Вивчаємо Укази про санкції «проти Медведчука»

Elena Ilyina

Трохи розважилась, бо побачила, що нарешті оприлюднили Указ про санкції “проти Медведчука”. Аж за добу – мабуть, Мендель повільно друкує.

Відкрила додаток №2 до Указу з переліком юросіб, на які накладено санкції. Відкрила декларацію Медведчука за 2019 рік (на останню, за 2020, ще мають час).

Зробила табличку. Зліва – підсанкційні, 19 шт., справа – власність Марченко згідно декларації, 100 шт. Країни не додавала, просто помітила жовтим кольором українські підприємства. Решта назв українською – це РФ та Крим. Реєстрація закордонних, звичайно, здебільшого офшори, але є багато болгарських фірм. Краєм ока помітила Емірати, залила синім. Може були ще, але то треба не сплячою перевірити. Може, пригодиться інформація, хто куди навіщо літав.

Порівняла переліки, відмітила червоним цілих 2 (два) співпадіння.
Завіса.

Хто там “постраждав” у виставі, не нагадаєте?
Лише двома фірмами з сотні родина мертвечука користуватися не зможе. А галасу-то… Оксані нема за що купити колготки та нагодувати кота!

А, у Додатку №3 якийсь китаєць, один-одненький. Ду Тао (Du Tao), 13.03.1973 р.н., паспорт громадянина Китайської Народної Республіки № Е28045874. От жалко пацана!

P.S. Бачу описку у прізвищі табличної частини. Та і фіг з ним, переробляти не буду.

* * *

Вчора ми з Mason Lemberg довго сміялися, дізнавшися, що зі 100 юросіб, кінцевим бенефіціаром яких є Оксана Марченко, під санкції потрапили аж 2 (дві).

Сьогодні стало цікаво, як же постраждав бідний Йорік Козак.

Так би хотілося, аби цього кадра притиснули добряче. Львівський бізнес досі пам’ятає податкову міліцію 90-х, їх називали в народі – загони козаківців. Пресували ” по беспределу”. Наїзди, нальоти, маски-шоу – справжній рекет. Мою попередницю просто тримали в підвалі податкової, вибиваючи визнання в хоч якійсь несплаті податків. Страшно згадати ті часи.

Тож, до справи. Як у вчорашньому аналізі (див. вище – ред.), зліва – перелік юридичних осіб, проти яких застосовані санкції згідно з обома Указами від 02 лютого 2020 року ( про телеканали) та від 19 лютого 2020 року (кодова назва – “Типу кінець агентам Кремля”). Справа – дані з декларації за 2019 рік. Жовта заливка – юридичні особи, зареєстровані в Україні. Червоний шрифт – підсанкційні.

Як бачимо, за свіжим Указом шкоди власності Козака не нанесено ні на цент.

Мало того, проігноровані фірми Turul Investments Limited та Revelon Investments LTD, які давно пов’язують з купівлею вугілля в ОРДЛО (пруф).

І виявляється, санкції за Указом від 02 лютого зачепили не всю медіаімперію. Ніхто не згадав сам ЗІК, ТРК Міст ТВ, Інформагенції 112.ЮЕЙ та 112-УКРАЇНА, СЕЙ.ТВ СИСТЕМЗ, ПРО РАДІО та ФОРЗАЦ.

Здається мені, нас круто надурили. Те, що видають за потужну артилерію, насправді в кращому випадку дешевий фейерверк.

Медіагідра, яку нібито знищили першим Указом, легко відродиться зі щупалець, які залишили.

Що ж саме нам театрально презентували під виглядом страшенних санкцій вдруге, проти чого такого нелюдяного виступало доблесне СБУ, – предмет подальших розслідувань.

* * *

Стоп! От ми тут ржемо, а чи не переписали в кремлі п’єсу з “Буратіно” на “Мальвіну”?

А чого б ні? Коли ми в серцях говорили – “а наступним мудрий нарід вибере Медведчука”, ми все одно розуміли, що шанси цього гидотного щура ніякі.

А якщо це доглянута цицькаста тьолочка? Хто згадає, чия вона дружина, заглядаючись на декольте? Не те що той ваш сивий “Гетьман”. Сивий – це фу, це ганьба, на Банковій так точно вважають.

В Еміратах узгодили сценарій зміни головних акторів. Буратіно зрадів, бо він і так більше року пересидів в порівнянні з тим, що йому обіцяли – до Нового 2020-го. Це ж скажені муки – щодня вдавати з себе президента. Заповзято взявся до втілення зміни сюжету.

Почали з інтермедії про санкції. Сивого Гетьмана того вашого закидали всім наявним непотребом. Санкції-то бутафорські, але дивним чином перевірити, що ж там всередині, ні один “розслідувач” не додумався. Всі зайняті мітанням коричневої субстанції в попередника.

Тепер вивели на авансцену Мальвіну…

Далі буде?


Mason Lemberg

А зараз буде тред (з лінками на офіційні документи), який наочно показує, що так звані санкції проти Медведчука і Марченко і взагалі ця вся історія – це просто шоу для дИбілів. Перш за все подякую Олені Ілліній з фейсбуку за те, що колупнула це трохи глибше (див. вище – ред.), а я в свою чергу ще глибше.

