Зради і перемоги тижня. 8 – 14 січня 2021 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

🔽🔼Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 8 – 14 січня 2021 р.

👎ЗРАДА

❌Президент України Володимир Зеленський провів відпустку на гірськолижному курорті в Карпатах. Це п’ята відпустку глави держави за рік. На фото викладених і інтернет президент без маски і не дотримується соціальної дистанції.

❌На магістральному газопроводі Уренгой – Помари – Ужгород на Полтавщині стався сильний вибух. АТ “Лубнигаз” просить у поліції перевірити факт причетності до вибуху на газопроводі колишнього депутата Ігоря Мосійчука. Екс-депутат Мосійчук всі звинувачення в свій бік заперечує.

❌Лоукост Ryanair припинить польоти по 70% маршрутів з Києва до кінця березня, коли авіація перейде на літній сезон роботи. Причина – пандемія КОВІД.

❌Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом пошкодження меморіалу воїнам АТО в Умані. Зараз поліція разом із громадськими активістами встановлюють особи зловмисників.

❌Жителі низки міст України в понеділок вийшли на акції протесту через підняття тарифів на комунальні послуги. Водночас Кабмін на засіданні прийняв рішення про збільшення мінімального посадового окладу в державних органах на рівні 4540 грн.

❌Уточнені дані щодо ефективності вакцини від коронавірусу китайської компанії Sinovac, яку хоче закупити Україна, свідчать, що її ефективність становить всього близько 50,4%. Про це повідомила бразильська газета Folha de S. Paulo з посиланням на нові дані Інституту Бутантан. Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що МОЗ при укладенні договору про постачання китайської вакцини проти коронавірусу від Sinovac заклало вимогу до її ефективності на рівні не менше 70%. Якщо ж ця вимога не буде виконана, Україні компенсують всі витрачені кошти на закупівлю вакцини.

❌Загальний товарообіг в Україні в 2020 році склав 103,4 млрд доларів. При цьому істотно скоротився імпорт – на 10,3% проти показника 2019 року. У порівнянні з 2019 роком загальний товарообіг скоротився на 6,4%.

👍ПЕРЕМОГА

✅Верховна Рада за минулий рік зекономила для державного бюджету України 30 мільйонів гривень. Ці кошти – штрафи для народних депутатів, котрі пропустили більшість засідань або ігнорували роботу в комітетах.

✅Сполучені Штати Америки ввели економічні санкції проти семи українських громадян, повідомили в Міністерстві фінансів США. Санкції запровадили через втручання в президентські вибори серед фігурантів – екс-нардеп Онищенко і діючий нардеп Дубінський.

✅Українська дзюдоїстка Дар’я Білодід завоювала бронзову нагороду на турнірі серії Мастерс, який проходить у Катарі.

✅Станом на початок року чисті міжнародні резерви (ЧМР) України склали $18,1 млрд. Це на 19% більше, ніж місяцем раніше – на 1 грудня 2020 року показник був на рівні $15,2 млрд.

✅З 2017 року в Україну не дали ввезти майже 1,5 млн антиукраїнських книг.

✅Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) більшістю голосів визнав скаргу України на Російську Федерацію про порушення прав людини в окупованому Криму частково прийнятною до розгляду по суті. ЄСПЛ визнав, що РФ з 27 лютого 2014 року здійснює ефективний контроль над Кримом і Севастополем і здійснює юрисдикцію над ситуацією, яка призвела до численних порушень прав людини.

✅Російський “Газпром” повністю заплатив “Нафтогазу” за бронювання потужностей української газотранспортної системи в 2020 році. Згідно з контрактом вартість бронювання за транзит 65 млрд куб. м газу становить 2,1 млрд доларів.

🙋🏻‍♂️Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор