Без трусів і з хрестиком

Віктор Трегубов

Так. Тепер підтвердилося, і це капець.

Головою делегації українського парламенту, що відбула до Стамбулу, таки був Яременко. Ну, логіка там зрозуміла: мовляв, він екс-генконсул у Туреччині, він там вже бував.

Але проблема в тому, що з тих пір він встиг наговорити декілька цікавіших за “анал табу” речей. Я прям шкодую, що не скринів, а на ФБ він підтер. Але дещо залишилося.

Пам’ятаєте, в Туреччині був невдалий путч, який Ердоган подавив? Ну, останній, потім всіх собак ще на Гюлена повісили. А ось як наш, пробачте, анальний консул це коментував:

“Я, чесно кажучи, не вірив, що збройні сили Туреччини коли-небудь наважаться на продовження довгої традиції військових переворотів. А ось один з наших розвідників попереджав – не поспішай з висновками. Я радий, що такі мудрі офіцери продовжують служити. Загалом збройні сили Туреччини (особливо вищі офіцери) – це прекрасно освічені, інтелігентні люди. Спілкування з ними було винагороджуючим – так легко вони аргументують, так широко мислять.
Очікувати дурниць як масові вбивства я би від них не став. Але нижче йдемо – різне зустрічаємо. На рівні виконавців ексцеси завжди можливі. Тому попри те, що військові перевороти справа незаконна, я би великої біди від турецьких військових не очікував. Трохи підчистять політику і передадуть віжжі назад до цивільних”.

З ФБ підтер, але в медіа залишилося. Його ж тоді ще цитували.

Себто головою делегації до Ердогана (Ердогана, мать-мать-мать!) послали особу, що публічно передрікала його збройне знесення. Мовляв, невелика біда.
Д – дипломатія.

 

Фото © Нікос Маггінас, Вселенський патріархат

Автор