Олександр Турчинов у ток-шоу «Прямим текстом з Юрієм Луценком» на 5 каналі 11.03.2021 (відео)

Організаційну структуру окупаційних військ на Донбасі, російський Генштаб запозичив у «Waffen SS» – Олександр Турчинов

Російські окупаційні війська, які протистояли нам на Донбасі, складалися з трьох частин. Перша частина – це були регулярні російські військові підрозділи. Друга – була побудована за принципом «Waffen SS», який Генеральний штаб РФ запозичив у нацистської Німеччини. Ці підрозділи формувалися з колаборантів, але на командних посадах були кадрові російські офіцери. Третя складова була найбільш небезпечною – це професійні вбивці-найманці, представники приватних військових компаній.

Про це розповів екссекретар РНБО, керівник Центрального штабу «Європейської Солідарності» Олександр Турчинов в ефірі «5 каналу».

За його словами, солдати з перекинутих на Донбас регулярних військових частин РФ не були вмотивовані, воювали за наказом. «Потрапляючи до полону, розповідали все, що знають і не знають», – додав Турчинов.

«Друга складова, яка і зараз активно використовується під час війни на сході України, комплектувалась російським Генеральним штабом за схемою «Waffen SS», коли військові підрозділи складаються з місцевого кримінального елементу, безробітних колаборантів, а на командних посадах перебувають російські кадрові офіцери», – пояснив керівник Центрального штабу ЄС, додавши, що ці підрозділи, як і регулярні війська, підпорядковані 8-ій армії Південного військового округу РФ, але мали погану дисципліну та дуже низький професійний рівень.

Щодо третьої складової окупаційних військ, екссекретар РНБО України назвав її найбільш небезпечною – «це так звані найманці – представники приватних військових компаній». «Технологія залучення до бойових дій ПВК відпрацьовувалася росіянами в Україні, і після цього активно використовувалася в Сирії та в інших гарячих точках», – сказав він, наголосивши, що це професійні вбивці, які пройшли військову службу та спецпідготовку.

«Їх озброювала російська армія, а фінансували через приватні військові компанії, на кшталт ПВК «Вагнера» російського мільярдера Пригожина. Вони були вмотивовані вбивати, тому що за кожного вбитого українця, за кожен збитий літак чи гелікоптер, за кров і сльози українців, вони отримували додаткову винагороду. За ці вбивства вони також отримували державні нагороди від Путіна. Це були найбільш небезпечні, жорстокі і професійно підготовлені військові злочинці», – сказав Олександр Турчинов, коментуючи зрив спецоперації із затримки «вагнерівців».

«Наші військові розвідники провели унікальну спецоперацію щодо знаходження, документування, локалізації в одному місці та забезпечення затримання військових злочинців, які безпосередньо відповідають за збиття українських літаків та гелікоптерів, а також за збиття цивільного «Боїнгу» рейсу «MH-17». Але зрада у вищих ешелонах влади призвела до того, що замість того, щоб опинитися в українських в’язницях, найманці без проблем, неушкодженими повернулися до Росії, де їх і надалі будуть використовувати для вбивств, у тому числі, і на Сході нашої країни», – наголосив екссекретар РНБО України.

Джерело

 

“Їм доплачували за кожного вбитого українця”: Турчинов розповів, хто такі вагнерівці і як вони воювали на Донбасі

Так звані представники російських приватних військових компаній, а саме ПВК “Вагнера”, шліфували свої навички в Україні, а потім використовували їх у Сирії. Про це в етері прем’єри нового ток-шоу “Прямим текстом з Юрієм Луценком” на “5 каналі” розповів екссекретар РНБО Олександр Турчинов.

“Найбільш небезпечний компонент – це так звані представники приватних військових компаній. Ця технологія обкатувалася в українських подіях. Саме після цього їх використовували в Сирії. Це ті самі кадрові російські військові. Більшість із них – відставники, які пройшли спецпідготовку і яких через військкомати призивали до цих приватних компаній, а потім кидали на війну проти нашої країни”, – розповів він.

Джерело

Автор