Зради і перемоги тижня. 12 – 18 лютого 2021 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

🔽🔼Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 12 – 18 лютого 2021 р.

👎ЗРАДА

❌Європарламент висловив стурбованість з приводу останніх випадів проти керівництва “Нафтогазу”, включаючи наглядову раду компанії, які підривають її незалежність і прогрес реформ у цій галузі.

❌У віці 64 років помер посол України в Китаї Сергій Камишев. Він обіймав посаду з 2019 року.

❌У Боярці двоє дівчат вжили по 40 таблеток “Дротаверину” після перегляду відео в одній із популярних соціальних мереж. В результаті одна з них померла, а інша потрапила до лікарні. В Умані також до лікарні потрапили дві школярки з підозрою на отруєння “Дротаверином”.

❌Загрозлива ситуація з поширенням корона вірусу сталася на Франківщині і на Буковині. На Франківщині розгорнули перший мобільний шпиталь. Запланований на 15 лютого початок вакцинації проти КОВІД не відбувся.

❌Індекс споживчих настроїв в Україні в січні 2021 року склав 60,7 пунктів, що на 5,2 пункти нижче, ніж у грудні 2020 року. Індекс впав до рівня квітня 2019 року.

❌Верховна Рада призначила Віктора Кичуна новим суддею Конституційного суду України без конкурсу, ігноруючи поради Венеційської комісії.

❌Населення України за 2020 рік скоротилося на 300 тисяч осіб, смертність зросла.

👍ПЕРЕМОГА

✅Офіс генерального прокурора України оголосив підозру народному депутату Владиславу Поляку. Його підозрюють в “кнопкодавстві”.

✅Україна передала Франції картину Сіньяка “Порт Ла-Рошель”, яку в 2018 році викрали з музею в Нансі. Українські правоохоронці виявили її навесні 2019.

✅Європейський парламент назвав одну з найуспішніших реформ в Україні – реформу децентралізації.

✅Оголошено підозру колишньому заступнику міністра інформації так званої “ДНР”. Це політтехнолог Володимир Пряхін. Пряхіну повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Офіс генерального прокурора також інкримінує йому створення терористичної організації.

✅Анатолію Шарію повідомили про підозру в державній зраді. Блогер Анатолій Шарій буде оголошений в розшук, якщо не з’явиться на допит до Служби безпеки України 22 лютого.

✅Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила, що строки проведення досудового розслідування у справі “Роттердам+” закінчилися. У такій ситуації прокурор, який вів справу, повинен закрити справу згідно з чинним законодавством.

✅Верховна Рада схвалила за основу новий закон про розмитнення “євроблях”. Йдеться про законопроект №4643-д. Закон охоплює всі ввезені до початку 2021 року “євробляхи”. Вартість розмитнення становитиме до 1000 євро.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор