Ніхто не прийде тебе захищати, Володимире Зеленський

Володимир Ар’єв

Що тепер скажете, фальсифікатори?! Коли відпустите Ріффмастера, тварі?!

Відомий білоруський канал Nexта Live отримав записи розмов лукашенківських карателів, які зробив колишній працівник білоруського спецназу Ігорь Макар. Аудіозапис 2012 року містить плани ліквідації опонентів Лукашенка, і один з епізодів присвячений Шеремету. Читайте.

Мало?! Що ще треба?! Звільняйте Ріффа, відпускайте Кузьменко і Дугарь. Інакше самі потім сядете. За фальсифікацію і незаконне позбавлення волі.

* * *

В распоряжении NEXTA оказались материалы, доказывающие причастность высшего руководства Беларуси к устранению политических оппонентов

В аудио также упоминается ненавистный для Лукашенко журналист Павел Шеремет, который «зае*ал, б**дь»


Андрій Смолій

Вбивство Шеремета готували спецслужби Білорусі. Аудіозаписи про це передали МВС іще у грудні. Лише зараз ця інформація була оприлюднена бельгійськими ЗМІ та опозиційним білоруським виданням. Згідно з цими аудіозаписами, саме Лукашенко розглядав можливість ПІДРИВУ Шеремета ще у 2012 році.

Але кого звинуватили в Україні? Військових, волонтерів… Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко, Яну Дугарь…
Версію про замовне вбивство з РФ чи Білорусі влада Зеленського навіть не розглядала. Але брехала в очі всьому суспільству про наших військових та волонтерів.

Пам‘ятаєте, як Зеленський вийшов на прес-конференцію і перед всією країною призначив винних? Антоненко досі в СІЗО. Кузьменко під домашнім арештом.

Чи вистачить у цієї влади совісті вибачитись? Якщо за півтора роки знущань над людьми не вистачило, то і зараз не буде. За такі дії однозначно мають іти у відставку.

Але Зеленський досі заглядає в очі Путіну, мовчить про кривавого Лукашенка. Головний «борець» з корупцією та епохою бідності перетворив країну в безправну Росію-2.


Валерій Прозапас

Цікаво, як тепер діятиме Нацполіція по “справі Шеремета”.

Скоріше за все, намагатиметься прив’язати Антоненка, Кузьменко та Дугар до ультранаціоналістичних ідей арійської величі Лукашенка.

А може, краще, поки не з’явиться ясність з діями білоруського КДБ щодо того підірваного журналіста, нехай учасники ганебного “брифінга” самі в тюрмі посидять?

* * *

Я думаю, одним з основних варіантів “розслідування” “справи Шеремета” було хоч тушкой, хоч чучелом притягнення до нього прізвища Порошенка.

Саме через це на той “брифінг” і приперся цілий президент Зеленський, який потім багатозначно натякав, що “дуже скоро назве замовників”.
Саме тому вкидалися конспірологічні чутки про причетність до справи “колишніх співробітників СБУ”.
А ідіотські формулювання про “ультранаціоналістичні ідеї” та “велич арійської раси” мали ще більше демонізувати “войовничу меншість” та її лідера в очах втомленого населення.

Важко сказати, на що вони розраховували, але ж і за Томос відкрили справу, і за напад в Керчинській протоці, і навіть на Байдена примудрилися.

Як бачите, вийшов глобальний косяк, і я не уявляю, як з нього вийде національна міліція без радикальних кадрових змін в своєму керівництві.
Те саме стосується і освятившего все це бл*дство ОГПУ, а заодно і портновського ДБР.
Ну, і того, хто напризначав на ці посади людей, які перетворили правоохоронні органи України в мафіозну малину.


Alex Noinets

А тепер давайте спробуємо спрогнозувати, яким чином ці факти вплинуть на хід розслідування і долю Ріфмайстера.

Можливо, Зеленський згадає, як йому було важливо знайти вбивць та замовників? Чи, можливо, засуне язик в жопу і промовчить, тому що називати Ріфа вбивцею це йому неважко, а Луку замовником це вже ойойой?

