Гульбище голоти у господі щойно розстріляного куркуля

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Ви знаєте, я вже втомився давати їм оцінку, тому просто пишу як є.

Голова Нацкомісії з регулювання сфери енергетики та комунальних послуг Валерій Тарасюк у Верховній раді виправдовував рішення імпортувати електрику з Білорусі (читайте – із Росії), бо, мовляв, на складах у січні було критично мало вугілля, і була загроза віяльних відключень…

Вдих-видих… А чому на складах було критично мало вугілля? Певно тому, що хтось його не закупив? А чому не закупили? Певно тому, що комусь не подобається українська ціна, яку знову повернули до тричі проклятого Роттердам+?

А страйки шахтарів все літо були часом не тому, що вугілля не закуповували, і тому на шахтах не було коштів, – і тому борги мусила гасити держава?

А це просто збіг, що найбільший профіт від імпорту електрики мають підприємства Коломойського та Пінчука? Чи не їхнім інтересам у жертву були принесені українські шахтарі? Це ж усе для боротьби з Ахметовим – до останнього шахтаря, хіба не так?

А ще скажіть, як так сталося що нині Україна електрику імпортує, тоді як ще за президента Порошенка вона її ЕКСПОРТУВАЛА? Так-так, в часи проклятого Роттердам+, коли населення мало пільгу на перші 100 кВт*год.

Це більше за все нагадує гульбище голоти у господі щойно розстріляного куркуля. Справді, чому б не купувати свиней у сусідів? Свої ж здохли?

Автор