Зелений криголам для ОПЗЖ

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Днями до мене в коменти приповз черговий шанувальник ЗЕ і почав ремствувати, мовляв, порохоботи весь час воюють із ЗЕ, а тим часом росте рейтинг у ОПЗЖ. І виходить так, що прибічники Порошенка допомагають Медведчуку. Про те саме вже кілька місяців волає ЗЕботва. Більше того, політтехнолог ОПУ Подоляк весь час ремствує, мовляв, радикальні ОПЗЖ і ЄвроСолідарність розривають Україну, а Зеленський намагається її об’єднати. Чули, певно?

Це правда, Медведчук пре у владу, причому саме зараз. І фокус у тому, що НІХТО не допомагає лідеру ОПЗЖ так старанно як зелена ОПУ і призначений нею уряд. Пройдемося по фактах.

Країну трясе від тарифних протестів. Аби збити протести Зеленський зліз із Буковеля і милостиво опустив ціну на газ до 7 грн проти 2,8 грн за куб, по яких закупилися влітку компанії-постачальники. Ручне регулювання ціни знову зриває співпрацю України з МВФ, відтак траншу Україна знову не отримає. Очевидно, так повторюватиметься доти, доки не з’ясується, що гроші дати може тільки Москва.

На протести ідеально нашарувалась провалена кампанія з вакцинації проти КОВІД. МОЗ, яке всі літо і осінь їздило нам по вухах планами закупівлі вакцини, на середину грудня 2020 р. не законтрактувало жодної. Вакцина Sinovac, затверджена до закупівля Степановим особисто, показує якісь незрозумілі показники ефективності.

Така ситуація – дарунок для Віктора Медведчука, який твердо і послідовно просуває в Україну російську «Спутник V». Медведчук виступає практично захисником українців. Його ресурси голосять про ненадійність вакцин всіх інших. Мовляв, як так, чому б не прищепити людей препаратом російським? Виборці «какая разніца» цю ідею підхоплюють з натхненням. Симпатики Москви й поготів.

Щойно Медведчуку вдалося те, про що Зеленський не міг домовитися з квітня, – терористи ДиРи і Луганди погодилися передати Україні групу заручників. Посіпаки Москви окремо наголосили, що передача відбудеться за посередництва Медведчука. Кому ще незрозуміло, що ми спостерігаємо передвиборчу кампанію ОПЗЖ?

Наразі ОПЗЖ активно намагається очолити тарифні протести (там, де вони вже не виступили їх організаторами). Одіозний Ілля Ківа організує на Полтавщині «штаб координації протестів проти тарифного геноциду». Звісно, без партійної символіки. Окремо проросійські ресурси здійняли істерику через закон про обслуговування українською, там зараз горлають про «дискримінацію за мовною ознакою». Очевидно, ОПЗЖ відверто качає ситуацію і тягне Україну до всеукраїнських протестів.

Протести мають примусити Офіс президента до дострокових виборів Верховної ради цією весною. Чому зараз? Та тому, що виборців патріотичних в Україні реально більше, але зараз більшість їх перебувають в глибокій апатії. Вони розчарувалися у Зеленському, але ще не готові визнати свою помилку і підтримати Петра Порошенка. Саме зараз більшість проукраїнських виборців можуть просто проігнорувати вибори і цим дати шанс ОПЗЖ. У Медведчука поспішають – вже через півроку ситуація зміниться кардинально.

Чи розуміють це у офісі президента? А хто? Єрмак – консультаційна рада з терористами? Смірнов? Може Татаров з Подоляком? Давайте пригадаємо, одними з перших у ВР про вакцинацію російською вакциною заговорив депутат Качура – колишній однопартієць Медведчука. У Верховні раді є тільки один депутат, якого Мін’юст США офіційно назвав російським агентом – це Дубінський зі «Слуги народу».

Тактику «криголама» в зовнішній політиці Москва використовує з часів канцлера Горчакова. «Криголам» – це політична сила, мета якої створити хаос, на який потім приходить Москва як сила, здатна навести лад. Нині для ОПЗЖ роль криголаму виконує саме «Слуга народу». Просто пригадаємо, в Кривому Розі ОПЗЖ перемогла через те, що місто кілька місяців трясло від страйків шахтарів. У Борисполі «Слуги народу» взагалі відкинули умовності та об’єдналися з ОПЗЖ і «Нашим краєм» (Деркач), проти кандидата від ЄвроСолідарності. Яких ще доказів бракує?

Автор