Можливо, Аваков, який у нас уже два роки плутає, чим внутрішні справи відрізняються від зовнішніх, почне розслідування стосовно згаданих у плівках осіб, щоб встановити, якими саме ультранаціоналістичними ідеями вони захопилися? Чи, можливо, засуне язик в жопу і згадає, що він у державі людина не друга, але й не перша ж цього разу?

Венедіктова, можливо, згадає, що вона за птиця, і прокурори її якось врахують нові факти, які служать буквально в якості алібі всім раніше підозрюваним? Чи, можливо, засуне язик в жопу і продовжить замість вбивства розслідувати свою свинячу голову?

Лайк, якщо ставите на “засунуть язик в жопу”. Подивимось, скільки нас, бл*дь.


Володимир Омелян

Бідний Зеленський, зараз ще виявиться, що не лише Лукашенко замовив вбивство Шеремета, але й Путін – серійний убивця.

Кому йому тоді в очі дивитися?

Як це все дітям пояснити?

І чому сидить Антоненко, а не Єрмак?


Ірина Геращенко

13 грудня 2019 на ефірі у Савіка Шустера, де були присутні міністр Аваков і люди з команди Зеленського, де крутили і крутили сумнозвісний брифінг, на якому Зеленський, Рябошапка і Ко назвали Яну, Юлю і Ріфа вбивцями, я запитала, на якій підставі в цьому брифінгу брав участь той, хто мав би бути гарантом Конституції, чи усвідомлюють вони всі, що це публічний тиск на слідство і майбутній суд, і що буде, якщо доказів вини зацькованих на всю країну людей виявиться недостатньо.

Відповіді не почули.

Вже рік спікер Разумков блокує створення ініційованої «Європейською Солідарністю» ТСК по вбивству П. Шеремета. Як і по « вагнерівцям». Вже рік члени нашої команди ходять в суди, аби підтримати Юлю і Ріфа, й останнього не віддають на поруки.

Сьогодні після шокуючої інформації про можливу причетність до вбивства Павла білоруських спецслужб, думаю, те ж тріо має вийти на брифінг і дати суспільству вичерпну відповідь: чи є в слідства хоч якісь докази, що люди, обвинувачені у сповідуванні «величі арійської раси» , співпрацювали зі спецслужбами сусідньої країни. Чи справа розвалюється на очах, і Ріфа рік тримають в тюрмі тільки тому, що його призначили винним на найвеличнішому брифінгу.


Ігор Артюшенко

МВС України ще в грудні отримало аудіозаписи розмов, на яких глава КДБ Білорусі інструктує елітний контртерористичний спецпідрозділ “Альфа” і обговорює організацію підриву Павла Шеремета.

Сьогодні аудіозаписи оприлюднили бельгійські ЗМІ, опозиційні білоруські видання та українські інтернет-ресурси.

Чому, не дивлячись на те, що ніяких нових доказів про причетність до вбивства Андрія Антоненко немає, він понад рік перебуває у в’язниці? Чому триває слідство проти Юлії Кузьменко та Яни Дугар? Чому жодні інші версії вбивства не оприлюднені, а українці дізнаються інформації з закордонних ЗМІ?

Це черговий раз доводить, що справа Шеремета – політичне замовлення Зеленського правоохоронцям, які виконують завдання по переслідуванню опозиції, ветеранів та волонтерів.

І ті, хто ставив підписи під підозрами, ті, хто маніпулював доказами та спотворював результати експертиз, ті, хто ухвалював незаконні рішення, всі ці очільники Генпрокуратури, МВС та судів мають понести покарання. На чолі з самим Зеленським.

Бо непокаране зло зростає.


Лариса Вакульницька

Тоха Геращенко втомленим голосом (ах, оставьтє міня с етімі вашімі глупастямі) прокоментував Прямому публікацію на УПячці зливу з білоруського КГБ по Шеремету.

Виявляється, поліція про це знала декілька тижнів як. (І шо, шо зробила? ). А УПячці хто передав плівочки?

І ще – нічого не змінюється, бо це мова йде про замовника, а не про виконавців. Хіба що може версія про раптову расову ненависть до білорусів знімуть? Вона, правда, і так купи не трималась, як і все це невеселе і ганебне слідство Нацполіції, але кого це бентежить?


Helgi Sharp

КГБ Беларуси готовил убийство Шеремета – аудиозапись.

1. Кто наиболее вероятный инициатор и исполнитель данной акции?

