За дужками розслідування Навального про «кощеєве яйце» Путіна

Дмитро Золотухін

Навальний вивалив величезне розслідування, яке нібито повинне захистити його від свавілля російської влади. Я розумію, що вам усім пофіг на Льошу-бутерброда – і це правильно. Але в мене є своя місія, робота і суперсила, яку треба використовувати.

Розслідування Навального розповідає про “кощеєве яйце” Путіна – його палац у Геленджику. Але є цікава деталь, яка у розслідуванні не була відображена.

За словами Навального, «палац Путіна» під Геленджиком за $350 млн офіційно (а насправді за $350 тисяч) придбав Олександр Пономаренко. Пономаренко придбав комплекс у Миколи Шамалова – іншого друга і посіпаки Путіна.

Вам цікаво буде довідатися, що Пономаренко закінчив факультет фізичної культури Сімферопольського державного університету ім. Фрунзе. Там він і став “торпедою” злочинного угрупування “Сейлем”, яке вело нищівну війну з іншою бандою – “Башмаки”.

“Шурка Пономарь”, як його називали серед братви, разом зі своїм корешем Скоробогатько, який працював на авторинку Сімферополя під “Гунєй” (Володимиром Гужевим), чудом врятувалися після різанини, яку влаштували між собою гарячі представники “Сейлему” та “Башмаків”.

Існує легенда, підтверджень якої я не бачив, що вони допомогли вивезти общак банди з Ялти до Москви та, ліквідувавши подільників, відкрили на ці гроші у Москві свій власний банк і стали респектабельними бізнесменами. Їм вдалося примножити свої статки та увійти у спільний бізнес з братами Магомедовими у “Новоросійському морському торгівельному порті”. Коли гарячі кавказці їх стали витискати з бізнесу, вони запросили на міноритарну долю у бізнес – Ротенбергів.

З того часу їхня доля назавжди склалася!

Ротенберги втягнули їх у свій інфраструктурний бізнес і зробили співвласниками аеропорту “Шереметьєво”. Окрім нього Пономаренко і його подільник володіли бізнесом в сфері нерухомості. Зокрема, вони були “закулісними” власниками торгівельного центру Ocean Plaza у Києві.

Саме Ротенберг, який є близьким другом Путіна з того часу, як вони ходили на дзюдо і віджимали гаманці у пітерських підворіттях, напарив Пономаренку задачу провести формальну угоду щодо купівлі “палацу Путіна”.
Пономаренко підтвердив, що йому структура придбала компанії ТОВ «Лазурна ягода» і ТОВ «Ідокопас», які володіють недобудованим готельним комплексом на мисі Ідокопас в Геленджікском районі Краснодарського краю.

«Ідокопас» володіє близько 67 га земель рекреаційного призначення в селі Прасковіївка. На ділянці ведеться будівництво інфраструктури самого пансіонату загальною площею приблизно 26 000 кв. м. «Небесній ягоді» належить ще 60 га земель сільгосппризначення в районі села Дивноморське (в 13 км від Прасковіївки), з яких приблизно 27 га використовуються під виноградники, а 33 га поки не освоєні. Також ТОВ орендує землі рекреаційного призначення загальною площею приблизно 160 га. На них, як очікується, будуть зведені ще кілька туристичних об’єктів (шато, виноробні).

Там ще є багато цікавого. А фільм Навального я вже замість вас подивився. Не переймайтеся.

Колаж © navalny.com

Автор