Ось офіційний указ про запровадження санкцій за результатами останнього засідання РНБО.

Ось остання декларація тепер вже народного депутата Медведчука.

В декларації знаходимо розділи 7, 8, 9 і бачимо купу фірм, пов’язаних з Медведчуком і Марченко.

Олена нарахувала, що їх рівно 100. Тобто, за офіційними даними, поданими Медведчуком, родині Медведчука належать 100 фірм, з яких 13 фірм зареєстровані в Україні.

А тепер відкриваємо додатки указу проти Медведчука і Марченко, беремо звідти перелік фірм і бачимо, що там всього 18 фірм і севастопольський університет.

Звіряємо список фірм, які подав в декларації Медведчук, і список фірм, які значаться в указі за результатами РНБО, і бачимо 2 співпадіння:
– Новошахтинський завод нафтопродуктів,
– роузвуд шиппінг.

А тепер популярно:

Зі 100 фірм, які вказав Медведчук в своїй декларації, Зеленський наклав санкції на 2 фірми!!!

Вище матеріали Олени та її звірка. Жовтим зазначені українські фірми.

Але це ще не все.

Обидві фірми, на які наклав санкції Зеленський, є резидентами росії. І їм пох на ці “санкції”.

На жодну з українських компаній, що належать сім’ї Медведчуків, санкції не накладено.

Якщо ви думаєте, що оцінили глибину 3,14дєца, то ще ні.

В декларації Медведчука не вказані фірми, важливі для нього фірми. Наприклад, була історія з 2015, коли фірма Марченко фігурувала в якості орендаря будинку депутата Козака. Знайшов декларацію козака, знайшов фірму Марченко.

Ось декларація Козака за 2015. Ось в 3 розділі значиться фірма Спорт-тур, що належить Марченко (ЄДРПОУ 33447980). Перевірив в реєстрі, нічого не змінилось. Фірма належить Марченко і зараз.

Крім того, з крайнього запису реєстру вилазить ще одна фірма Марченко, яка не згадана в декларації, – Терра-Інвест.

В декларації Медведчука немає інформації і про частку в 1+1.

А в указі та додатках теж немає ніяких обмежень щодо 1+1, навіть тих, про які говорив секретар РНБО.

Тобто, що ми маємо:

а) в декларації НАЗК не вказана купа активів, які належать Медведчуку. НАЗК не реагує. Їм пох. І це важливі активи, бо, як мінімум, на одному з них дорога нерухомість Медведчука.
б) проти жодної української фірми Медведчука не накладено жодних санкцій.
в) санкції накладені проти 2 фірм Медведчука, які є резидентами Росії, та їм пофіг на ті санкції.
г) жодних обмежень проти не згаданої в декларації частки Марченко в 1+1 попри те, що секретар РНБО про це говорив.

Для розуміння: санкції не були метою. Якщо б вони були метою, то як мінімум в списку фігурувало б все, що в декларації. І шукали би, шерстили би все, що поза декларацією. Тим більше воно “на виду”.

А вони просто використали історію інформаційно, нічого по факту не зробивши.

А де ж ті під*ри, які розказували, що в Медведчука з Порошенком спільний бізнес? Де ж ті всі фірми зі спільним бізнесом і санкції проти них? Прекрасний же шанс показати наріду конкретний факт спільного бізнесу Порошенка і Медведчука та ї*анути по конкурентах санкціями. 4 зайці за 1 постріл.

То де це все? Ниці брехливі русняві клоуни.

Щодо санкцій проти самих фізичних осіб Марченко і Медведчука.

Це взагалі досить смішна і печальна історія. Ось на скріні те, що їм заборонили.

Особливо потішний пункт 5. Заборона військовим кораблям Оксани Марченко заходити в гавані.

дИбіли, так.

Там важливим є пункт, який передбачає блокування активів.

Відтепер дійсно Марченко не зможе зняти з банку свої власні кошти, не зможе продати будинок, авто, частку в фірмі. Це є так. З першого погляду, так. Але їх основна комерційна нерухомість, як я вже показував, оформлена на фірми.

Але, якщо ви уважно дивились декларацію Медведчука, то їхні гроші в банках лежать в одному банку (який очевидно належить їм). І я впевнений, що до моменту введення санкцій грошей на їх рахунках вже не було. Тим більше Зеля дав їм ще додатковий день з моменту рішення до підпису.

Тобто все, що РЕАЛЬНО заборонили Марченко з Медведчуком, – це продавати те, що вони не збирались продавати: свою хату, свої частки в бізнесі і т.д.

На їхній бізнес, на їхні реальні доходи ці санкції НІЯК не впливають.

ВЕСЬ ЇХНІЙ БІЗНЕС ПРАЦЮЄ БЕЗ ЗМІН.

То ж повертаємося до інформаційної вакханалії навколо цього рішення.

Нам кажуть, що двоє терористів із сім’ї Медведчуків фінансують війну, і не роблять нічого, щоб це фінансування хоча б обмежити, не кажучи вже про його унеможливлення.

 

Автор