На 90% – ФСБ России, которая держит под организационным и техническим контролем спецслужбы Беларуси. Цель – сбор компрматериалов на руководство страны – авось, пригодится. Пригодилось…
ЦРУ, МИ-6 или БНД “слили” бы запись раньше.

2. Почему эту запись опубликовали только сейчас?

Лукашенко стал “хромой уткой” не только для Запада, но и для Кремля. Где осознали, что долго тот на штыках у власти не продержится, а потому лучше начать его постепенно “сливать” сейчас – пока международная токсичность “бацьки” окончательно не экстраполировалась на Москву, а протесты не наращивали русофобские настроения белорусов (в данный момент они не достигли критической массы и вполне обратимы). Условная Тихановская особой опасности для Путина в данный момент не представляет – думаю, договорятся.
Уверен, это не последний “слив” компромата на Луку.
Плюс Пу косвенно давит Зе в пользу своего кума.

3. Кто убил Шеремета?

Если аутентичность записи подтвердится западными экспертами, вектор расследования приобретает международный характер и разворачивается на 180% от тех, кого Зеленский с Аваковым “назначили” убийцами.

4. Каковы среднесрочные последствия?

Весомый удар по репутации Зеленского и Авакова. Они постараются максимально придерживаться своей линии, но предвижу действия, направленные на то, чтобы спустить это дело на “тормозах”. Его педалировать себе дороже выйдет.

5. Наши действия?

Держать в информационном напряжении Зе-банду. Считаю, что “ЕС” нужно выходить на своих американских и европейских симпатиков с целью максимального международного давления не только на власти Беларуси, но и на Зеленского. Который больше года держит за решёткой невиновных людей.

На всех пабликах, под всеми постами ОПУ, ОГП, ДБР, МВС и других силовых органов.
Так вижу…


Сергій Марченко

Сьогодні, коли з’явилися плівки з Білорусі, які прямо вказують на замовника вбивства, я хотів би нагадати не тільки про роль Авакова, Зеленського і пдара Рябошапки у фальшуванні справи Шеремета.

Я хотів би нагадати про тих професійних активістів, що роками вили про причетність української влади до вбивства Шеремета. Хотів би нагадати про сволоту, яка за гроші або з власної тупості розігрівала протестні настрої, щоб привести до влади людей, що фальшують справу Шеремета і посадять невинних людей до тюрми.

Цікаво, хоч одна тупа тварина вибачиться за свої пости з накидами по справі Шеремета у 2016-18 р.р.?


Олексій Петров

Абаждите, абаждите…

А как же собранные доказательства и то, что «Підозрювані захоплювались ультранаціоналістичними ідеями і культивував велич арійської раси»?..

Куда теперь деть нетипично отключённые футболки с характерным принтом?

А этого мутного пизд*ка Оманского, который торговал таблом на брифинге, куда сейчас прицепить?

Думаете? Ну, ну… Главное, не забудьте собрать воедино три половинки одной мины. Это очень важно…


Юрій Гудименко

На суді над Зеленським буде багато людей. За великим рахунком, це будуть ті ж люди, що ходять на суди по Ріффмастеру.

Захищати Зеленського не прийде майже ніхто. Може, дві-три пенсіонерки. Може, якійсь міський навіжений. Буде родина, мабуть.

Не прийде ніхто з колишніх депутатів «слуги народу». Не прийде ніхто з тих, кого він призначав на посади. Не прийде Єрмак, але з поважної причини – він буде або також у камері, або – якщо нам не пощастить – у Москві.
Може, прийде Гео Лерос, але з іншої причини.

Ніхто не буде битися за нього, як б‘ються за Ріффа, Дугар і Кузьменко пліч-о-пліч консерватори, ультраправі і праві ліберали. Ніхто не буде блокувати суд. Ніхто не буде зупиняти автозаки. Ніхто не буде битися з ментами за нього – хіба що аби потрапити у залу засідань.

Буде багато журналістів. Але майже не буде емоцій.
Ми будемо дивитися спокійно. Бо те, що буде зроблено, має бути зроблено.

Ніхто не прийде тебе захищати, Володимире Зеленський.
Ніхто.

#FreeRiff

 

Фото © ОПУ, 12 грудня 2019 року