СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 19.02.2021

На прохання влади Іраку чисельність місії НАТО в країні буде збільшено в 8 разів. Сомалійська національна армія провела антитерористичну операцію в провінції Нижня Шабелле і знищила 20 бойовиків терористичного угруповання «Харакат Аш-Шабаб».

Словацька Республіка

18 лютого 40-річний чоловік, підозрюваний в подвійному вбивстві, захопив заручницю в одному з торгових центрів в місті Кежмарок. Поліція після тривалих переговорів заарештувала нападника та звільнила заручницю.

Федеративна Республіка Сомалі

Сомалійська національна армія провела антитерористичну операцію в провінції Нижня Шабелле, під час якої було знищено 20 бойовиків терористичного угруповання «Харакат Аш-Шабаб».

Ісламська Республіка Афганістан

Бойовики «Талібану» здійснили напад на жителів району Пату, що в провінції Дайкунді, внаслідок чого загинуло вісім цивільних осіб та один співробітник сил безпеки, ще 10 осіб отримали поранення.

Сирійська Арабська Республіка

Бойовики сирійського крила Робітничої партії Курдистану з позицій біля міста Таль-Ріфаат обстріляли з ракетної артилерії місто Афрін, що знаходиться під контролем Туреччини. Внаслідок обстрілу було поранено 10 осіб.

Республіка Ірак

На прохання влади Іраку чисельність місії НАТО в країні буде збільшено в 8 разів. Заявляється про те, що прийнято рішення розширити тренувальну місію НАТО в Іраку задля підтримки іракських сил у боротьбі з тероризмом. Сили місії НАТО збільшать з 500 військовослужбовців до майже 4 тис.

Центральноафриканська Республіка

18 лютого було завершено контртерористичну операцію урядових сил ЦАР у місті Бамбарі та майже повністю взято під контроль місто Іппі.

Джерело