Троє загиблих сьогодні… Це вже не цинізм, а злочин!

Валерій Прозапас

Ці уклоністи не знають, що з загостренням на фронті робити, бо мінімально говорять про втрати, щоби не визнавати провал своєї політики на зниження боєздатності армії та фантазій про “договориться” з Путіним, тому і про загибель сьогодні трьох бійців ніякі “позитивні блогери” не писатимуть, Подоляк не проведе свою ідіотську “аналітику”, а Єрмак продовжить корчити складне обличчя.

Хоча це не заважає їм критикувати “Мінські угоди”, які дають їм всі можливості збільшувати санкційний тиск на Москву та підсилювати ЗСУ. Щоправда, роблять вони все чомусь навпаки – замість санкцій закуповують електроенергію а РФ, а про динаміку деградації реформ ЗСУ вже писати тошно.

Ці “стратеги”не усвідомлюють, з яким вогнем грають, бо найреальніший засіб змінити “Мінські угоди” – пройти через нову “гарячу” фазу війни, а з ними на чолі держави та армії 2014 рік здаватиметься квіточками, і до цього, здається, йде.

… “просто пєрєсталі стрєлять”, сукі?

* * *

А фраза “Зеленський очікує на результати розслідування загибелі трьох українських військових вже в понеділок” © взагалі звучить як знущання.

Згорнути спостережні пункти, обмежити розвідку, відвести контрснайперські групи, зруйнувати щільність фронту “розведеннями”, закошмарити бійців і командирів жорсткими “умовами перемирій” “та “відповідальністю за військові злочини” (привіт Арестовичу) та “не треба було лізти” (привіт Хомчаку) – і після цього які результати “розслідувань” вони хочуть почути?

Тут і без “розслідувань” не тільки “войовничій меншості” очевидно, що злочинні дії військово-політичного керівництва перетворили наших на мішені, і це триває з літа 2019 року. А хомяків продовжують кормити фоточками клоунів в бронежилетах та криками “пачіму ми нє в НАТО”?

Це не помилки, це результати цілеспрямованих дій на руйнування армії та дискредитацію ЗСУ як таких.

Подобається, як ваш “просто порядочний чєловєк” “войну заканчиваєт”?

Капітан Олександр Володимирович Войтенко, 30.11.1974 р.н., уродженець Полтави Солдат В’ячеслав Сергійович Олексієнко, 17.04.1987 р.н., уродженець міста Кременчук Старший солдат Дмитро Мироненко, 31.03.1994 р.н., уродженець Харкова

Олексій Петров

На фронті загиблі. Троє наших військових підірвались на невстановленому вибуховому пристрої. Саме так звучить офіційна версія.

Ось тільки чомусь ніхто не розповість, як там (на шляху військових) опинився той невстановлений пристрій? Більш чим впевнений, що два тижні тому його там не було. І ніхто ж не спитає нашого верховного відпочивальника «Вова… Ти якою частиною дупи думав, коли забороняв військовим проводити розвідку?»…

* * *

Читаю новость:

«Президент Украины Владимир Зеленский дал поручение министру обороны Андрею Тарану и Главнокомандующему Вооруженными силами Украины Руслану Хомчаку срочно прибыть в зону проведения операции объединенных сил для установления всех обстоятельств гибели трех украинских военнослужащих»…

И в голове один вопрос «Володя… Ты без показухи вообще никак не можешь? Вот совсем-пресовсем никак? Советский Союз форева?». Нахуа они там ОБА нужны? Чтобы ЧТО? Проверить бирки? Получается, что ты совсем не доверяешь комбригу, командующему ОТУ или же ООС? Или ты думаешь, что Таран и Хомчак по приезду скажут тебе правду? Вот прямо в лицо выпалят «Володя! Ты – колерный йолоп. Ведь только полнейший бамбук мог забрать у своей армии разведку и контрснайперские группы! Именно поэтому сейчас в режиме твоего сраного перемирия гибнут пацаны!»…

Возьми это под особистий контроль. Как в деле спасения Ярослава Журавля. Твой личный контроль всегда помогает…


Ракурс: На Донбасі загинули троє воїнів ЗСУ — фото підриву (Людям зі слабкими нервами, дітям і вагітним не дивитися).


