Хронічний фальцет Міноборони (відео)

Юрій Гудименко

Це 3,14дець. Це 3,14дець.
Вибачте, інших слів немає.

Сьогоднішня прес-конференція Міністра оборони та Начальника Генерального штабу.

Міністр оборони Таран звинувачує МВФ у тому, що МВФ недодає кошти на оздоровлення бійців. МВФ! Недодає! Кошти! На оздоровлення! Бійців! ЗСУ!

Хомчак, вочевидь, вирішив, що Таран переплутав МВФ з Мінфіном і виправив його. Таран подякував…
І ЩЕ РАЗ СКАЗАВ, ЩО ВИННИЙ МВФ!

Це якийсь неймовірний скандал. Це щось за рамками добра та зла. Це просто жесть.

Я не можу знайти цьому пояснень. Або в нас Міністр оборони не здатний розрізнити МВФ та КМУ, МВФ та ВМФ, МВФ та BMW, BMW та BLM, і такий міністр має йти на пенсію, або він дійсно звинувачує у всьому МВФ, як Володимир Зеленський у серіалі «Слуга народу».

Це просто треш.

* * *

Я, до речі, уважно подивився спільну прес-конференцію Тарана (міністр оборони) і Хомчака (головнокомандувач), і ось що я хочу сказати.

Людина, яка придумала цю спільну конференцію, зробила величезну помилку. Просто всі ці історії про те, що Таран з Хомчаком ледь не побилися нещодавно, що вони органічно один одного ненавидять до втрати пульсу, і що жоден з них не заслуговує на цю посаду – ця прес-конференція підтвердила все це наочно.

Міністр оборони у нас – Леонід Ілліч Брежнєв, який не відрізняє Мінфін від МВФ («– О! О! О!.. – Леонид Ильич, это олимпийские кольца, текст речи ниже…»), Хомчак називає росіян «Скажімо так, ворогами», а вдвох поряд вони намагаються бути схожими на генерал-полковника Монтеккі та генерал-лейтенанта Капулетті, а насправді згадується лише «Я тараном эсминец брал за чекушку» і безсмертне «Як посварився Іван Іванович з Іваном Никифоровичем» Гоголя.

І це на фоні загострення на фронті.

Мало бути б смішно. Але не смішно взагалі.


Кирилл Данильченко

Посмотрел прессуху Тарана и Хомчака. Вода, если честно. Но есть интересные моменты.

Хомчак:

«Мы придерживаемся перемирия, а противник не в полной мере. 211 дней как уже».

У нас 6 убитых снайперами с 11 января, с подрывами 14 человек павших. У противника до двух десятков только на выходных безвозвратных. Точно 211 дней? А то 122-ая насыпает, минометы.

«Но пусть люди не сомневаются – все работает».

Видим, да.

И завертелось оно не совсем из-за санкций для Медведчука и Ко, как Хомчак говорит, – больше месяца уже снайперская война, минометы, вот это все. Скорее санкции вторичны происходящему на фронте и в переговорном процессе. Хотели насыпать уступок Путину, а он мир в своих глазах не оценил, в обмены помимо Медведчука играть не начал, рейтинг не дает на этой теме растить.

«Скажем так, врагом».

Резануло. Да тут, без скажем так, 7-й год они нас шатают всем, чем могут.

«Серой зоны нет, есть межпозиционное пространство. Чтобы вести боевые действия нужны конкретные цели. И они не 200 метров продвижения».

Странно, а чего ОБСЕ пишет, что копает противник и продвигается и на юге, и на Бахмутке, и там, и сям. Бесцельно, что ли, продвигается? Или хочет сорвать 211 дней всеобъемлющего перемирия?

«На теме ГОЗ спекулируют те, кто стоит за каждым украинским предприятием», – Таран.

Как там дивизион «Нептуна» в текущем году? А то что-то не наблюдается его в программе «Розвиток, закупівля, модернізація та ремонт озброєння, військової техніки, засобів та обладнання на 2021»? Точно инсинуации и спекуляции, а не МО десяток раз обещало сдать в 2021 году первый дивизион, а планирует себе тихонько на другие бюджетные периоды. И как там производство снарядов?

«В целом ООС подает в два раза меньше случаев нарушения режима перемирия, чем ОБСЕ», – журналист.
«Если посмотреть сбоку, то снизу понятно, что все совпадает на 90%», – Хомчак.

Это так кажется просто, что в два раза меньше.

«Вопросы по задержке выплат, в том числе оздоровительных, лучше направить в МВФ», – Таран.
«В Министерство финансов», – Хомчак.

«Во всемирную лигу сексуальных реформ», – я.

Автор