Чому я за НАБУ, за незалежний антикорупційний орган

Mason Lemberg

В стрічці промайнув підгорівший шабуня, який жалівся на те, що після Мартиненка, політичні еліти об’єднаються і завалять НАБУ.

Я хоч і не політична еліта, але як громадянин, декларую підтримку політичним елітам в цьому питанні.

Чому? – Тому що:

1) Я не проти НАБУ, я за НАБУ, за незалежний антикорупційний орган, який буде саджати корупціонерів у тюрму. Буде саджати корупціонерів у тюрму, а не думати, що я тупий, і влаштовувати мені медійні шоу, тикаючи пальцями на винних… а потім тихо зливаючись зі скрінами вайбера Пасішника, з фейковими доказами громадянства Насірова, з поверненням паспортів Насірову і т.д.

2) Я не проти НАБУ, я за НАБУ, за незалежний антикорупційний орган, який буде саджати всіх корупціонерів, з усіх партій, незалежно від рівня вкраденого (бо рівень вкраденого – це лише рівень владних можливостей), а не придумувати нові процедури і нові терміни “улюблена людина”, вигороджуючи правильних корупціонерів.

3) Я не проти НАБУ, я за НАБУ, за незалежний антикорупційний орган, а не якусь шарашкінку контору, якою управляють люди в костюмах Свинки Пепи і детальну інформацію про операції якої зливають задовго до самих операцій.

Мені потрібен результат, а не це полуумно-дебільнувате тицяння пальцями на винних і істеричні спроби довести їхні злочини з допомогою голослівних звинувачень в телевізорі чи фейсбуці, замість того, щоб формувати адекватну доказову базу і адекватно представити її в суді.

Все це і багато іншого відрізняє українське НАБУ від аналогічної структури, наприклад, в Румунії. Бо не можна тулити людям фуфло, влаштовуючи цирки, а потім хотіти підтримки від цих же людей.

Автор