе перетворити ці вимоги на конкретні дії. Приходь на акцію. Борися проти несправедливості. Борися за невинних. Політичні репресії – це рулетка. Хто гарантує, що наступного разу програєш і опинишся за ґратами не ти?

16 березня, 14:30
Шевченківський районний суд, Дегтярівська 31-А

Автор