Перед ким ви виправдовуєтесь, хлопці?

Mason Lemberg

Останні дні спостерігав як депутати НФ намагаються виправдати те, що вони взяли Мартиненка на поруки.

Я хоч і не схвалюю таких дій, не вважаю, що це правильні дії, але не можу зрозуміти одного:  А перед ким вони виправдовуються?

Перед суспільством?

А де ви бачили в суспільстві дискусію про взяття на поруки Мартиненка? Я не бачу. Максимум “ну знову зловили і відпустили… ну того…як його”.

Натомість я бачу срачі в фейсбуках і як палають свинки пепи.
Чи варто виправдовуватись і щось пояснювати свинкам пепам? Не впевнений. Це їхня робота бути свинками пепами, їм за то улюблені людини діджеять на квартири.

Чи варто виправдовуватись перед якимись особами, що влаштовують срачі в інтернеті і їдять лайно, навіть тоді коли їм документами доводиш, що “панамська фірма Мартиненка” заснована пізніше, ніж вона “відкрила рахунки в швейцарському банку”?

Чи варто виправдовуватись перед свинками пепами і цими особами, якщо гучні багатотисячолайкові призови вийти на якусь акцію свинок пеп закінчуються максимум 2 сотнями присутніх, з яких сотня – це багатотисячнолайкові лідєри мнєній, яким ці акції щедро оплачуються, ще 50 такі ж “журналісти”, а 50 – зальотні козачки, які сподіваються, що і їм колись щось перепаде з “антикорупційного” корита…

Перед ким ви виправдовуєтесь, хлопці?

Замість того, щоб виправдовуватись, зосередьтесь краще на тому, щоб незалежним антикорупційним органом більше ніколи не керували зовні, особливо свинки пепи. І щоб ми ніколи більше не чули від органу слідства словосполучень “улюблена людина”.

І тоді, дії оновленого і професійного НАБУ не треба буде пояснювати і не треба буде шукати виправдань якимсь своїм діям.

Автор