Ранкова кава. Огляд новин за 10 травня

Богдан Карпенко

• Підписано стратегічний документ про співпрацю між оборонпромами України та Туреччини.

– ДП «Антонов» підписало Меморандум про співпрацю з Turkish Aerospace Industries (TAI) задля розробки та виробництва різних модифікацій БПЛА, в тому числі й ударних, для потреб Збройних сил України.

– ДАХК «Артем» та ДП «Спецтехноекспорт» співпрацюватимуть за програмою розвитку боєприпасів з турецькою Корпорацією машинної і хімічної промисловості (MKEK – Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu).

– Модифікація літака Ан-132 для несення морської патрульної служби розроблятиметься фахівцями ДК «Укроборонпром» у кооперації з компаніями TAQNIA (Саудівська Аравія) та Havelsan (Туреччина). Меморандум про співпрацю у цьому напрямку сторони підписали в рамках 13-ї Міжнародної виставки військової техніки «IDEF-2017» (м. Стамбул).

• Президент Європарламенту та посол головуючої в Євросоюзі Мальти остаточно затвердять безвізовий режим для України 17 травня.

• Національний банк України перерахував другий транш прибутку до Державного бюджету України. Обсяг цього траншу склав 5 млрд грн.

#commentaryЦієї середи, 10 травня 2017 року, Національний банк України перерахував другий транш прибутку до Державного …

Posted by Національний банк України on Mittwoch, 10. Mai 2017

• Володимир Гройсман 14-16 травня відвідає Державу Ізраїль з офіційним візитом. Ключові теми переговорів – запровадження в Україні передового досвіду Ізраїлю в сфері агровиробництва та реформи системи охорони здоров’я, налагодження співпраці у галузі високих технологій.

• Від сьогодні отримати довідку ДФС про відсутність заборгованості по сплаті податків можна в онлайн-режимі. «Найбільш проблемну довідку (довідка ДФС про відсутність заборгованості по сплаті податків) для участі в публічних закупівлях переведено в електронний вигляд! Це може зекономити бізнесу десь 30-35 млн гривень та 750 тис. людиногодин на рік».

#перемога, та ще й яка! Найбільш проблемну довідку (довідка ДФС про відсутність заборгованості по сплаті податків) для у…

Posted by Max Nefyodov on Mittwoch, 10. Mai 2017

• На засіданні Ради Керуючих ЄБРР абсолютна більшість акціонерів підтримали продовження обмежень щодо проектів ЄБРР у Росії.

Сьогодні на засіданні Ради Керуючих ЄБРР Російська Федерація спробувала досягти скасування обмежень на фінансування прое…

Posted by Олександр Данилюк / Oleksandr Danyliuk on Mittwoch, 10. Mai 2017

• ЄБРР і ЄІБ збираються виділити для Укргазвидобування $76 млн кредиту на закупівлю обладнання для компресорних станцій і установок капітального ремонту свердловин. Гроші підуть на збільшення потужності діючих і будівництво компресорних станцій для забезпечення стабільності і збільшення видобутку газу і зниження експлуатаційних витрат на свердловинах. Окрім того, у планах збільшення парку бурових установок для капітального ремонту свердловин для більш швидкого і ефективного ремонту свердловин з метою скорочення часу простою свердловин.

• Государственное предприятие обслуживания воздушного движения Украины (“Украэрорух”) намерено инвестировать в этому году 120 млн евро в обновление аэронавигационного оборудования в украинских аэропортах.

• Авторынок растет: в апреле украинцы купили на 17,25% больше новых авто, чем в 2016 году

• За чотири місяці Україна збільшила експорт молочних продуктів на 81%. За підсумками січня-квітня 2017 року Україна експортувала 36,4 тис. тонн молочних продуктів на суму 63,7 млн дол. У натуральному виразі це на 33% більше, ніж за аналогічний період 2016, а в грошовому — на 81%.

Автор