Ірина Фріз

Зеленський має негайно перервати свою відпустку, повернутися до Київа та нарешті дати наказ Збройним Силам України захищати нашу державу!

В той час, як Зеленський де-факто знаходиться на відпочинку в Арабських Еміратах (одній з небагатьох держав, що не закрилися на каратин) на день закоханих, до ОАЕ прибув літак Тараса Козака, який знаходиться під санкціями. Останніми днями відбувається серйозне загострення на фронті. Загибель українських захисників від снайперів. Сьогодні троє загиблих військовослужбовців ЗСУ від підриву.

Зеленський своїм намаганням зазирнути «в очі Путіну і щось там побачити» не виконує прямі обов’язки верховного головнокомандувача із захисту нашої держави.

Жодного дня не проходить без обстрілів із забороненого калібру мінометів та стрілецької зброї.

Ми маємо жорстко реагувати, а не «мямлити» у відповідь на будь-які дії російсько-окупаційних військ. Інтенсивне мінування ворогом наших позицій в останні тижні мало зустріти адекватну реакцію, адже протипіхотні міни заборонені міжнародною Конвенцією та суперечать терміну перемир’я, про яке талдичить Зеленський.

Встановлення ПОМ-2 супроводжується характерним гучним звуком підриву піротехнічного заряду, і наші військовослужбовці не могли не інформувати командування про такі факти. Втім факт загибелі сьогодні трьох військовослужбовців свідчить про те, що Міністерство оборони та ГШ проігнорували ризики дистанційного мінування противником. Хіба що Зеленський вважає це нормальним та безпечним явищем і не звертає уваги на інформацію, тоді відповідальність за загибель мають нести всі: Зеленський, ГШ, МО.

Те, що в ОПУ називають перемир’ям, насправді є безкарним вбивством наших героїв, яким заборонено давати відсіч та подавляти вогневі засоби противника. Тим часом Росія проводить екзаменаційні вправи для своїх снайперів та курсантів артилерійських вишів по наших позиціях.

Глибоко переконана, що кожен постріл із «того боку» має супроводжуватися зтертям з лиця землі ворожих позицій разом з «відпускниками» та «екзаменаційниками» та біатлоністами РФ. Лише така реакція є патріотичною та адекватною. В противному випадку слід піти з посади.

Хочу побачити, як Зеленський на першій лінії, нехай в двох касках, вийде у повний зріст у бік ворожих позицій, щоб перевірити дію перемир’я. Але хочу також поінформувати його та його прес-службу, що так званий підборідник в касці на передовій не одягається, адже при потраплянні осколку в каску це може вибити щелепу, про що добре знають наші військовослужбовці.

Бронік та «чепчік» не надають рішучості. Рішучість – це дії та справи.


Mason Lemberg

Тепер, через 3 роки, стало зрозуміло і очевидно, що вся та історія про Мальдіви була операцією з метою дискредитувати президента України і була елементом державного перевороту.

Ніяка це не була боротьба з корупцією. І до боротьби за справедливість це все відношення не мало.

Але тоді, задаючи запитання нібито адекватним людям, в чому ж полягає гріх Порошенка, який за власний кошт, один раз в чотири роки з’їздив у відпустку, максимально адекватна відповідь, яку можна було почути: “Головнокомандувач покинув свою армію”. Смертей за той період не було.

Сьогодні загинуло троє.

Під час минулої поїздки Зеленського в Оман було збито український літак, а винних і досі не покарано, і компенсації немає.

То ж я б хотів звернутись до вас, до тих, кого так за живе заділа поїздка Порошенка на Мальдіви, що через це ви продали державу: Підійдіть, будь-ласка, до дзеркала, подивіться на себе. І ви побачите моральну потвору.


Джон Сміт

Російський нацист із “Русского национального единства” про втрати російських військ в серпні-2014. 120 дохлих упирів лише після двох боєзіткнень з Українською Армією. По 5-10 хв тривалістю кожне. Синок його був в одному з них. Перехоплення розмови учасника іншого боєзіткнення можете почитати в кеші статті “Псковської губернії”.

Насправді, ці дані добре відомі, причому давно.

