Зради і перемоги тижня. 5 – 11 лютого 2021 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

🔽🔽Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 5 – 11 лютого 2021 р.

👎ЗРАДА

❌У Львові вночі невідомі облили червоною фарбою пам‘ятник Степану Бандері – поліція затримала двох студентів, які облили пам’ятник. А Окружний адміністративний суд міста Києва анулював рішення міської влади про перейменування Московського проспекту на честь Бандери. Київська міська державна адміністрація готує апеляцію.

❌В Чехії в 2020 році правоохоронці затримали 7093 нелегальних мігрантів. Найбільше “нелегалів” в Чехії – це громадяни України.

❌Україна упродовж останнього тижня щодоби платить Росії по 1 млн доларів за поставки електричної енергії. У цілому ж, обсяг імпорту російської електроенергії перевищив 300 млн кВт годин. Голова енергетичного комітету Верховної ради Андрій Герус поширив неправдиву інформацію про начебто-то зупинку енергоблоків ТЕС компанії ДТЕК. В D.Trading пов’язали це з бажанням виправдати розпочатий ним імпорт струму з Росії. За 7 лютого ТЕС компанії “ДТЕК Енерго” виробили 95 млн кВт годин. Це на 3 млн кВт годин понад запланованої відпустки.

❌Споживчі ціни в Україні в січні 2021 року порівнянні з груднем зросли на 1,3%. За останній рік ціни зросли на 6,1%. Також роздрібні мережі АЗС підвищили ціни на бензин і дизельне паливо. Подорожчання склало 10-50 копійок за літр в залежності від мережі автозаправки.

❌НАК “Нафтогаз України” підвищила оптову ціну на природний газ для виробників теплової енергії, яким державна компанія поставляє газ в рамках спеціальних зобов’язань (ПСО). З 1 січня 2021 ціна газу складе 7 331,45 грн за 1 тисячу кубометрів (без урахування ПДВ і транспортування), що на 20,1% вище, ніж у грудні 2020 року (6 103,10 грн).

❌Прибуток платоспроможних українських банків у січні-грудні 2020 року склала 41,296 млрд грн. Це на 29,2% менше, ніж у 2019 році (58,356 млрд грн).

❌Поставки вакцини від коронавірусу компанії Sinovac для України можуть затриматися. Згідно з листом українського постачальника китайської вакцини “Лекхім” до уряду, план України щодо застосування вакцини Sinovac з березня може бути відкладений. З 15 лютого, швидше за все, робити щеплення проти COVID-19 в Україні ще не почнуть. Потрібен час на підготовку процесу.

👍ПЕРЕМОГА

✅В Україні скасували паперові трудові книжки. Протягом 5 років буде перехідний період для включення до Держреєстру відомостей з паперових трудових книжок про трудову діяльність працівника.

✅Нідерланди не мають наміру притягати Україну до відповіді за незакритий авіапростір у справі збитого рейсу MH17. З незалежного розслідування випливає, що наша країна не знала про загрозу для цивільної авіації.

✅На дії російських бойовиків потрібно відповідати дзеркально. І не вибирати ситуації, коли варто стріляти у відповідь, а коли – ні. Про це заявив голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук.

✅В Україні в цьому опалювальному сезоні не будуть підіймати тарифи на тепло та гарячу воду. Підписано меморандум уряду з місцевою владою. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

✅Україна пропонує проводити операції НАТО в повітряному просторі біля Криму. Це не стосується неба над самим окупованим Кримом.

✅Кабінет міністрів України надав переселенцям першочергове право влаштувати своїх дітей до дитячих садків. Нове положення діє з січня 2021.

✅Служба безпеки України викрила в Київській області осередок міжнародної терористичної організації “Ісламська держава”. У бойовиків знайшли вибухівку та гранатометні постріли. Також Служба безпеки України викрила і припинила діяльність агентурної мережі Федеральної служби безпеки Російської Федерації. Агенти ФСБ готували диверсії на об’єктах Збройних сил України.

🙋🏻‍♂️Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.