Українська Армія в кінці серпня 2014 року, як раз коли йшли бої за Іловайськ, наносила ракетні удари по російським батальонно-тактичним групам і розносила їх на м’ясо. Удари були нанесені по цілям під Калиновим, Сніжним, Новоселівкою, Хрящуватим, під час виходу військ із Іловайська, Докучаєвська.

А в 2015 під час боїв за Дебальцеве українські ракетні війська нанесуть груповий удар по ешелонам з БП із РФ в Іловайську. В результаті російським військам були нанесені величезні втрати, а Путін пізніше підпише указ і засекретить російські втрати.

Це не вкладається в голови українців, яких переконали, що в нас була скрізь зрада і поразки. Переконали в тому числі “наші” телеканали губами всіляких дуреп, які нон-стоп лили зраду про кунги і криве дуло, та і нинішній янелох як раз тоді співав сумних пісень про голих-босих бідних-рідненьких зраджених жирними політиками. Бо телеканали належать ворогам, і вони хотіли звернути ваш цей Майдан і поставити свою зручну владу.

Але Українська Армія воювала героїчно. І ворог це довго пам’ятатиме.


Тарас Чорновіл

Троє загиблих сьогодні. З боку зеленої мерзоти навряд чи буде хоч якась реакція. Боюся, що трьох військових узагалі постараються списати на “небойові втрати”. Їх же не снайперською кулею чи мінометним вогнем убито. Хлопці підірвалися на вибуховому пристрої, коли переміщувалися на бойові позиції. Зараз шукатимуть відмовки на зразок “невстановлений вибуховий пристрій” або ж вираховуватимуть дистанцію від лінії фронту. Усе, щоб рідним навіть компенсації не сплатити. За минулі місяці в офіційних звітах таких загиблих чи померлих від поранень і контузій стало підозріло багато. Усе для того, щоб зелена мокриця могла вихвалятися, що при його “перемир’ї” “в десятеро менше гине бійців”.

Та не менше! Їх списують на небойові втрати. Ще в жовтні, пригадую, таких “небойових” було 905 (там ішлося не тільки про загиблих, але й важко поранених). Серед них тотальна більшість – підриви на мінах та інших вибухових предметах, встановлених диверсійними групами ворога або шляхом дистанційного мінування. Усіх цих загиблих убив Зеленський, усіх поранених скалічив цей же негідник.

Чому дозволяю собі такі звинувачення? Бо саме на його вимогу та в догоду цій істоті зрадливе армійське командування заборонило всі форми розвідки, патрулювання сірої зони, розірвало цілісність наших позицій. Як наслідок, тепер ворожі ДРГ мають змогу вільно добиратися до наших позицій, заходити в розриви оборони, проводити мінування безпосередньо під прохід та проїзд груп наших військових.

Щоб зробити приємно зеленій істоті військове керівництво умисно занижує кількість обстрілів. А оскільки приховати загибель бійців неможливо, уникає кваліфікації про бойові втрати. А це вже не цинізм. Це злочин. І цей злочин має дуже багато виконавців та співучасників.

Я більше навіть не хочу згадувати тут про Зеленського, Хомчака, Тарана. Чи Вірастюк, який дав себе “переконати” вступати до рядів слуг Зеленського та грати в його гру на виборах, розуміє, що сьогодні він уже був не патріотом, як колись, не захисником потреб ветеранів, як пробував себе представити, а мінером. Російським мінером і диверсантом, який закладав цю вибухівку проти наших бійців. Так само, як не задумуючись, за купку бабла перетворився на тюремника, який біля півтора року гноїть у камері Антоненка…

Чи розуміють деякі волонтери й активні патріотичні лічності, які кинулися відмазувати “раптово патріотизованого Зеленського”, що вони також матимуть як не на руках, то на душі кров загиблих бійців? Боюся, що ніхто з них навіть не наблизиться до таких моральних самооцінок. Будуть і далі бити себе в груди й красуватися в патріотичних барвах. Бо на білі й чорні поля людей розставляє навіть не біда й загроза, а ілюзорне благополуччя, коли до тебе приходять дуже великі, але незароблені можливості й спокуси. Саме тоді відбувається останній бій, у якому вбивають не тіла, а душі.


(кликабельно, посилання відкриється в новому вікні)

Автор